Τα... περίεργα Χριστούγεννα του Πεπ!

Κώστας Ζάλιαρης
Τα... περίεργα Χριστούγεννα του Πεπ!

bet365

Το... πνεύμα των Χριστουγέννων δεν είχε καμία επαφή με τον Πεπ Γκουαρδιόλα και το Gazzetta Weekend Journal σχολιάζει τις περίεργες ημέρες των εορτών που πέρασε ο Ισπανός στην Αγγλία...

Η εικόνα που παρατήρησαν άπαντες το βράδυ της περασμένης Δευτέρας, λίγο μετά τη νίκη (2-1) της Μάντσεστερ Σίτι από τη Μπέρνλι, ξένισε πολλούς. Ο Πεπ Γκουαρδιόλα, με βλέμμα χαμένο, ο ίδιος χαμένος στις σκέψεις του, ίσως και αφηρημένος τη στιγμή που του μιλάει ο δημοσιογράφος αλλά ακούγοντας τις ερωτήσεις που του γίνονται, έδειχνε να μην ξέρει τι να πει. Πως να απαντήσει... Ότι έπαιζε θέατρο. Οι Άγγλοι, σχολίαζαν πως πρώτη φορά ο Πεπ παρουσιάζεται με τέτοια διάθεση που έφτανε στα όρια του σαρκασμού σε συγκεκριμένα ερωτήματα που του τέθηκαν και για τα οποία θα μπορούσε να πει κανείς ότι... έκανε και έμμεση επίθεση στον ρεπόρτερ που επέμενε για ένα σχόλιο του Ισπανού προπονητή.

Η όλη... περίεργη διάθεση είχε γίνει εμφανής από το παιχνίδι με τη Λίβερπουλ, λίγες ώρες πριν από την Πρωτοχρονιά. Στο παιχνίδι του Άνφιλντ απέναντι στους «κόκκινους». Εκεί που ο Πεπ Γκουαρδιόλα δεν έβλεπε αυτά που ήθελε από τους ποδοσφαιριστές του, όσο κι αν η Σίτι έδειξε ανώτερη, δίχως όμως λύσεις για να ψάξει με ουσιαστικές ευκαιρίες το γκολ και ν' απαντήσει σε αυτό που είχε πετύχει από το πρώτο μέρος ο Βαϊνάλντουμ. «Ο κόουτς ήταν εκνευρισμένος στο ημίχρονο, αλλά έτσι είναι το σωστό. Είναι λογικό να έχει παράπονα από εμάς...» ανέφερε ο Γιάγια Τουρέ μετά από εκείνο το παιχνίδι, όμως, ο Πεπ είχε εμφανιστεί στη συνέντευξη Τύπου με ήρεμο ύφος, που όμως ξανά κάτι έκρυβε.

Ένα βλέμμα περίεργο, μια έκφραση που κάτι «έλεγε». Μπροστά στις κάμερες έψαξε... θετικά στοιχεία στο παιχνίδι της ομάδας του, έκανε λόγο απλά για εμφάνιση κατώτερη των απαιτήσεων και περιορίστηκε σε σχόλια για το παιχνίδι. Όταν οι κάμερες έκλεισαν και ο Πεπ απομακρύνθηκε, τότε ακολούθησε... σόου! Συζητώντας με τον διευθυντή ποδοσφαίρου, Τσίκι Μπεγκιριστάν, τα έβγαλε όλα από μέσα του... Οι κινήσεις του, το άνοιγμα των χεριών του εκδηλώνοντας την απορία του για την αδυναμία που παρουσίασαν οι ποδοσφαιριστές του σε παιχνίδι τόσο ανταγωνιστικού επιπέδου και ένα αίσθημα... προδοσίας από εκείνους, φανέρωναν και με το παραπάνω πως αυτός ο Πεπ, έχει κι άλλα πρόσωπα.

Και έρχεται το ματς με τη Μπέρνλι, το απόγευμα της Δευτέρας, 2 Ιανουαρίου, ούτε 48 ώρες από την πρώτη σέντρα της αναμέτρησης με τους «κόκκινους» την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Αποβολή του Φερναντίνιο, η 3η του για φέτος, φάουλ που δεν δίνεται στον Κλαούντιο Μπράβο και ο Αγουέρο που μπαίνει με αλλαγή και δίνει τη λύση ανατρέποντας το σκορ για το τελικό 2-1 υπέρ των «πολιτών». Και έρχεται η είσοδος του Γκουαρντιόλα στον αγωνιστικό χώρο με τη λήξη του παιχνιδιού ώστε να παραπονεθεί στον Λι Μέισον, αλλά και η flash interview που από τους Άγγλους χαρακτηρίστηκε η πιο... άβολη συνέντευξη.

Τόσο, που όταν ο δημοσιογράφος ζήτησε την άποψή του για την κόκκινη κάρτα του Φερναντίνιο (η οποία δεν αναιρέθηκε τελικά και ο Βραζιλιάνος θα εκτίσει ποινή τεσσάρων αγωνιστικών), ο Πεπ απάντησε «εσύ είσαι ο δημοσιογράφος, εσύ πες...» για να τοποθετηθεί αμέσως ο ρεπόρτερ και να του πει «η δική μου δουλειά είναι να σε ρωτάω εσένα...».

Κι αν αυτή η συνέντευξη σας θυμίζει κάτι, η απάντηση έρχεται παρακάτω...

Μεγαλύτερη ουσία απ' οτιδήποτε άλλο ίσως έχει η δήλωση πως «ακόμα μαθαίνω τα δεδομένα στην Αγγλία, οπότε τώρα θα ξεκινήσουμε να παίζουμε». Η προσαρμογή δεν ήταν καθόλου εύκολη και συνεχίζει να μην είναι, από τη στιγμή που ο ίδιος δηλώνει ότι επέλεξε την Αγγλία και τη Μάντσεστερ Σίτι για να μάθει περισσότερα πράγματα για το ποδόσφαιρο αλλά και να δώσει νέες αποδείξεις. Παραδέχθηκε, μάλιστα, την πρωτόγνωρη κατάσταση που βιώνει, από τη στιγμή που έκανε λόγο για θυμήθηκε ότι με τις Μπαρτσελόνα και Μπάγερν Μονάχου συνήθιζε να είναι στην κορυφή και τώρα θέλει τεράστια προσπάθεια για να το κάνει αυτό στην Πρέμιερ Λιγκ.

Οι νέες... γνώσεις και εμπειρίες του, αφορούν ακόμα και τον κόσμο, για τον οποίο έφτασε σημείο να δηλώσει ο Γκουαρδιόλα μετά τη νίκη επί της Άρσεναλ, πως «είμαι χαρούμενος που έμειναν μέχρι το τέλος, γιατί συνήθως φεύγουν δέκα λεπτά προτού λήξει το παιχνίδι». Ακόμα κι αυτό δεν είχε συνηθίσει να το βλέπει και η εικόνα των κενών καθισμάτων στο Etihad, τον ξενίζει...

Όσο κι αν ασφαλώς γνωρίζει πολύ καλά πως έχει βρεθεί σε μια ομάδα που έχει κυρίως... σύγχρονη ιστορία, προσπαθεί να δείξει σε όλους ότι πρέπει να πιστέψουν στην ομάδα για να φτάσει αυτή στις στιγμές που θα την κάνουν «μεγάλη».

Το θέμα της πειθαρχίας, πάντως, είναι από τα μεγαλύτερα που οφείλει να λύσει ο Πεπ, βλέποντας τον Φερναντίνιο ν' αντικρίζει τρίτη κόκκινη κάρτα σε διάστημα ενός μήνα (και ειδικά ο τρόπος με τον οποίο την πήρε για τον τσαμπουκά στο ματς με την Τσέλσι), ο Αγουέρο έχει χάσει άλλα εφτά ματς από τιμωρία, ενώ επίσης οι Κλαούντιο Μπράβο και Νολίτο έχουν δει το κόκκινο χρώμα της κάρτας του διαιτητή, σε μια κατάσταση που ουδείς προπονητή θέλει ν' αντικρίζει και να του προκαλούνται αγωνιστικά προβλήματα.

Σαν να μην έφταναν όλα τα παραπάνω, έρχονται και οι πρόσφατες – ειλικρινείς μεν, ενοχλητικές για τους οπαδούς, δε – δηλώσεις για το... μέγεθος της Μάντσεστερ Σίτι αλλά και τις δικές του προθέσεις.

«Χρειαζόμαστε ακόμα δέκα χρόνια συνεχούς παρουσίας στην Ευρώπη και τίτλους για να φτάσουμε στο επίπεδο ομάδων όπως είναι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η Γιουβέντους, η Μπάγερν Μονάχου...» ενώ, έδειξε ξαφνικά να τον απασχολεί πάρα πολύ το ενδεχόμενο απόσυρσης από την προπονητική, ξεκαθαρίζοντας πως «το συμβόλαιό μου με τη Σίτι έχει ακόμα αρκετά χρόνια, όμως εγώ έχω μπει ήδη σε διαδικασία... αντίστροφης μέτρησης για την καριέρα μου. Δεν πρόκειται να καθίσω στους πάγκους μέχρι τα 60-65 μου και πιστέψτε με, όταν φύγω, θα εξαφανιστώ και δεν θα με βρίσκετε μπροστά σας, ούτε θα σας απασχολώ».

Τα Χριστούγεννα του 2016, δεν άγγιξαν καθόλου τον Πεπ Γκουαρδιόλα...

 

Τελευταία Νέα