Το κλειστό club των εκτελεστών

Το κλειστό club των εκτελεστών

bet365

Το Gazzetta Weekend Journal γράφει για τους παίκτες που συμμετέχουν στα κορυφαία πρωταθλήματα και έχουν φτάσει τα 30+ γκολ σε όλες τις διοργανώσεις.

Σε αντίθεση με τα πρόσφατα χρόνια στα οποία οι επιθετικογενείς παίκτες των Ρεάλ και Μπαρτσελόνα θα είχαν φτάσει ήδη σε αυτό το επίπεδο, φέτος τα γκολ δεν έχουν αποδειχθεί τόσο εύκολη υπόθεση. Λίγο πριν μπει ο Απρίλιος, τεράστια ονόματα του αθλήματος δεν έχουν καταφέρει να σκοράρουν με το ρυθμό που το έκακαν στο παρελθόν και έτσι είναι μετρημένοι οι επιθετικοί που ξεχωρίζουν για τον αριθμό των γκολ που έχουν σημειώσει. Με εξαίρεση την Αγγλία, οι υπόλοιπες 4 χώρες των μεγάλων πρωταθλημάτων της Ευρώπης, Ισπανία, Ιταλία, Γερμανία, Γαλλία έχουν από έναν εκπρόσωπο σε αυτό το πολύ κλειστό club όσων έχουν πετύχει 30 ή περισσότερα γκολ. Πάμε να δούμε στα γρήγορα ποιοι είναι αυτοί...

38 | Εντινσον Καβάνι
Αν και η σεζόν της Παρί Σεν Ζερμέν διαλύθηκε σε μεγάλο βαθμό μετά τον αποκλεισμό από την Μπαρτσελόνα -παρά τα εγκληματικά διαιτητικά λάθη υπέρ των Καταλανών- ο Εντινσον Καβάνι παραμένει serial killer προς όλα τα μέτωπα. Μόλις μερικούς μήνες μετά την αποχώρηση του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, ο Ουγουρουανός επιθετικός έχει γεμίσει τη φανέλα του βασικού 9αριού των Παριζιάνων και κανένας άλλος στα top-clubs της Ευρώπης δεν έχει περισσότερα γκολ.

Ο Matador έκλεισε ταμείο με 8 γκολ σε 8 αγώνες στο Champion League και εντός συνόρων δεν τα έχει πάει άσχημα. Στην Ligue1 έχει πετύχει 27 τέρματα σε 26 αγώνες και ακόμα 3 σε League Cup (2) και Κύπελλο. Οπως ο Ζλάταν πέρυσι έτσι και ο Καβάνι φέτος, δεν πρόκειται να πάρει το Χρυσό Παπούτσι της Ευρώπης αφού για κάποιο λόγο η Γαλλία δίνει μικρότερο συντελεστή σε σχέση με τις 4 υπόλοιπες μεγάλες λίγκες.

38 | Λιονέλ Μέσι
Σε μία από τις πιο human χρονιές του, ο σταρ της Μπαρτσελόνα είναι και πάλι εντυπωσιακός σε σχέση με τους υπόλοιπους κοινούς θνητούς. Ο Αργεντινός ακόμα και φέτος, που δεν είναι τόσο καθοριστικός για τους Blaugrana όπως τα προηγούμενα χρόνια, μπορεί να κλείσει τη σεζόν με 50 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις, αφού η ομάδα του συνεχίζει να βρίσκεται μέσα σε όλους τους στόχους.

Στο Champions League έχει ήδη 11 γκολ σε 7 αγώνες και είναι ο πρώτος σκόρερ μέχρι στιγμής, όπως ακριβώς συμβαίνει και στην La Liga, όπου είναι στα 23 τέρματα ύστερα από ισάριθμες αναμετρήσεις. Από αυτά, τα 3 μόλις είναι με πέναλτι, ενώ πέτυχε 8 φορές το πρώτο των Καταλανών. Για να φτάσει στα 38, λείπουν 4, τα οποία έχει βάλει σε 6 αγώνες στο Copa del Rey.


33 | Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι
Σταθερά κοντά σε αριθμούς πίσω από Λιονέλ Μέσι και Κριστιάνο Ρονάλτο στο Champions League τα τελευταία χρόνια, ο Λεβαντόφσκι αποτελεί σταθερή αξία για την Μπάγερν από το 2014 όταν και άφησε την Ντόρτμουντ. Ο Πολωνός είναι μοναδικός που μπορεί να κυνηγήσει τον Μέσι στην κορυφαία διοργάνωση καθώς έχει 7 γκολ σε 8 αγώνες, ενώ σκοράρει ακατάπαυστα και στην Bundesliga παρότι ούτε εκεί βρίσκεται στο Νο1.

Ο περσινός πρώτος σκόρερ του γερμανικού πρωταθλήματος (30) έχει φέτος 21 γκολ σε 24 ματς, άρα και περιθώριο να πιάσει ανάλογη επίδοση, όμως είναι πίσω από τον μόνιμο αντίπαλό τις τελευταίες σεζόν και πρώην συμπαίκτη του στην Μπορούσια, Πιέρ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ. Εκτός από τα τέρματα σε πρωτάθλημα και CL, έχει ακόμα 5 που έχουν έρθει σε 3 παιχνίδια Κυπέλλου.


30 | Εντιν Τζέκο
Ο πιο πρόσφατος που μπήκε και αυτός που έκλεισε την πόρτα του κλαμπ. Υστερα από μια πολύ κακή πρώτη σεζόν στην Ιταλία στην οποία είχε απολογισμό 10 συνολικά γκολ και το παρατσούκλι ‘τυφλός’ από τους τιφόζι, ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Εθνικής Βοσνίας (49) τα πήγε εκπληκτικά υπό τις οδηγίες του Λουτσιάνο Σπαλέτι. Σαν να ήταν άλλος άνθρωπος, ο 30χρονος μεταμορφώθηκε και σκόραρε κατά ριπάς εντός και εκτός συνόρων.

Υστερα από 28 αγώνες στην Serie A ο Τζέκο έχει σκοράρει 20 φορές και έχει από πάνω του μόνο τον Αντρέα Μπελότι της Τορίνο (22), ενώ στο Europa League πρόλαβε να βάλει 8 γκολ σε 7 αγώνες πριν οι Giallorossi αποκλειστούν από την Λιόν στους «16». Ο Τζέκο σκόραρε ακόμα δύο φορές στο Coppa Italia για να έχει συνολικά 30 γκολ, αριθμός τον οποίο πιάνει για δεύτερη μόλις φορά στην καριέρα του μετά τη σεζόν 2008-09 όταν αγωνιζόταν στην Βόλφσμπουργκ και είχε σταματήσει στα 36.

 

Τελευταία Νέα