Top-5: Αυτοί που ενώνουν ΠΑΟΚ και Σάλκε!

Σταύρος Σουντουλίδης
Top-5: Αυτοί που ενώνουν ΠΑΟΚ και Σάλκε!

bet365

Η κληρωτίδα της ΟΥΕΦΑ άφησε τελευταίο το remake του ζευγαριού των πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ τη σεζόν 2013-14, κι αν το καλοσκεφτείς υπάρχουν αρκετά πρόσωπα, που ενώνουν τον ΠΑΟΚ και τη Σάλκε. Το G-Weekend Journal τα καταγράφει...

Μη φανταστείτε, ότι η λίστα είναι… ατελείωτη, αλλά με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, πέντε εξ αυτών έχουν κάτι κοινό να τους ενώνει με τη μία ή την άλλη ομάδα. Πρώτος και καλύτερος, ο Χουμπ Στέφενς. Ακολουθούν ο Κυριάκος Παπαδόπουλος, ο Αντρέ Βιεϊρίνια, ο Κώστας Σταφυλίδης και ο Μίκαελ Γκσμπούρνινγκ.

Χουμπ Στέφενς

Ο προπονητής-θρύλος της Σάλκε, ο κορυφαίος της 100ετιας σύμφωνα με τον κόσμο της ομάδας από το Γκελζενκίρχεν. Στην εξαετία 1996-2002 οδήγησε την Σάλκε στην κατάκτηση του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ (1997) και δύο κυπέλλων Γερμανίας.

Ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του ΠΑΟΚ στις 13 Ιουνίου του 2013, ήταν το πρόσωπο των αγώνων για τα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ το ίδιο καλοκαίρι, ενώ απολύθηκε από τον ΠΑΟΚ στις 3 Μαρτίου του 2014, μετά από 45 αγώνες, αριθμός που ισοδυναμούσε με τον τρίτο μικρότερο αριθμό αγώνων της καριέρας του πριν αναλάβει για τη Στουτγάρδη και τη Χοφενχάιμ, η οποία αποτέλεσε τον τελευταίο σταθμό της προπονητικής καριέρας του.

Στις 10 Φεβρουαρίου του 2016 ανακοίνωσε το οριστικό τέλος της καριέρας του, ακολουθώντας τις συμβουλές των γιατρών, που διέγνωσαν αρρυθμία στην καρδιά του Ολλανδού προπονητή.

Ως προπονητής, μετά τις ακαδημίες της Αϊντχόφεν, εργάστηκε κατά σειρά σε Ρόντα, Σάλκε, Χέρτα, Κολωνία, Ρόντα (2η φορά), Αμβούργο, Αϊντχόφεν (1η ομάδα), Σάλτσμπουργκ, Σάλκε (2η φορά), ΠΑΟΚ, Στουτγάρδη και Χόφενχαϊμ.

Κυριάκος Παπαδόπουλος

Στο Νο 2 της λίστας δε θα μπορούσε να βρίσκεται άλλος από τον δηλωμένο «ΠΑΟΚτσή», Κυριάκο Παπαδόπουλο. Ο Έλληνας κεντρικός αμυντικός ήταν κάτοικος του Γκελζενκίρχεν για μια τετραετία (2010-2013) και με τη φανέλα της Σάλκε αγωνίστηκε σε 61 αγώνες της Μπουντεσλίγκα, πετυχαίνοντας τρία τέρματα.

Δεν αγωνίστηκε κόντρα στον ΠΑΟΚ, αν και μέλος της ομάδας του 2012-13, εξαιτίας ενός από τους πολλούς τραυματισμούς, που έβγαλε στο διάστημα της παραμονής του στους «βασιλικούς μπλε».

Το καλοκαίρι του 2014 μετακόμισε στο Λεβερκούζεν, ενώ φέτος η Μπάγιερ τον παραχώρησε δανεικό στη Λειψία.

Αντρέ Βιεϊρίνια

Έφτασε μια ανάσα από τη Σάλκε κι αν δεν έπαιρνε πίσω το λόγο που είχε δώσει στους «βασιλικούς μπλε», τον Φεβρουάριο του 2015, σήμερα θα ανήκε στο ρόστερ της ομάδας από το Γκελζενκίρχεν και θα βρισκόταν για πρώτη φορά αντιμέτωπος του αγαπημένου του ΠΑΟΚ στους αγώνες του ερχόμενου Φεβρουαρίου.

Ο Πορτογάλος πρώην άσος του «Δικεφάλου» είχε συμφωνήσει σ’ όλα με τη Σάλκε, αλλά τελικά ανανέωσε το συμβόλαιό του με τη Βόλφσμπουργκ, που υποχρεώθηκε να πληρώσει τη ρήτρα εμπιστευτικότητας την οποία είχε υπογράψει ο Βιεϊρίνια, προκειμένου να τον κρατήσει μέχρι το καλοκαίρι του 2018.

Ένας πολύ καλός φίλος του Βιεϊρίνια, ο Νάλντο, έφυγε το περασμένο καλοκαίρι από το Βόλφσμπουργκ με προορισμό το Γκελζενκίρχεν και όπως έχει δηλώσει «χάρη στον Βιεϊρίνια ξέρω τα πάντα για τον ΠΑΟΚ…».

Κώστας Σταφυλίδης

Ένας ακόμη… Γερμανός αθεράπευτα ΠΑΟΚτσής, που από το καλοκαίρι του 2012, βγάζει το ψωμί του στην Μπουντεσλίγκα (με εξαίρεση την παρουσία του στη Φούλαμ για ένα χρόνο) και πέρσι στην Άουγκσμπουργκ συνεργάστηκε με τον Μάρκους Βάιντσιρλ, τωρινό προπονητή της Σάλκε.

«Είναι ένας παθιασμένος άνθρωπος. Είπε κάποια πράγματα για μένα μετά από έναν τραυματισμό παίκτη του από μαρκάρισμά μου, αλλά μετά μου ζήτησε συγγνώμη. Δεν του κρατώ κακία», δήλωσε πρόσφατα ο Έλληνας διεθνής αμυντικός, που αποτελεί «κόκκινο πανί» για την κερκίδα της Σάλκε, καθώς άθελα του έβγαλε «off» για όλη τη σεζόν τον Μπρέελ Εμπολό, τη μεγάλη ελπίδα της ομάδας από το Γκελζενκίρχεν.

Στο παιχνίδι Άουγκσμπουργκ – Σάλκε 1-1, ο Σταφυλίδης μάρκαρε από πίσω τον 19χρονο επιθετικό της Σάλκε, ο οποίος μπήκε στο χειρουργείο, καθώς η διάγνωση έδειξε κάταγμα στον αστράγαλο.

Μίχαελ Γκσπούρνινγκ

Ο Αυστριακός τερματοφύλακας είναι ο μοναδικός ποδοσφαιριστής, που έχει φορέσει τη φανέλα και των δύο ομάδων, καθώς έχει περάσει για ένα εξάμηνο (Ιανουάριος-Μάιος 2014) από την Τούμπα, ενώ εντάχθηκε στο δυναμικό της Σάλκε τον Ιανουάριο του 2015.

Ο Γκσπούρνινγκ αγωνίστηκε 15 αγώνες με τη β’ ομάδα της Σάλκε, οι εμφανίσεις και η συμπεριφορά του εκτιμήθηκαν από τους ανθρώπους του συλλόγου, που αποφάσισαν να υπογράψουν μαζί του μονοετές επαγγελματικό συμβόλαιο.

Μπορεί να μην αγωνίστηκε ούτε λεπτό στην Μπουντεσλίγκα την σεζόν 2015-16, πήρε χρόνο στα τοπικά περιφερειακά πρωταθλήματα, αλλά θεωρήθηκε «δάσκαλος» για τους μικρούς της Σάλκε.

Σήμερα συνεχίζει να παίζει ποδόσφαιρο με την Ουνιόν Βερολίνου.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα