ΠΑΟΚ: Ο Βαν Ντρις τον δυναμώνει και το λαχείο του Μπιέλιτσα

ΠΑΟΚ: Ο Βαν Ντρις τον δυναμώνει και το λαχείο του Μπιέλιτσα

Φώτης Καρακούσης Φώτης Καρακούσης
ΠΑΟΚ: Ο Βαν Ντρις τον δυναμώνει και το λαχείο του Μπιέλιτσα

bet365

Ο Φώτης Καρακούσης γράφει για τις μεταγραφικές κινήσεις του ΠΑΟΚ. Τον Βέλγο Βαν Ντρις που μπορεί να τον ανεβάσει επίπεδο και τον Μπιέλιτσα που είναι λαχείο καθώς μιλάμε για ένα παίκτη σε προχωρημένη ηλικία.

Με την ανακοίνωση και του Μπραμ Βαν ντε Ντρις, μετά από αυτές των Νόβιτσα Μπιέλιτσα και Απόστολου Αρμενάκη, ο ΠΑΟΚ ολοκλήρωσε για την ώρα τις μεταγραφικές του νικήσεις και είναι έτοιμος για ακόμα μία αντεπίθεση στο πρωτάθλημα. Οι «ασπρόμαυροι» για ακόμα μία χρονιά δεν προχώρησαν απλά σε διορθωτικές κινήσεις, αλλά άλλαξαν σχεδόν τα πάντα, δείχνοντας πως και πάλι ο αρχικός προγραμματισμός ήταν το λιγότερο κακός για να μην πούμε τραγικός.

Οι Κουβανοί που αρχικά αποκτήθηκαν, ο ένας δεν αγωνίστηκε καθόλου (Σαντοβάλ) και ο άλλος ελάχιστα (Άλμπο). Έφυγαν προχωρώντας σε σοβαρές καταγγελίες για την συμπεριφορά της ομάδας, αλλά και το πρώην προπονητή τους, ενώ σαν να μην έφτανε αυτό ο Ολλανδός Βαν Ντάικ που αποκτήθηκε για να καλύψει την θέση του διαγώνιου, έπαιξε ένα μήνα και στην συνέχεια αποφασίστηκε πως οι Κυπελλούχοι πρέπει να πάνε για κάτι καλύτερο αν θέλουν να χτυπήσουν τον Ολυμπιακό.

Αυτό το καλύτερο, είναι χωρίς την παραμικρή αμφιβολία ο Βέλγος, ένας παίκτης με μεγάλη εμπειρία, αλλά πριν ασχοληθούμε με τις καινούργιες μεταγραφές, να κλείσουμε το θέμα του αρχικού προγραμματισμού. Η αλήθεια είναι πως θα μπορούσα να γραφτούν πολλές πολλές λέξεις για τα λάθη που έγιναν, αλλά οι αλλαγές που υπήρξαν μιλάνε από μόνες τους, ενώ μένει να δούμε αν τελικά στις κινήσεις προστεθεί και ακραίος.

Ο Ιλίνιχ ακόμα δεν έχει δείξει σε καμία περίπτωση πως είναι ο παίκτης για τον οποίο δαπανήθηκαν τόσα χρήματα. Υπήρξε σκέψη για αντικατάστασή του (όχι μόνο σκέψη θα λέγαμε), ωστόσο όλα δείχνουν πως ο Ρώσος μένει και στο χέρι του είναι τις δύο περίπου βδομάδες μέχρι να ολοκληρωθούν οι μεταγραφές, να δείξει αν πραγματικά μπορεί να βοηθήσει τον ΠΑΟΚ. Οι Θεσσαλονικείς δίνουν μια τελευταία ευκαιρία σε έναν παίκτη που το πλούσιο βιογραφικό του, δεν έχει καμία σχέση με την εικόνα που μας έχει δείξει και αν δεν την εκμεταλλευτεί, τότε θα πάνε σε μια ακόμα αλλαγή.

Να σας πω την αλήθεια, από όλες τις κινήσεις που έχουν γίνει από το καλοκαίρι ως τώρα, η συγκεκριμένη μου φαίνεται και η πιο λογική. Έναν τόσο σπουδαίο παίκτη τον κρατάς όσο μπορείς, τους δίνεις ακόμα και την τελευταία ευκαιρία γιατί αν μπορέσει να πιάσει έστω και το 70% όσων ξέραμε, σου αλλάζει το επίπεδο ως ομάδα. Αν δεν τα καταφέρει, με τα λεφτά που γλιτώνεις με την αποδέσμευσή του, παίρνεις έναν αντικαταστάτη που όντως θα μπορεί να κάνει την διαφορά.

Πάμε όμως τώρα στις αλλαγές που έγιναν, ξεκινώντας από το κέντρο και τους Μπιέλιτσα και Αρμενάκη. Ο πρώτος (ως ξένος όχι ο συγκεκριμένος) ήταν έτσι και αλλιώς απαραίτητος, ενώ η ανάγκη απόκτησης και δεύτερου υπήρξε μετά τον τραυματισμό του Τακουρίδη. Και στις δύο περιπτώσεις υπάρχουν ενστάσεις, καθώς μιλάμε για έναν 36χρονο που έχει σχεδόν 10 μήνες να παίξει και έναν 39χρονο που επίσης ήταν εκτός δράσης για το ίδιο περίπου διάστημα.

Με μια πρώτη ματιά δεν τις λες και κινήσεις που είναι ικανές να αλλάξουν τις ισορροπίες. Ωστόσο από την άλλη υπάρχει και το οικονομικό. Το μπάτζετ φέτος εκτοξεύθηκε και μάλιστα χωρίς κανέναν λόγο, καθώς όλα τα χρήματα που δαπανήθηκαν για τους Κουβανούς για τα tranfer τους, τους μήνες που ήταν στην Θεσσαλονίκη, τους μισθούς κλπ κλπ, άνετα ξεπέρασαν τις 40.000 (και δεν βάζω τον μήνα του Βαν Ντάικ που έφυγαν και εκεί κοντά στα 15.000), χρήματα που με αυτά έπαιρνες κεντρικό που έκανε όντως την διαφορά. Τα λάθη πληρώνονται και έτσι προκρίθηκε μια πιο φθηνή αλλά εξαιρετικά έμπειρη λύση.

Ο Μπιέλιτσα είναι ένας κεντρικός με εξαιρετικό βιογραφικό και ο Δεληκώστας τον θέλει για να μπορεί η ομάδα του να απειλεί από το κέντρο. Αν δεν αντιμετωπίσει θέματα λόγω της αγωνιστικής απραξίας μπορεί να βοηθήσει, αν όχι θα είναι ένα ακόμα μεταγραφικό στοίχημα που δεν κέρδισε η συγκεκριμένη ομάδα. Για τον Αρμενάκη τα πράγματα είναι πιο απλά. Ο ΠΑΟΚ ήθελε Έλληνα κεντρικό. Ελεύθερος ήταν ο συγκεκριμένος και ο Σμαραγδής και προτιμήθηκε ο Αρμενάκης που θα μπορεί να βοηθήσει και ως διαγώνιος και στο σερβίς. Εν κατακλείδι και οι δύο κινήσεις δεν κάνουν την διαφορά, αλλά μπορούν να βοηθήσουν, το πόσο θα φανεί στο τάραφλεξ.

Αυτός που αποκτήθηκε για να κάνει την διαφορά και σίγουρα μπορεί να την κάνει είναι ο Βέλγος. Ο Βαν ντε Ντρις έρχεται στην χώρα μας με ένα γεμάτο βιογραφικό, έχοντας δείξει στο παρελθόν πως είναι σε θέση να ανεβάσει επίπεδο τον ΠΑΟΚ. Μιλάμε για έναν παίκτη που την περίοδο 2018-19 αναδείχθηκε καλύτερος διαγώνιος στο πρωτάθλημα της Γαλλίας που είναι πολύ πιο δυνατό από το δικό μας, που έχει παίξει σε όλα τα μεγάλα πρωταθλήματα και που όντας στα 30 του μόνο για να κολλήσει τα τελευταία του ένσημα δεν θα έρθει στην Ελλάδα.

Σε απλά ελληνικά οι Κυπελλούχοι με τις συγκεκριμένες κινήσεις δείχνουν ξεκάθαρα πως θέλουν να γίνουν μια πολύ πιο επιθετική ομάδα με δύναμη του πυρός την διαγώνιο, ελπίζοντας πως αυτό θα ελευθερώσει και τον Ιλίνιχ και θα δείξει το καλό του πρόσωπο. Το θετικό γι' αυτούς είναι πως έχουν την υποδοχή με τους Στεφάνου και Μάρσαλ για να παίξουν με τον τρόπο που επιθυμούν και αν τα καταφέρουν τότε το πρωτάθλημα αποκτά και πάλι ενδιαφέρον, καθώς η διαφορά τους με τον Ολυμπιακό όπως φάνηκε και στο League Cup δεν είναι πολύ μεγάλη. Αν πάλι δεν το πετύχουν το σίγουρο είναι πως δεν θα φταίνε οι κινήσεις του Ιανουαρίου, αλλά αυτές του καλοκαιριού...

ΥΓ: Γράφτηκε για πιθανό τραυματισμό του Βαν ντε Ντρις. Ο Βέλγος εξετάστηκε και δεν φάνηκε να αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα. Σκεφτείτε πως έπαιζε στην Κορέα, σε μια χώρα που ναι μεν έπαιρνε πολλά λεφτά, αλλά έκανε τρεις προπονήσεις στην ημέρα. Και πραγματικά δεν υπάρχει παίκτης που να αντέξει εκεί και να μην αντέξει στο δικό μας πρωτάθλημα.

ΥΓ1: Στον ΠΑΟΚ πάντως συνεχίζουν να ελπίζουν πως η καλύτερη μεταγραφή τους θα είναι ο Ιλίνιχ. Προσωπικά και εγώ πιστεύω πολύ στον Ρώσο, αλλά η αλήθεια είναι πως ως τώρα δεν τα έχει πάει καθόλου καλά, ίσως με έναν σαφώς καλύτερο διαγώνιο, αναγεννηθεί και αυτός.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Φώτης Καρακούσης
Φώτης Καρακούσης

Αν και δεν έχει την δημοτικότητα του ποδοσφαίρου ή και του μπάσκετ, το λατρεμένο μας βόλεϊ πάντα είχε, έχει και θα έχει τον δικό του χώρο. Και πως να μην το έχει, όταν μιλάμε για το πιο όμορφο και θεαματικό άθλημα που υπάρχει όταν παίζεται σε υψηλό επίπεδο, όπως πολλές φορές λέει ο Φώτης Καρακούσης και πρήζει τους συναδέλφους. Εδώ, λοιπόν, όπως κάνουμε τόσα χρόνια, θα τα λέμε για το αγαπημένο μας βολεϊάκι και όχι μόνο...