Ο Ολυμπιακός αρνείται να χάσει, ο ΠΑΟΚ ψάχνεται αλλά αισιοδοξεί...

Φώτης Καρακούσης Φώτης Καρακούσης
Ο Ολυμπιακός αρνείται να χάσει, ο ΠΑΟΚ ψάχνεται αλλά αισιοδοξεί...

bet365

Ο Φώτης Καρακούσης γράφει για το ντέρμπι του Ρέντη όπου φάνηκε για ακόμα μία φορά πως ο Ολυμπιακός αρνείται να χάσει σε μεγάλα παιχνίδια, ενώ άφησε και αισιοδοξία στον ΠΑΟΚ, αρκεί φυσικά να πάρει ακραίο.

Μίλαν - Τορίνο με σούπερ προσφορά* & Live Streaming* | *Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Πάει ακόμα ένα ντέρμπι της Volley League. Ένα ντέρμπι που ειδικά στα τρία πρώτα σετ δεν θα λέγαμε πως μας τρέλανε και πως είδαμε ποιοτικό βόλεϊ, καθώς Ολυμπιακός που είχε πάρει δύο και ΠΑΟΚ που αρχικά είχε ισοφαρίσει σε 1-1, το είχαν κάνει με χαρακτηριστική άνεση και χωρίς ουσιαστικά να βρουν απέναντί τους μια αντίσταση της προκοπής. Στο διάστημα αυτό λίγες ήταν οι καλές φάσεις και οι οποίες ήταν κυρίως από πλευράς γηπεδούχων.

Αυτό βέβαια έχει εξήγηση καθώς οι δύο ομάδες παρουσιάστηκαν με σημαντικές αλλαγές. Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν χωρίς τον Φίνγκερ, καθώς ο Μουνιόθ θέλησε να προφυλάξει τον Τσέχο που αντιμετώπιζε κάποια προβλήματα τραυματισμού και με τον Ανδρεάδη αντί του Βουλκίδη. Οι αλλαγές στον ΠΑΟΚ ήταν ακόμα πιο σημαντικές καθώς εκτός του Ιλίνιχ που δεν μπόρεσε να ξεπεράσει το λουμπάγκο που έπαθε στο ζέσταμα με τον Παναθηναϊκό, είχε εκτός με ίωση τον Φιλίποφ, ενώ ακόμα δεν έχει πάρει και τον δεύτερο ξένο ακραίο του, κάτι που πρέπει να γίνει μέχρι τέλος του μήνα.

Με τόσες αλλαγές και κυρίως απουσίες, θα ήμασταν και υπερβολικοί να περιμέναμε καλύτερο θέαμα. Ωστόσο το τέταρτο σετ μας αποζημίωσε και με το παραπάνω. Ένα σετ στο οποίο μίλησαν δύο σπουδαίοι παίκτες, ο Φίνγκερ από την μία και ο Βαν ντε Ντρις από την άλλη. Ο Ούγγρος και ο Βέλγος υπήρχαν στιγμές που έπαιζαν μόνοι τους και μας άνοιξαν την όρεξη για την συνέχεια και ειδικά ο δεύτερος που φαίνεται πως δεν θα καλύψει απλά το κενό του Βαν Ντάικ, αλλά θα ανεβάσει επίπεδο τον ΠΑΟΚ στην θέση αυτή.

Συνολικά στο ντέρμπι είδαμε για ακόμα μία φορά πως ο Ολυμπιακός αρνείται να χάσει. Οι Πειραιώτες μετά το σετ που έχασαν αντέδρασαν άμεσα, έκαναν με χαρακτηριστική άνεση το 2-1 και η αντίδρασή τους φάνηκε στο τέταρτο. Εκεί που ενώ βρέθηκαν μπροστά με 21-18 και είδαν τον ΠΑΟΚ να κάνει το 21-23 δεν λύγισαν και πήραν το σετ. Το έκαναν γιατί ο Βουρδέρης που βρίσκεται στο προπονητικό τιμ είδε πως ο Βέλγος βρήκε φιλέ, ζήτησε το βίντεο τσεκ που δικαιούται και στην συνέχεια άλλες δύο φορές δεν άφησε τον ΠΑΟΚ να εκμεταλλευτεί το σετ μπολ και να στείλει το ματς στο τάι μπρέικ.

Αυτό μόνο εύκολο δεν είναι και για να το πετύχει μια ομάδα πρέπει να έχει σφυρηλατηθεί με ψυχική δύναμη που κυρίως φέρνουν οι επιτυχίες, αλλά και οι παίκτες που υπάρχουν στο ρόστερ. Εννοείται πως ο Ολυμπιακός δεν φαντάζει η αήττητη ομάδα που φάνταζε πέρσι και η οποία πήρε άνετα το πρωτάθλημα και έχασε το Κύπελλο επειδή κατέβηκε στην Ιεράπετρα χωρίς τους Αλεξίεφ και Κουμεντάκη, έχει τρωτά σημεία, όπως φάνηκε κυρίως στο Λιγκ Καπ χάνοντας με 3-0 από τον ΠΑΟΚ. Εκεί όμως έχασε το ματς, αλλά όχι την πρόκριση γιατί στο χρυσό σετ, έβγαλε το μέταλλο που έβγαλε και χθες στο τέταρτο. Το αν φτάνει μόνο αυτό θα φανεί, μέχρι τώρα έφτανε, μένει να δούμε και την συνέχεια με δεδομένη την ενίσχυση όλων των αντιπάλων.

Και αφού μιλάμε για ενίσχυση, στον ΠΑΟΚ έχασαν σε ακόμα ένα ντέρμπι πρωταθλήματος, έπεσαν στην 4η θέση καθώς τους πέρασε ο εντυπωσιακός πλέον Φοίνικας, αλλά αρχικά μπορούν να χαίρονται γιατί επιτέλους πήραν διαγώνιο. Ο Βαν ντε Ντρις είναι επιπέδου Σμιτ (και οι δύο έπαιζαν άλλωστε στην Κορέα) και μπορεί να πάρει ακόμα και μόνος ένα παιχνίδι. Θα είχε κάνει το 2-2 αν στην καθοριστική φάση του 21-23 ο Τερζής τον προτιμούσε αντί του Αρμενάκη, αλλά με το αν δουλειά δεν κάνεις.

Αυτό που είναι σίγουρο, είναι πως ο παίκτης αυτός μαζί με έναν ξένο ακραίο που σίγουρα θα αποκτηθεί τις επόμενες, θα ανεβάσουν επίπεδο τον ΠΑΟΚ. Το πόσο θα φανεί στο τάραφλεξ, καθώς είναι ξεκάθαρο πως αντίπαλος δεν είναι μόνο ο Ολυμπιακός, αλλά και οι Παναθηναϊκός και Φοίνικας. Ένα πρωτάθλημα που πλέον δεν είναι δύο ή και τριών, αλλά τεσσάρων ομάδων, ένα πρωτάθλημα που μπορεί να μας προσφέρει μεγάλες συγκινήσεις εκεί που δεν το περιμέναμε. Ένα πρωτάθλημα που αξίζει να χαρούμε και με το παραπάνω.

ΥΓ: Τα προηγούμενα χρόνια όταν ο Σμιτ κουραζόταν πνευματικά ή σωματικά, έμπαινε στην θέση του ο Ζουπάνης, ο βασικός διαγώνιος της Εθνικής. Πλέον όταν υπάρχει θέμα με τον Φίνγκερ, μπαίνει ο Ασπιώτης. Μεγάλο πράγμα για μια ομάδα να έχει τόσο βάθος, ειδικά στην συγκεκριμένη θέση.

ΥΓ1: Εκ του αποτελέσματος ο Τερζής στο 21-23 θα ήταν καλύτερο να παίξει με τον Βαν ντε Ντρις. Ωστόσο είναι μαγκιά από τον έμπειρο πασαδόρο που ενώ ο Αρμενάκης δεν κέρδισε τον πόντο, έπαιξε και πάλι με τον κεντρικό του. Δεν το κάνουν εύκολα αυτό οι πασαδόροι και όσοι το κάνουν δείχνουν πως έχουν άντερα.

ΥΓ2: Μόλις οι ομάδες ολοκληρώσουν τις μεταγραφές θα γραφτεί ένα μπλογκ για την συνέχεια. Μια συνέχεια που δεν θα έχει καμία σχέση με τον πρώτο γύρο, μετά τις αλλαγές που έχουν γίνει και θα γίνουν.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Φώτης Καρακούσης
Φώτης Καρακούσης

Αν και δεν έχει την δημοτικότητα του ποδοσφαίρου ή και του μπάσκετ, το λατρεμένο μας βόλεϊ πάντα είχε, έχει και θα έχει τον δικό του χώρο. Και πως να μην το έχει, όταν μιλάμε για το πιο όμορφο και θεαματικό άθλημα που υπάρχει όταν παίζεται σε υψηλό επίπεδο, όπως πολλές φορές λέει ο Φώτης Καρακούσης και πρήζει τους συναδέλφους. Εδώ, λοιπόν, όπως κάνουμε τόσα χρόνια, θα τα λέμε για το αγαπημένο μας βολεϊάκι και όχι μόνο...