Το Super Bowl 51 στο… πιάτο σας!

Βασίλης Τσίγκας
Το Super Bowl 51 στο… πιάτο σας!

bet365

Το ΥΠΕΡΘΕΑΜΑ της χρονιάς πλησιάζει! Το G-Weekend Journal σάς βάζει στο κλίμα του Super Bowl 51 (LIVE στο gazzetta ξημερώματα Δευτέρας), που θα βρει αντιμέτωπους τους New England Patriots και τους Atlanta Falcons και παρουσιάζει όσα πρέπει να ξέρετε για το αθλητικό show!

Ήρθε αυτή η περίοδος του χρόνου! Όταν ακόμα κι εδώ στην Ευρώπη, η μπάλα με την οποία ασχολούμαστε, έστω και για λίγες ώρες, δεν έχει σφαιρικό σχήμα, αλλά αυτό του… πεπονιού! Τα ξημερώματα της Δευτέρας, οι New England Patriots θα αντιμετωπίσουν τους Atlanta Falcons στο Χιούστον του Τέξας, στον μεγάλο τελικό του american football, το Super Bowl 51!

Είναι αντιληπτό, ότι για πολύ κόσμο, οι κανονισμοί του συγκεκριμένου αθλήματος είναι τόσο σαφείς όσο αυτοί του… Bossaball (ψάξτε το στο youtube, έχει πολλή πλάκα)! Είναι επίσης κατανοητό πως όλο αυτό που απολαμβάνουν οι Αμερικανοί, εδώ στην Ευρώπη μπορεί να μας ξενίζει και να μας φαίνεται υπερβολικό! Όλα αυτά είναι δεκτά, όμως η αλήθεια είναι ότι όσο περίεργο και να μας φαίνεται, κανένας δεν μπορεί να αρνηθεί ότι αποτελεί το μεγαλύτερο ετήσιο αθλητικό υπερθέαμα!

Ξέρατε ότι το gazzetta.gr θα καλύψει LIVE το Super Bowl 51 από το Hard Rock Cafe; Όσοι πιστοί προσέλθετε τα ξημερώματα της Δευτέρας για να τα πούμε από κοντά και να δούμε μαζί το αθλητικό υπερθέαμα!

Σε αυτό το κείμενο δεν πρόκειται να εξηγήσουμε τους κανονισμούς του αθλήματος. Αυτούς, μπορείτε να τους βρείτε στο παρακάτω link (http://www.gazzetta.gr/specials/870938/h-mpala-peponi-poy-katektise-tin-ameriki), στο ειδικό special αφιέρωμα που είχαμε κάνει πέρυσι! Τώρα, θέλουμε να σας… ψήσουμε όσο γίνεται περισσότερο για το τί θα απολαύσουμε στο μακρινό Χιούστον τα ξημερώματα της Δευτέρας! Να σας βάλουμε στο κλίμα της… τρέλας για το Super Bowl 51!

Patriots vs Falcons, λοιπόν! Ή αλλιώς, Tom Brady vs Matt Ryan, αφού καλώς ή κακώς, οι QBs είναι οι απόλυτοι πρωταγωνιστές του αθλήματος! Και τί QBs έχουμε φέτος… Από την μία, ο απόλυτος θρύλος, ο άνθρωπος που πιθανότατα μόλις ολοκληρώσει την καριέρα του, θα ονομαστεί ο GOAT, ο Tom Brady! Στα 39 του χρόνια, ο Brady έχει ήδη κατακτήσει 4 φορές το Super Bowl (τις 3 φορές ήταν MVP του τελικού), έχει ονομαστεί 2 φορές MVP της κανονικής περιόδου, έχει 12 συμμετοχές στο Pro Bowl (το αντίστοιχο All-Star παιχνίδι) και από το 2000 όταν και πήγε στους Patriots, είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής της ομάδας του! Συν ότι είναι παντρεμένος και με τη Ζιζέλ…

Από την άλλη, έχουμε τον Matt Ryan, τον 31χρονο QB των Falcons, ο οποίος θα αγωνιστεί για πρώτη φορά σε Super Bowl και φέτος είναι ο κορυφαίος στη θέση του, οδηγώντας την επίθεση της Atlanta στην πρώτη θέση της κανονικής περιόδου με μ.ό. 33.8 πόντους ανά παιχνίδι (οι Patriots είναι στην τρίτη θέση της σχετικής λίστας με 27.6). Στο Χιούστον θα αγωνιστούν η καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος (Falcons) με την καλύτερη άμυνα, αφού οι Patriots δέχθηκαν φέτος στην κανονική περίοδο μόλις 15.6 πόντους ανά παιχνίδι, την ώρα που η Atlanta είναι στην 27η θέση της σχετικής λίστας με 25.4!

Η χρονιά ούτε ξεκίνησε, ούτε συνεχίστηκε με τις καλύτερες προοπτικές για τους Patriots, αφού στα πρώτα τέσσερα παιχνίδια της σεζόν ο Brady ήταν εκτός λόγω του Deflategate, ενώ ακριβώς στο μέσο της χρονιάς τραυματίστηκε άσχημα στη μέση του ο βασικός TE της ομάδας, Rob Gronkowski. Αυτό, όμως, δεν σταμάτησε την ομάδα του Bill Belichick από το να τελειώσει τη σεζόν με ρεκόρ 14-2 (το καλύτερο στην NFL), αποδεικνύοντας πόσο γεμάτο είναι το ρόστερ της!

Βασικοί άξονες της επίθεσης των Patriots (εκτός φυσικά απ’ τον Brady) είναι οι receivers, Julian Edelman, Chris Hogan και Malcolm Mitchell, ο TE Martellus Bennett και ο RB LeGarrette Blount, ενώ στην άμυνα ξεχωρίζουν οι Trey Flowers, Jabaal Sheard, Dont’a Hightower, Rob Ninkovich, Malcolm Butler και Logan Ryan.

Για τους Falcons, η χρονιά ήταν επιτυχημένη και μόνο με την πρόκρισή τους στα play-offs, κάτι δεν κατάφεραν να κάνουν τις τρεις τελευταίες σεζόν. Και το κατάφεραν, κυρίως χάρη στην εκπληκτική τους επίθεση. Ο Matt Ryan κέρδισε φέτος την τέταρτη συμμετοχή του σε Pro Bowl, πασάροντας κυρίως στον receiver Julio Jones, στους WR Mohamed Sanu και Taylor Gabriel και στους RB Devonta Freeman και Tevin Coleman, ενώ στην άμυνά τους ξεχώρισαν οι Adrian Clayborn, Dwight Feeney (8ος στην ιστορία της NFL σε sacks με 122,5) και Vic Beasley.

Δείτε και κάποια ενδιαφέροντα στοιχεία για το 51ο Super Bowl:
Που θα γίνει: Στο NRG Stadium του Χιούστον, χωρητικότητας 71.795 θεατών.
Πότε θα γίνει: Τα ξημερώματα της Δευτέρας (01:30 ώρα Ελλάδας)
Πού θα το δούμε: Στο FOX Sports HD στο πακέτο της NOVA και LIVE την εξέλιξή του από το gazzetta.gr! Το LIVE θα γίνει από το Hard Rock Cafe, οπότε όσοι θέλετε να το ξενυχτίσουμε μαζί, εκεί θα είμαστε!
Halftime show: Lady Gaga (βοήθειά μας…)
Coin toss: Ο George W. Bush μαζί με τη σύζυγό του, Barbara (βοήθειά μας x2)

Στον συγκεκριμένο τελικό υπάρχει φαβορί κι αυτοί είναι οι New England Patriots, οι οποίοι θα προσπαθήσουν να κατακτήσουν το πέμπτο δαχτυλίδι τους από το 2000 και μετά (απ’ όταν δηλαδή πήγαν στην ομάδα οι Bellichick και Brady). Αν τα καταφέρουν, τότε οι δύο αυτοί κύριοι θα μπουν για τα καλά στην κουβέντα για το αν είναι οι GOATs, κάτι που δύσκολα θα μπορεί να αμφισβητηθεί, κυρίως για τον Brady! Συνολικά, αυτή θα είναι η ένατη παρουσία των Patriots σε Superbowl (ρεκόρ NFL) και η έβδομη με τους Belichick - Brady.

Απ’ την άλλη, η φετινή είναι μόλις η δεύτερη παρουσία των Falcons σε Super Βowl, με την πρώτη να είναι αυτή το 1998, όταν κι έχασαν από τους Broncos με 34-19. Ένα πολύ ενδιαφέρον στατιστικό είναι ότι σε περίπτωση που κερδίσουν οι Falcons, τότε το Super Bowl θα έχει καταλήξει σε διαφορετική ομάδα τα τελευταία οκτώ χρόνια (Steelers, Saints, PAckers, Giants, Ravens, Seahawks, Patriots και Broncos είναι οι επτά τελευταίες νικήτριες), κάτι που δεν έχει ξαναγίνει στο παρελθόν!

Επίσης, αν κερδίσουν οι Falcons, θα είναι το πρώτο τους τρόπαιο στα 51 χρόνια ζωής τους και θα σπάσουν το ρεκόρ μεγαλύτερης… ξηρασίας σε μια ομάδα, ένα ρεκόρ που κατέχουν αυτή τη στιγμή οι New Orleans Saints, οι οποίοι είχαν 43 χρόνια να κερδίσουν το Super Bowl, όταν και τα κατάφεραν το 2009|!

Ξέρατε ότι το gazzetta.gr θα καλύψει LIVE το Super Bowl 51 από το Hard Rock Cafe; Όσοι πιστοί προσέλθετε τα ξημερώματα της Δευτέρας για να τα πούμε από κοντά και να δούμε μαζί το αθλητικό υπερθέαμα!

 

Τελευταία Νέα