Σαββάτη: «Η βεντέτα είναι μία πολύ οδυνηρή κατάσταση» (vids)

Δημήτρης Τομαράς
Σαββάτη: «Η βεντέτα είναι μία πολύ οδυνηρή κατάσταση» (vids)

bet365

Η Τέτα Σαββάτη, γνωστή από την παρουσία της στην σειρά «Της Αγάπης Μαχαιριά», μιλάει στο Gazzetta Weekend για το σίριαλ που την σημάδεψε, την καλλιτεχνική της πορεία αλλά και τον αθλητισμό!

Μπορεί να μην ήταν στα ονόματα της πρώτης γραμμής στην σειρά «της Αγάπης Μαχαιριά», ωστόσο αρκετά χρόνια μετά την θυμάται πολύς κόσμος. Η γλυκιά και ταλαντούχα Τέτα (Αρετή) Σαββάτη μιλάει στο Gazzetta Weekend γι' αυτήν την σειρά - ορόσημο, την εν γένει πορεία και παρουσία της στα καλλιτεχνικά δρώμενα, τις δύσκολες στιγμές που έχει βιώσει αλλά και το σκι που κάνει και την προτίμησή της στον Παναθηναϊκό. Αυτήν την περίοδο εμφανίζεται στο ελληνοκυπριακό σίριαλ «Προδοσίες» και έχει και συμμετοχή σε μία θεατρική παράσταση και ενώ θα ξεκινήσει άμεσα να παίζει και σε ακόμα μία. Κάθε Σάββατο και Κυριακή είναι στο θέατρο Μπρόντγουεϊ στην παράσταση «Ο Μαμάκιας» και από τις 23 Γενάρη και μετά κάθε Δευτέρα και Τρίτη και στο θέατρο ELIART και το έργο «Μας πήραν είδηση».

- Από την παράσταση «Ο Μαμάκιας».

Ας δούμε όμως τι έχει να πει η Τέτα Σαββάτη:

- Ποιό ήταν το ερέθισμά σας για να αρχίσετε να ασχολείστε με την ηθοποιία; Τι σας άρεσε τόσο και σας έδωσε την ώθηση για τηλεόραση, θέατρο ή με ότι άλλο έχετε καταπιαστεί;

Είχα ξεκινήσει να ασχολούμαι με το θέατρο από το σχολείο. Ανεβάζαμε τότε παραστάσεις. Το σκεφτόμουν από τότε αλλά χωρίς να το να έχω βάλει στόχο και σκοπό. Μέχρι που κάποια στιγμή πήγα να δω μία παράσταση στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου και εκεί πήρα την απόφαση ότι θα ήθελα να ασχοληθώ με την ηθοποιία. Με γοήτευε πάντα η διαδικασία της δουλειάς, το διάβασμα, οι πρόβες, οι... μεταμορφώσεις και οι συνεργασίες που συμβάλλουν στην πραγματοποίηση μίας ιδέας.

- Είναι η τρίτη σειρά με την οποία συνεργάζεστε με τον Στράτο Μαρκίδη. Τι σημαίνει για εσάς το να δουλεύετε μαζί του και το πόσο σημαντικό είναι στην πορεία και την καριέρα σας;

Τον Στράτο Μαρκίδη τον νιώθω πια σαν οικογένειά μου. Γνωριζόμαστε και συνεργαζόμαστε εδώ και 12 χρόνια. Είναι πολύ σημαντικό και σπουδαίο για μένα που με διαλέγει και με εμπιστεύεται και που είμαι ένα κομμάτι αγαπημένων και πετυχημένων σειρών του.

- «Προδοσίες». Νέα σειρά για εσάς και μία ελληνοκυπριακή σύμπραξη. Πως βλέπετε αυτού του τύπου τις συνεργασίες και πως έχει πάει μέχρι στιγμής η σειρά; Είστε ευχαριστημένη;

Από την στιγμή που στην Ελλάδα δεν συμβαίνουν πολλά πράγματα στον χώρο της τηλεόρασης είμαι υπέρ της ελληνοκυπριακής συνεργασίας. Οι «Προδοσίες» γενικά έχουν πάει καλά για εμάς. Είμαι αρκετά ευχαριστημένη.

- Τι σήμαινε για εσάς η σειρά «Της Αγάπης Μαχαιριά»; Ήταν μία σειρά - ορόσημο; Πόσο σας βοήθησε στην καριέρα σας;

Η «Μαχαιριά» ήταν και είναι η πιο αγαπημένη δουλειά μου. Η πιο αγαπημένη δουλειά που έχω κάνει μέχρι τώρα στην τηλεόραση. Μιλάμε για μία σειρά διαμάντι, που την αγάπησε και εξακολουθεί να την αγαπάει και να την στηρίζει ο κόσμος και εδώ στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό. Η συμμετοχή μου στην σειρά με βοήθησε πολύ, γιατί έτσι προέκυψαν οι επόμενες δουλειές μου αλλά και έτσι με έμαθε ο κόσμος.

- Πόσο δύσκολο ήταν να αποδώσετε ερμηνευτικά όλοι σας στην μικρή οθόνη την ιστορία μίας βεντέτας; Τι ιστορίες θυμάστε και χαρακτηριστικά γεγονότα από τα γυρίσματα της σειράς; Πως ήταν οι αντιδράσεις των Κρητικών σε αυτήν την σειρά;

Ήταν αρκετά δύσκολο για όλους μας το να αποδώσουμε την ιστορία μίας βεντέτας. Οι ισορροπίες ήταν πολύ λεπτές σεναριακά, σκηνοθετικά αλλά και ερμηνευτικά. Η βεντέτα είναι μία οδυνηρή κατάσταση, που μπορεί να ρίξει στο πένθος και να ξεκληρίσει ολόκληρες οικογένειες. Ήμασταν όμως όλοι πολύ συγκεντρωμένοι σε αυτό που κάναμε. Δεν παύει όμως το να είναι πολύ δύσκολο να βιώνεις τον θάνατο των δικών σου ανθρώπων και ταυτόχρονα να μην εγκαταλείπεις την δίψα για εκδίκηση. Θυμάμαι πως τα γυρίσματά μας ήταν δύσκολα και πολύωρα. Φεύγαμε κάθε εβδομάδα εκτός Αθηνών. Πηγαίναμε στον Πόρο και καθόμασταν για μέρες. Με βροχή, κρύο και καύσωνα κάναμε γυρίσματα. Όμως ήμασταν μία πολύ δεμένη ομάδα και περνούσαμε πολύ όμορφα. Οι Κρητικοί αγάπησαν πάρα πολύ την σειρά και έχω ακούσει μόνο καλά λόγια.

- Που αποδίδετε την τόσο μεγάλη επιτυχία της σειράς αυτής; Ήταν το story; Οι ερμηνείες; Η αγάπη και το μίσος και το πως πορεύονταν μαζί σε αυτήν την ιστορία; Όλα αυτά μαζί;

Ήταν όλα αυτά μαζί. Το story ήταν πολύ δυνατό. Οι ερμηνείες ήταν όλες εξαιρετικές και από μεγάλους ηθοποιούς της τηλεόρασης και του θεάτρου. Το ίδιο και η σκηνοθεσία και η φωτογραφία. Η αγάπη, το μίσος, το πάθος, η εκδίκηση αλλά και η ελπίδα. Ηταν όλα αυτά τα στοιχεία μαζί στην ιστορία. Όλα αυτά τα στοιχεία συνέβαλλαν στην μεγάλη επιτυχία της σειράς.

- Ποιά είναι η πιο καλή συνεργασία που έχετε κάνει ποτέ; Με ηθοποιούς ή σκηνοθέτες και δημιουργούς.

Είμαι τυχερή πάνω στο κομμάτι των συνεργασιών. Οι συνάδελφοί μου ήταν όλοι ταλαντούχοι και δημιουργικοί και μου έδωσαν μόνο καλά πράγματα. Ολες οι συνεργασίες μου έχουν ένα ξεχωριστό μέρος στην καρδιά μου.

- Το 2011 είχατε πει πως είχατε δουλέψει στην Μύκονο σε τουριστική περίοδο. Πόσο δύσκολο είναι να υπάρχει συνέχεια για εσάς σε αυτό το επάγγελμα και να βρίσκετε διαρκώς δουλειές αλλά και το εισόδημα που θέλετε;

Στην Μύκονο δούλεψα 5 καλοκαιρινές σεζόν και άλλες 2 ήταν στην Σίφνο. Δυστυχώς το επάγγελμά μας είναι τέτοιο που σε αναγκάζει να κάνεις και άλλη δουλειά για να μπορέσεις να ζήσεις. Τα χρήματα και ειδικά στις αρχές, όταν ξεκινάς, δεν είναι αρκετά και επίσης δεν πληρώνεσαι σχεδόν ποτέ στην ώρα σου.

- Ποιά είναι η συμβουλή που σας έδωσαν και την κρατήσατε;

Το να είμαι πάντα ταπεινή και εργατική.

- Σε ποιους ανθρώπους θεωρείτε πως οφείλετε πολλά; Ποιοι σας έχουν βοηθήσει και στηρίξει πιο πολύ;

Στην οικογένειά μου που με αγαπάει και με στηρίζει, ότι και εάν αποφασίσω να κάνω. Μετά σε κάποιους ανθρώπους από τον χώρο που με έχουν αγαπήσει, με έχουν εκτιμήσει και με έχουν βοηθήσει σε κρίσιμες στιγμές.

- Ποιά είναι η πιο καλή και πια η χειρότερη ανάμνησή σας από την καλλιτεχνική σας καριέρα;

Οι πιο όμορφες αναμνήσεις μου είναι από τα γυρίσματα και τις πρόβες με τους συναδέλφους μου αλλά και φίλους. Άσχημες αναμνήσεις δεν έχω. Υπήρξαν πολλές δύσκολες στιγμές αλλά μέσα από αυτές έμαθα να γίνομαι καλύτερη και να προχωράω.

- Ασχολείστε καθόλου με τον αθλητισμό; Κάνατε σπορ πιο παλιά ή τώρα;

Τον χειμώνα κάνω σκι.

- Παρακολουθείτε ποδόσφαιρο ή άλλα αθλήματα; Υποστηρίζετε κάποια ομάδα;

Πιο παλιά παρακολουθούσα πολύ συχνά ποδόσφαιρο και μπάσκετ. Είμαι φίλαθλος του Παναθηναϊκού.

 

Τελευταία Νέα