Η ηρεμία από τους Κουβανούς και ο Ολλανδός που άφησε υποσχέσεις

Φώτης Καρακούσης Φώτης Καρακούσης
Η ηρεμία από τους Κουβανούς και ο Ολλανδός που άφησε υποσχέσεις

bet365

Ο Φώτης Καρακούσης γράφει για την ηρεμία που προσπαθεί και καταφέρνει σε μεγάλο βαθμό να αποκτά ο ΠΑΟΚ μετά τα όσα προηγήθηκαν με τους Κουβανούς, αλλά και την έλευση του Φαν Ντάικ που άφησε υποσχέσεις με την εικόνα του στην Σύρο.

Από την πρώτη στιγμή που είχε γίνει γνωστό το ότι ο ΠΑΟΚ ή για την ακρίβεια ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη απέκτησε τους Άλμπο και Σαντοβάλ, είχα γράψει πολλές φορές το πόσο λάθος ήταν αυτή η κίνηση. Λάθος όχι για το αγωνιστικό κομμάτι, αυτό άλλωστε δεν φάνηκε από την στιγμή που ο ένας έπαιξε σε ένα ματς πρωταθλήματος και ο άλλος σε κανένα, αλλά γιατί δεν είναι λογικό ο ένας πρόεδρος να παίρνει παίκτες και να μην το ξέρει ο άλλος.

Από το καλοκαίρι κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι, είχαμε την αποχώρηση και των δύο. Μια αποχώρηση που μόνο ήρεμη δεν την λες αν κρίνουμε από τις καταγγελίες τους στην συνέντευξη που παραχώρησαν στο gazzetta.gr, ενώ μην ξεχνάμε πως εκκρεμεί και πιθανή δικαστική διαμάχη της εκπροσώπου των Κουβανών, Τζένης Τερζή με τον πρόεδρο του ΤΑΑ, Αντώνη Τσαλόπουλο. Και λέμε πιθανή γιατί το αν θα προχωρήσει θα φανεί με τις μηνύσεις που θα υποβληθούν, αν βέβαια υποβληθούν.

Και για τις δύο περιπτώσεις κανείς δεν μπορεί να βάλει το χέρι του στην φωτιά. Για την πρώτη, την συνέντευξη των δύο παικτών, περιμένουμε την αντίδραση του ΤΑΑ ή του Ερασιτέχνη. Μια αντίδραση τέλος πάντων που θα δίνει τις απαντήσεις της ομάδας (αυτή των παικτών υπήρξε δια στόματος του Θάνου Τερζή). Για την δεύτερη και την καταγγελία της μάνατζερ για επίθεση από τον πρόεδρο του ΤΑΑ, όλα θα τα αποφασίσει η δικαιοσύνη αν και όταν φτάσει η υπόθεση εκεί και αν δεν ήσουν εκεί, είναι τουλάχιστον γραφικό να πάρεις κάποια θέση.

Αυτό που βλέπουμε πάντως είναι πως και οι δύο πλευρές προσπαθούν να βρουν την ηρεμία τους. Οι Κουβανοί συνεχίζοντας την καριέρα τους στην Κύπρο, με τον Άλμπο στο πρώτο του ματς να κερδίζει 28 πόντους και ο ΠΑΟΚ που με την απόκτηση του Κάι Φαν Ντάικ θέλει να αφήσει στην άκρη τα υπόλοιπα και να ρίξει το βάρος στο πως η ομάδα θα ανέβει επίπεδο. Με τον Ολλανδό θα ασχοληθούμε παραπάνω σήμερα και τα όσα έδειξε στην Σύρο κόντρα στον Φοίνικα που μετά τη νίκη επί του Παναθηναϊκού στον Άγιο Θώμα, δείχνει να έχει χάσει λίγο τον αγωνιστικό του προσανατολισμό.

Ο Φαν Ντάικ ήταν στην Ερμούπολη αυτό που θα ήθελε ο κάθε προπονητής για έναν διαγώνιο που αγωνίζεται για πρώτη φορά στην ομάδα του, χωρίς καλά καλά να ξέρει τα ονόματα των συμπαικτών του. Κέρδισε 19 πόντους με το μέτριο προς καλό 46% στην επίθεση, πήρε έναν άσο, έκανε δύο μπλοκ και το κυριότερο υπέπεσε μόλις σε 4 λάθη. Το τελευταίο είναι πολύ σημαντικό, ειδικά αν το συνεχίσει και σε παιχνίδια που θα κρίνονται περισσότερα.

Από την άλλη βέβαια οι Θεσσαλονικείς πρέπει να βρουν τον τρόπο να βάλουν στο παιχνίδι τον Ιλίνιχ. Ο Ρώσος ήταν και απέναντι στον Φοίνικα κακός. Βέβαια από το ξεκίνημα του στον ΠΑΟΚ έχει παίξει χωρίς τον βασικό διαγώνιο (όλοι καταλαβαίνουν πως αλλιώς είναι ο κάθε ακραίος όταν έχει έναν καλό διαγώνιο δίπλα), έχει αγωνιστεί ο ίδιος στην θέση αυτή και είναι λογικό να έχει θέμα με την προσαρμογή του. Πλέον όμως με τον Φαν Ντάικ θα πρέπει να δείξει και ο ίδιος αν τα πολλά χρήματα που δαπανήθηκαν για την απόκτησή του έπιασαν τόπο και αν μπορεί να γίνει ηγέτης, όπως ήταν και στο μεγαλύτερος μέρος της καριέρας του.

Και για τον Ολλανδό, αλλά και για τον Ρώσο, ένα καλό τεστ είναι το ματς της Πέμπτης με τον Ολυμπιακό. Όχι βέβαια γιατί ο League Cup έγινε αυτομάτως διοργάνωση, εσωτερικό τουρνουά ήταν και παραμένει, αλλά γιατί θα βρεθούν αντιμέτωπες οι δύο καλύτερες ομάδες της χώρας. Μένει να δούμε αν θα υπάρξει αντίδραση από τον ΠΑΟΚ ή αν οι «ερυθρόλευκοι» κάνουν το τρία στα τρία μέσα λίγες βδομάδες, αποκτώντας ένα τεράστιο ψυχολογικό αβαντάζ για την συνέχεια.

Από τα υπόλοιπα παιχνίδια αξίζει αναφορά στην εμφάνιση του Ηρακλή απέναντι στον Ολυμπιακό, με τους «κυανόλευκους» να παίρνουν δύο σετ και πόντο, απέναντι στους εξαιρετικά δυνατούς Πειραιώτες που με την σειρά τους συνέχισαν το αήττητο σερί. Δύο σετ που είναι ακόμα πιο σημαντικά βλέποντας πως οι Φίνγκερ, Χουσάι και Γκέργκι με 31, 20 και 19 πόντους αντίστοιχα. Δεν είναι δηλαδή πως οι ξένοι των «ερυθρολεύκων» είχαν άσχημη βραδιά, αλλά πως συνολικά ο «γηραιός» ήταν εξαιρετικός.

Τέλος στο Ζηρίνειο, ο Παναθηναϊκός νίκησε μετά από 8 χρόνια την Κηφισιά και έδειξε πως άφησε πίσω του την ήττα από τον Φοίνικα και την κακή εμφάνιση που είχε κάνει στο κλειστό του Αγίου Θωμά. Οι «πράσινοι» βρίσκονται σε ανοδική πορεία, αλλά θα ξαναπούμε πως χωρίς την απόκτηση ακραίου, δείχνουν να έχουν ταβάνι. Το πόσο ψηλό είναι αυτό το ταβάνι, θα φανεί...

ΥΓ: Την Πέμπτη και μετά τα όσα έγιναν στο Καραϊσκάκης έχουμε το ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός για τον δεύτερο ημιτελικό του League Cup. Το ματς αυτό θέλει τεράστια προσοχή κυρίως για να μην πληρώσει ακόμα μία φορά το κακόμοιρο το βολεάκι μας για όσα γίνονται στο ποδόσφαιρο.

Η φωτογραφία είναι από την επίσημη ιστοσελίδα της ΕΣΑΠ

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Φώτης Καρακούσης
Φώτης Καρακούσης

Αν και δεν έχει την δημοτικότητα του ποδοσφαίρου ή και του μπάσκετ, το λατρεμένο μας βόλεϊ πάντα είχε, έχει και θα έχει τον δικό του χώρο. Και πως να μην το έχει, όταν μιλάμε για το πιο όμορφο και θεαματικό άθλημα που υπάρχει όταν παίζεται σε υψηλό επίπεδο, όπως πολλές φορές λέει ο Φώτης Καρακούσης και πρήζει τους συναδέλφους. Εδώ, λοιπόν, όπως κάνουμε τόσα χρόνια, θα τα λέμε για το αγαπημένο μας βολεϊάκι και όχι μόνο...