Ο Γιάκομπσεν MVP της 5ης αγωνιστικής της Volley League

Ο Γιάκομπσεν MVP της 5ης αγωνιστικής της Volley League

Gazzetta team
Ο Γιάκομπσεν MVP της 5ης αγωνιστικής της Volley League

bet365

Ο Δανός πασαδόρος του Παναθηναϊκού Α.Ο. Αξέλ Γιάκομπσεν αναδείχτηκε MVP Βίκος Cola της 5ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Volley League.

Ο Αξέλ Γιάκομπσεν στη νίκη του Παναθηναϊκού στην Κηφισιά με 3-1 σετ (που ήταν η πρώτη με τρίποντο στο Ζηρίνειο μετά από 8 χρόνια) σημείωσε 3 πόντους (2 μπλοκ και 1 άσσο) αλλά η πολυτιμότερη προσφορά του ήταν στην οργάνωση του παιχνιδιού της ομάδας του η οποία αν και είχε 5% άριστες υποδοχές και 44% παραγωγικότητα κατάφερε να ανεβάσει το ποσοστό στην επίθεση στο 60% αποτελεσματικότητα. Δεν έκανε κανένα λάθος στις 17 προσπάθειες στο σερβίς και βοήθησε τα μέγιστα στην άμυνα.

Είναι η δεύτερη φορά στην καριέρα του που ο Αξέλ Γιάκομπσεν αναδεικνύεται MVP Bίκος Cola μετά την διάκριση του την 6η αγωνιστική τη σεζόν 2018-19.

Είναι η 64η φορά στην 21χρονη ιστορία του θεσμού που παίκτης του Παναθηναϊκού Α.Ο. αναδεικνύεται MVP αγωνιστικής και η πρώτη μέσα στην σεζόν 2019-20.

O Aξέλ Γιακόμπσεν έχει γεννηθεί στις 10 Ιουλίου 1984. Είναι αρχηγός της Εθνικής Δανίας και κατάγεται από την Αργεντινή. Εχει αγωνιστεί στην Αργεντινή και στις Αζούλ, Μπολιβάρ, UPCN Σαν Χουάν, στην Ιταλία στις Πινέτο, Κρέμα, Μάντοβα, στην Αυστρία στην Χοτ βόλεϊ όπου στέφθηκε δυο φορές πρωταθλητής, στην Πολωνία στην Όλστιν, στην Γερμανία στην TV Μπουλ και τη σεζόν 2017-18 ήταν στην ισραηλινή Μάτε Άσερ Άκο με την οποία έκανε και το νταμπλ. Στον Παναθηναϊκό ήρθε το καλοκαίρι του 2018 και ανανέωσε το συμβόλαιο του για δεύτερη σεζόν.

«Θέλω ένα τίτλο πριν φύγω από τον Παναθηναϊκό»

Ο Αξέλ Γιάκομπσεν δήλωσε: «Είμαι πολύ χαρούμενος για τη διάκριση κυρίως γιατί δικαιώνει την ομάδα, τον προπονητή μου και μετά τις επιλογες μου. Αφιερώνω την διάκριση στην οικογένεια μου και στους φίλους μου που είναι στην Αργεντινή και μου λείπουν, στα ξαδέρφια μου από τη Δανία και στου fans μου οι οποίοι μέσω internet & social media είναι κοντά μου με παρακολουθούν και με στηρίζουν. Πάνω απ΄όλα αφιερώνω στην ομάδα και στους συμπαίκτες μου. Κάθε πασαδόρος εάν δεν έχει συνεργασία και χημεία με τους συμπαίκτες του δε μπορεί να ανεβάσει την ομάδα».

Για την πρόκριση του Παναθηναϊκού στους τελικούς του Λιγκ Καπ Νίκος Σαμαράς: «Είναι η πρώτη πρόκριση σε τελικό σχεδόν μετά από 10 χρόνια. Για την ώρα θα επικεντρωθούμε στην σκληρή προπόνηση προκειμένου βελτιώσουμε τις αδυναμίες μας. Βέβαια πάντα το όνειρο μας και ο απώτερος στόχος μου πριν φύγω από τον Παναθηναϊκό είναι ένας τίτλος. Γιατί όχι;».

Όσο για την παραμονή του στην Ελλάδα και τον ελεύθερο χρόνο του είπε: «Δεν είμαι παντρεμένος και η οικογένειά μου είναι στην Αργεντινή. Μου αρέσουν οι βόλτες στη θάλασσα και προσπαθώ να ξεκλέβω χρόνο προκειμένου να απολαύσω τον καφέ μου στις κοντινές παραλίες της Αθήνας. Η Ελλάδα είναι πανέμορφη αλλά αγαπημένος μου προορισμός είναι το Σούνιο».

Η DREAM TEAM 5HΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ VOLLEY LEAGUE 2019-20

MVP ΒΙKOΣ COLA: Αξέλ Γιάκομπσεν (Δανία) (Παναθηναϊκός Α.Ο.)

Πασαδόρος: Αξέλ Γιάκομπσεν (Δανία) (Παναθηναϊκός Α.Ο.)

Διαγώνιος: Μιχάλ Φίνγκερ (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.)

Ακραίοι: Αλέξανδρος Ράπτης (Παναθηναϊκός Α.Ο.), Ρόλαντ Γκέργκι (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.)

Λίμπερο: Γιώργος Στεφάνου (Π.Α.Ο.Κ.)

Κεντρικοί: Κέβιν Καραμπαλί (Ο.Φ.Η.), Γιάννης Τακουρίδης (Π.Α.Ο.Κ.)

ΟΙ MVP ΒΙΚΟΣ COLA ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2019-20
1η αγωνιστική: Γκαζμέντ Χουσάι (Αλβανία) (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.)
2η αγωνιστική: Nίκος Μήλης (Α.Ο.Φοίνικας Σύρου)
3η αγωνιστική: Ρόλαντ Γκέργκι (Ουγγαρία) (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.)
4η αγωνιστική: Γιάννης Τακουρίδης (Π.Α.Ο.Κ.)
5η αγωνιστική: Αξέλ Γιάκομπσεν (Δανία) (Παναθηναϊκός Α.Ο.)
6η αγωνιστική:
7η αγωνιστική:
8η αγωνιστική:
9η αγωνιστική:
10η αγωνιστική:
11η αγωνιστική:
12η αγωνιστική:
13η αγωνιστική:
14η αγωνιστική:
15η αγωνιστική:
16η αγωνιστική:
17η αγωνιστική:
18η αγωνιστική:

Α΄φάση πλέι οφ (1-6):
Ημιτελική φάση πλέι οφ (1-4):

ΜVP πρωταθλήματος 2019-20:

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

VOLLEY LEAGUE Τελευταία Νέα