Κιμ, θα πατήσουν το κουμπί!

Κιμ, θα πατήσουν το κουμπί!

bet365

Ο ετεροθαλής αδελφός του Κιμ Γιονγκ Ουν βρέθηκε νεκρός και η Βόρεια Κορέα ξανά στο στόχαστρο. Ο Κιμ... τρελαίνει τον πλανήτη με τα «καμώματά» του. Αλήθεια ποιος είναι; Το GWJ τον... σκανάρει!

Μπορεί να βγαίνουν ελάχιστα πράγματα εκτός συνόρων, ωστόσο όταν συμβαίνει αυτό η Β. Κορέα και ο Κιμ Γιονγκ Ουν απασχολούν τον υπόλοιπο πλανήτη. Η στήριξη στον Ντόναλντ Τραμπ, αλλά οι στόχοι για αποστολή στο φεγγάρι... τρέλαναν την υφήλιο! Αλλά ορισμένες από τις δράσεις της δεν είναι τόσο καλοήθεις, συμπεριλαμβανομένης της πρόσφατης εκτόξευση βαλλιστικών πυραύλων στη θάλασσα.

Ο υπόλοιπος κόσμος όλο και περισσότερο να ανταποκρίνεται στις πιο απειλητικές ενέργειες της χώρας. Τον Ιούλιο, οι ΗΠΑ συμφώνησαν να εξοπλίσουν τη Νότια Κορέα με πιο προηγμένο σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας τους. Ένα μήνα αργότερα, η Ιαπωνία διέταξε τον στρατό της να είναι έτοιμος ανά πάσα στιγμή να καταρρίψει πυραύλους της Βόρειας Κορέας.

Κανείς δεν φαίνεται να γνωρίζει τι θα απαντήσει η Βόρεια Κορέα ή το τι πραγματικά συμβαίνει στο εσωτερικό της χώρας, καθώς τα στοιχεία δεν είναι άμεσα διαθέσιμα ή αξιόπιστα. Αλλά υπάρχουν κάποια περίεργα στατιστικά στοιχεία και γεγονότα … διασκέδασης που προβληματίζουν. Αλήθεια ποιος είναι ο Κιμ Γιονγκ Ουν;

Πέρυσι, η Βόρεια Κορέα δημιούργησε τη δική της ζώνη ώρας, που ονομάζεται Pyongyang Time, η οποία είναι 30 λεπτά πίσω από τη Νότια Κορέα και την Ιαπωνία. Επειτα από απόφαση του Κιμ Γιόνγκ, η χώρα άρχισε να τη χρησιμοποιεί στις 15 Αυγούστου, για να γιορτάσει την 70η επέτειο από την απελευθέρωση της Κορέας από την Ιαπωνία.

Επειτα, από διαταγή του Κιμ, οι άνδρες δεν πρέπει να κρατούν τα μαλλιά τους όχι περισσότερο από δυο εκατοστά. Οι Βορειοκορεάτες πρέπει να ακολουθούν το χτένισμα του ηγέτη τους, το οποίο το χαρακτηρίζει ο ίδιος «φιλόδοξο». Οι γυναίκες πρέπει να αντιγράφουν τη σύζυγο του Κιμ.

Αποτέλεσμα εικόνας για kim jong haircut

Από τότε που ανέλαβε ο Κιμ Γιονγκ, είναι πιο δύσκολο, αλλά και πιο ακριβό να φύγεις από το... βασίλειό του. Θα κοστίσει 8000 δολάρια να φτάσει κάποιος στην Κίνα, κάτι που δεν μπορεί να αντέξει σχεδόν κανένας Βορειοκορεάτης.

Ο Κιμ Γιονγκ Ιλ, πατέρας του Κιμ Γιόνγκ Ουν ξόδευε περισσότερα από 700.000 λίρες κάθε χρόνο, περίπου 913.000 λίρες σε σημερινή ισοτιμία. Σύμφωνα με εκτιμήσεις του 2014 το μέσο ετήσιο εισόδημα στη Βόρεια Κορέα δεν ξεπερνά τα 1500 δολάρια.

Σύμφωνα με το Δείκτη Αντίληψης της Διαφθοράς, η Βόρεια Κορέα και η Σομαλία κατέχουν τον τίτλο της πιο διεφθαρμένης χώρας ανάμεσα σε 174 χώρες.

Ο Κιμ φέρει σαφή ομοιότητα με τον παππού του, Κιμ Ιλ Σουνγκ, στην εμφάνιση, στο κούρεμα, και στις ιδιομορφίες. Μάλιστα, κυκλοφόρησαν αρκετές φήμες πως χρειάστηκε πλαστική επέμβαση, ώστε η ομοιότητα να είναι εντυπωσιακή. Η Β. Κορέα αντέδρασε έντονα τονίζοντας πως είναι... σκουπίδια όσοι τα λένε.

Όταν ο Γιονγκ Ιλ πέθανε από καρδιακή προσβολή στις 17 Δεκεμβρίου 2011, ο νεαρός Κιμ Γιονγκ-ουν κληρονόμησε τον τέταρτο μεγαλύτερο στρατό του κόσμου, ένα πυρηνικό οπλοστάσιο, και τον απόλυτο έλεγχο πάνω από τη Βόρεια Κορέα. Ανέλαβε μπροστά από τον μεγαλύτερο αδελφό του Κιμ Γιονγκ Τσολ, γιατί ο πατέρας του πίστευε πως ήταν «θηλυπρεπείς» και αδύναμος. Γύρω στο 30, όταν ανέλαβε την εξουσία, Κιμ Γιονγκ-ουν έγινε ο νεότερος αρχηγός κράτους στον κόσμο.

Μπορεί οι αξιωματούχοι της Βορείου Κορέας να είναι συχνά αρκετά μυστικοπαθής, αλλά ο Κιμ είναι πολλές μαζί με τη γυναίκα του κι επιτρέπει να τον φωτογραφίζουν. Αποκαλύφθηκε πως παντρεύτηκε τη Ρι Σολ Ζου, πρώην μαζορέτα και τραγουδίστρια. Οι Νοτιοκορεάτες τονίζουν πως ο γάμος έγινε πιθανότατα το 2009 και πως έχουν ένα παιδί, μάλλον είναι κορίτσι.

Αποτέλεσμα εικόνας για kim jong wife

Ολη η οικογένεια στηρίζει σαν τρελή του Σικάγο Μπουλς. Στην ταινιοθήκη του πατέρα του υπήρχαν σχεδόν όλα τα ματς του Μάικλ Τζόρνταν. Μάλιστα, το 2001 είχε προσπαθήσει πολύ να πείσει τον «Air» να επισκεφθεί τη χώρα, αλλά δεν τα είχε καταφέρει... Τουλάχιστον ο Ουν είδε από κοντά τον Ρόντμαν, τον οποίο θεωρεί αρκετά φίλο του.

Το 2012, η χώρα έστειλε τον πρώτο δορυφόρο της στο διάστημα. Και δεδομένου ότι ο Κιμ Γιονγκ Un έχει αναλάβει, η χώρα συνέχισε να προχωρά με την κατασκευή βαλλιστικών και πυρηνικών όπλων. Το 2013, η Βόρεια Κορέα πραγματοποίησε τρίτη φορά πυρηνική δοκιμή. Τον Απρίλιο του 2015, ένας ανώτερος στρατηγός των ΗΠΑ προειδοποίησε ότι η Βόρεια Κορέα θα μπορούσε να αναπτύξει πυρηνικούς πυραύλους που μπορούν να φθάσουν στις ακτές των ΗΠΑ.

Αποτέλεσμα εικόνας για kim yong

Στις 5 Ιανουαρίου, η Βόρεια Κορέα διεξήγαγε τέταρτη φορά πυρηνική δοκιμή. Μάλιστα, η Πιονγιάνγκ υποστήριξε πως η δοκιμή ήταν μια μικρογραφία βόμβα υδρογόνου. Σε απάντηση στην έκρηξη, οι ηγέτες του κόσμου ενώθηκαν και κατηγόρησαν τη Βόρεια Κορέας. Ακόμη και η Κίνα, κύριος σύμμαχος της, δήλωσε ότι αντιτίθεται σθεναρά τις δοκιμές. Πριν λίγους μήνες, ο Κιμ Γιονγκ-ουν επέβλεψε την πέμπτη και πιο ισχυρή πυρηνική δοκιμή της Βόρειας Κορέας μέχρι σήμερα.

 

Τελευταία Νέα