Ο ΠΑΟΚ που ανεβαίνει, ο Ολυμπιακός που δεν τα παρατάει και οι άδικες φωνές για διαιτησία

Φώτης Καρακούσης Φώτης Καρακούσης
Ο ΠΑΟΚ που ανεβαίνει, ο Ολυμπιακός που δεν τα παρατάει και οι άδικες φωνές για διαιτησία

bet365

Ο Φώτης Καρακούσης γράφει για ένα ακόμα ντέρμπι βόλεϊ που σε σχέση με τα δύο προηγούμενα είχε σημαντικές αλλαγές και ξεκαθαρίζει πως οι φωνές για την διαιτησία ήταν το λιγότερο άδικες.

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός με Live Streaming* & σούπερ προσφορά* (21+) | *Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Πραγματικά τώρα σε αυτή την χώρα σε κάθε ντέρμπι σε οποιαδήποτε άθλημα, το πρώτο που θα κάνουμε μόλις τελειώσει είναι να μιλήσουμε για την διαιτησία. Ακόμα και αν αυτή δεν έκανε το παραμικρό λάθος, όπως έγινε και στην Πυλαία στον δεύτερο ημιτελικό του League Cup ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό. Το γιατί δεν έκανε λάθος θα το γράψουμε στο τέλος και με δεδομένα τα όσα αναφέρει η προκήρυξη.

Πάμε τώρα να δούμε τι έγινε στο Παλατάκι από καθαρά αγωνιστικής πλευράς. Αρχικά το παιχνίδι ποιοτικά δεν το λες και το καλύτερο που έχουμε δει. Ένα παιχνίδι με πολλά λάθη και για τις δύο ομάδες, αλλά και χωρίς το φοβερό θέαμα. Ένα παιχνίδι στο οποίο αρχικά φάνηκε ξεκάθαρα η απουσία του διαγώνιου για τους Θεσσαλονικείς.

Απουσία όχι στο συγκεκριμένο ματς, αλλά στα προηγούμενα. Στον δεύτερο ημιτελικό, ένας μέτριος προς καλός Φαν Ντάικ μπόρεσε να ανεβάσει επίπεδο τους Κυπελλούχους. Τους ανέβασε και αγωνιστικά, αλλά και ψυχολογικά, με τους παίκτες του Κώστα Δεληκώστα να δείχνουν ένα πολύ καλύτερο πρόσωπο από αυτό που έδειξαν απέναντι σε Ολυμπιακό σε πρωτάθλημα αλλά και πρώτο ημιτελικό του Λιγκ Καπ.

Πίεσαν στο σερβίς τους «ερυθρόλευκους», έπαιξαν με καλή τακτική στο φιλέ και κατάφεραν αυτό που τις προηγούμενες βδομάδες μετά τα όσα είχαν προηγηθεί, όχι μόνο να στείλουν την πρόκριση στο χρυσό σετ, αλλά να το κάνουν και με νίκη 3-0. Με εξαίρεση το πρώτο σετ που ήταν ντέρμπι, στα υπόλοιπα δύο οι γηπεδούχοι ήταν ανώτεροι από τους αντιπάλους τους, αφήνοντας πολλές υποσχέσεις για την συνέχεια.

Και τις άφησαν γιατί αρχικά ο Ολλανδός όσο παίρνει παιχνίδια τόσο θα ανεβαίνει και κυρίως θα αντέχει και περισσότερο, καθώς από κάποιο σημείο και μετά φάνηκε πως έμεινε από δυνάμεις, ενώ είναι δεδομένη και η ενίσχυση στο κέντρο. Συνολικά ο ΠΑΟΚ μόνο καλύτερος μπορεί να είναι στην συνέχεια και αυτό είναι το μόνο που πρέπει να κρατήσουν οι άνθρωποι της ομάδας από τον αγώνα της Πέμπτης.

Από την άλλη ο Ολυμπιακός έβγαλε μέταλλο εκεί που όλα έδειχναν χαμένα. Οι Πειραιώτες στο δεύτερο και τρίτο σετ ήταν κακοί, βρέθηκαν να παλεύουν για την πρόκριση στο χρυσό σετ, σοβαρεύτηκαν και έκαναν επίδειξη δύναμης. Φυσικά και όποιος πει πως παράτησαν τα προηγούμενα γιατί δεν τους ένοιαζε η ήττα θα είναι το λιγότερο ανόητος, φυσικά και ήθελαν να πάρουν από την αρχή δύο σετ ή και τη νίκη για να τελειώνουν όσο γίνεται πιο νωρίς.

Είναι μεγάλο πράγμα όμως όταν δεν σου βγαίνει το ματς, όταν όλα πάνε χάλια, όταν βρίσκεσαι με την πλάτη στον τοίχο, να μπορείς να αντιδράς. Και αυτό έκανε ο Ολυμπιακός και το έκανε με τον πλέον πειστικό τρόπο, καθώς στο σετ που έκρινε τα πάντα, δεν άφησε το παραμικρό περιθώριο αντίδρασης στον αντίπαλό του. Θα ρωτήσετε αν φτάνει αυτό για το πρωτάθλημα και το κύπελλο; Θα δείξει.

Το σίγουρο είναι πάντως πως ακόμα έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας και κυρίως θα δούμε διαφορετικές ομάδες, ειδικά αυτή του ΠΑΟΚ, ενώ δεν αποκλείεται να γίνει και κάποια αλλαγή από τον Ολυμπιακό και φυσικά μη ξεχνάμε και τον Παναθηναϊκό που πραγματικά ως τώρα παίζει όμορφο βόλεϊ. Αυτό το βόλεϊ των τριών, αλλά και των υπολοίπων ας κοιτάξουμε να το χαρούμε όμως και να μην γκρινιάζουμε με το παραμικρό. Όποιος δεν μπορεί να χαρεί το βολεάκι ας μην ασχοληθεί, πραγματικά δεν θα μας λείψει καθόλου...

ΥΓ: Μόνο μία αναφορά στην διαιτησία και τις άδικες φωνές από πλευράς ΠΑΟΚ. Κύριοι η προκήρυξη είναι απλή, όσον αφορά την φάση του 6-10. Ο Τακουρίδης βρήκε καθαρά την μπάλα και δεν υπήρξαν τέσσερις μπάλες. Ναι ο Μουνιόθ ζήτησε βίντεο τσεκ για φιλέ αλλά διαβάστε τι γράφει ΞΕΚΑΘΑΡΑ ο κανονισμός για το συγκεκριμένο θέμα: «Πρέπει να σημειωθεί ότι προτεραιότητα δίνεται στο πρώτο χρονικά σφάλμα που παρατηρείται στο βίντεο της φάσης που είναι υπό επανέλεγχο, ακόμα και αν δεν έχει ζητηθεί επανέλεγχος για το εν λόγω σφάλμα. Το πρώτο χρονικά σφάλμα που παρατηρείται έχει προτεραιότητα από οποιοδήποτε άλλο ακολουθήσει και η απόφαση του 1ου διαιτητή διαμορφώνεται ανάλογα, βγάζοντας έτσι μια δίκαιη απόφαση για τον πόντο της φάσης που έγινε».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Φώτης Καρακούσης
Φώτης Καρακούσης

Αν και δεν έχει την δημοτικότητα του ποδοσφαίρου ή και του μπάσκετ, το λατρεμένο μας βόλεϊ πάντα είχε, έχει και θα έχει τον δικό του χώρο. Και πως να μην το έχει, όταν μιλάμε για το πιο όμορφο και θεαματικό άθλημα που υπάρχει όταν παίζεται σε υψηλό επίπεδο, όπως πολλές φορές λέει ο Φώτης Καρακούσης και πρήζει τους συναδέλφους. Εδώ, λοιπόν, όπως κάνουμε τόσα χρόνια, θα τα λέμε για το αγαπημένο μας βολεϊάκι και όχι μόνο...