Αυτοί που ξέρουν από ΠΑΟΚ-Σάλκε...

Σταύρος Σουντουλίδης
Αυτοί που ξέρουν από ΠΑΟΚ-Σάλκε...

bet365

Ο Σταύρος Σουντουλίδης φέρνει μπροστά του την ομαδική φωτογραφία του ΠΑΟΚ, πριν από τη ρεβάνς της Τούμπας, κόντρα στη Σάλκε τον Αύγουστο του 2013 και ενόψει της πρώτης μονομαχίας των δύο ομάδων για τους «32» του Europa League μας παρουσιάζει τη μετέπειτα πορεία των «11» του Χουμπ Στέφενς.

Ο ΠΑΟΚ παρατάχθηκε στην άδεια, λόγω τιμωρίας, Τούμπα το βράδυ της 27ης Αυγούστου του 2013 με πολλά, μα πάρα πολλά, όνειρα να κουνήσει για πρώτη φορά το σεντόνι των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ για πρώτη φορά στην ιστορία του.

Το «δωράκι» της ΟΥΕΦΑ, που απέκλεισε τη Μέταλιστ για εμπλοκή σε στημένους αγώνες και ουσιαστικά με εκείνη την απόφασή της διέλυσε τη ρωσική ομάδα από το Χάρκοβο, φαινόταν να είχε «πιάσει τόπο», μετά και το 1-1 του πρώτου αγώνα στην επιβλητική «Φέλτινς Αρίνα» του Γκελζενκίρχεν.

Ο Χουμπ Στέφενς απέναντι στην ομάδα, που ο ίδιος γιγάντωσε στην Ευρώπη, με την κατάκτηση του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ το 1987, παρέταξε στο πρώτο παιχνίδι μια ενδεκάδα την οποία αποτελούσαν οι: Χακόμπο, Κίτσιου, Κατσουράνης, Βίτορ, Λίνο, Τζιόλης, Λάζαρ, Λούκας, Λόρενς, Στοχ, Σαλπιγγίδης. Ως αλλαγές είχαν αγωνιστεί οι Κάτσε, Αθανασιάδης και στις καθυστερήσεις είχε μπει ο Ολίσε.

Στη ρεβάνς της Τούμπας, έξι βράδια αργότερα, ο «Δικέφαλος» είχε πολλές απουσίες, καθώς έλειπαν για διαφορετικούς λόγους οι Βούκιτς, Γκαρσία, Λίνο, Λάζαρ και Λόρενς. Σ’ ένα συγκλονιστικό παιχνίδι, που κρίθηκε στις λεπτομέρειες, με τη Σάλκε να παίρνει το εισιτήριο για τους Ομίλους του Championw League, η ενδεκάδα με την οποία ξεκίνησε το ματς ο ΠΑΟΚ ήταν η παρακάτω:

Χακόμπο, Κίτσιου, Κατσουράνης, Βίτορ, Σκόνδρας, Τζιόλης, Κάτσε, Λούκας, Στοχ, Σαλπιγγίδης, Αθανασιάδης.

Ας δούμε τι κάνουν τρεισήμισι χρόνια μετά οι δεκατέσσερις ποδοσφαιριστές, με μόλις τρεις εξ αυτών (Αθανασιάδης και Κίτσιου) να έχουν την ευκαιρία και τη δυνατότητα να ξανά αγωνιστούν κόντρα στη Σάλκε. Ο τρίτος που είχε παίξει το 2013, ο Εργκίς Κάτσε, δεν έχει δηλωθεί στη λίστα της ΟΥΕΦΑ για τη φάση των «32».

Χακόμπο Σανθ: Ο Ισπανός πορτιέρο έφυγε τον επόμενο χρόνο από την Τούμπα, περιπλανήθηκε σε μικρές ομάδες της Ισπανίας και πριν από λίγους μήνες ανακοίνωσε την αποχώρηση του από την ενεργό δράση.

Στέλιος Κίτσιου: Παραμένει στο ρόστερ του ΠΑΟΚ ως ένα σημαντικό back up του Λέο Μάτος στο δεξιό άκρο της άμυνας. Εκεί, όπου αγωνίστηκε και σ’ εκείνο τον αγώνα με αρκετή επιτυχία.

Κώστας Κατσουράνης: Ακολούθησε ένα σύντομο πέρασμα από την Ινδία και τον Ατρόμητο, πριν ανακοινώσει τον Σεπτέμβριο του 2015 το τέλος της καριέρας του. Ασχολείται ενεργά με τα διοικητικά της αγαπημένης του Παναχαϊκής.

Μιγκέλ Βίτορ: Ο Πορτογάλος κεντρικός αμυντικός έμεινε μέχρι το τέλος της σεζόν 2015-16 στην Τούμπα, αλλά μετά από μια τριετία στον ΠΑΟΚ αναχώρησε για άλλες πολιτείες βρίσκοντας το λιμάνι του στο Ιρσαήλ και στη Χάποελ Μπερ Σεβά, η οποία επίσης συνεχίζει στους «32» του Europa League.

Γιάννης Σκόνδρας: Έφυγε πριν από μερικές εβδομάδες από την Τούμπα, έχοντας μπει σε αγωνιστική καραντίνα από το περασμένο καλοκαίρι, καθώς ο Βλάνταν Ίβιτς δεν τον είχε στα πλάνα του. Συνεχίζει να βγάζει το ψωμί του στην Σκοτία, με τη φανέλα της Χάμιλτον.

Αλέξανδρος Τζιόλης: Από την Τούμπα στο Εδιμβούργο και από τον ΠΑΟΚ στη Χαρτς, ένας ακόμη ποδοσφαιριστής, που παρέμεινε ανενεργός το τελευταίο εξάμηνο (εξαίρεση οι αγώνες με την εθνική ανδρών) και μέχρι πριν από λίγες εβδομάδες ανήκε (θεωρητικά) στο ρόστερ του «Δικεφάλου».

Εργκίς Κάτσε: Έφτασε να αγωνιστεί στο Euro της Γαλλίας με την εθνική Αλβανίας, το καλοκαίρι δεν ήρθε η πολυπόθητη πρόταση από το εξωτερικό, πήγε δανεικός στη Βικτόρια Πλζεν, αλλά επέστρεψε άρον-άρον αναζητώντας χρόνο συμμετοχής στον ΠΑΟΚ του Βλάνταν Ίβιτς.

Λούκας Πέρεθ: Μετά από εκείνη την πολύ γεμάτη σεζόν, δεν τον ξαναείδαμε, ουσιαστικά στην Τούμπα. Δεν τα βρήκε ποτέ με τον Αναστασιάδη, πήγε δανεικός στη Λα Κορούνια, η οποία τον απέκτησε το καλοκαίρι του 2015 και τον μοσχοπούλησε στην Άρσεναλ φέρνοντας στον ΠΑΟΚ «ζεστά» έξι εκατ. ευρώ. Καθόλου άσχημα…

Μίροσλαβ Στοχ: Ακόμη ένας ποδοσφαιριστής, ο οποίος μετά την ολοκλήρωση εκείνης της σεζόν, αποχώρησε από τον ΠΑΟΚ. Σε αρκετές μεταγραφικές περιόδους το όνομά του ακούστηκε για το «Δικέφαλο», αλλά το υπερβολικά υψηλό συμβόλαιο (με αποδοχές κοντά στα 3 εκατ. ευρώ το χρόνο) ήταν ένας ανασταλτικός παράγοντας, που τον κράτησε στη Φενέρμπαχτσε.

Δημήτρης Σαλπιγγίδης: Το καλοκαίρι του 2015 ολοκλήρωσε τη συνεργασία του με τον ΠΑΟΚ και έκτοτε είναι χωρίς ομάδα, δίχως όμως να έχει επίσημα ανακοινώσει την αποχώρησή του από την ενεργό δράση. Παραμένει πρώτος σε ευρωπαϊκές συμμετοχές (60) με τη φανέλα του «Δικεφάλου».

Στέφανος Αθανασιάδης: Ο δεύτερος μόλις ποδοσφαιριστής, από εκείνη την ενδεκάδα, που μπορεί να έχει την ευκαιρία να αγωνιστεί και πάλι κόντρα στη Σάλκε. Σ’ αυτά τα τρεισήμισι χρόνια έφτασε να είναι ο πρώτος σκόρερ του ΠΑΟΚ στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, με 20 γκολ, μετρώντας 51 συμμετοχές.

Οι τρεις ποδοσφαιριστές που σ’ εκείνο το παιχνίδι αγωνίστηκαν ως αλλαγή ήταν ο Γιώργος Γεωργιάδης (συνεχίζει την καριέρα του στην Κύπρο με τη φανέλα της ΑΕΛ), ο Σέκου Ολίσε (ο Αφρικανός έφτασε να παίξει στην Κίνα, αλλά πλέον είναι ελεύθερος) και ο Τόμας Νέτσιντ (πρόσφατα πήρε μεταγραφή στη Λέγκια Βαρσοβίας).

 

Τελευταία Νέα