Ταρνατόρος: «Κάθε χρόνο βοηθάμε την ΑΕΚ, ακραίες οι δηλώσεις Αλεξίου»

Gazzetta team
Ταρνατόρος: «Κάθε χρόνο βοηθάμε την ΑΕΚ, ακραίες οι δηλώσεις Αλεξίου»

bet365

Στα όσα έγιναν στο ΔΣ της Λίγκας, αναφέρθηκε ο πρόεδρος της ΕΣΑΠ, Παντελής Ταρνατόρος, ο οποίος μεταξύ άλλων επισήμανε πως και η ΑΕΚ έχει χρέη και πως οι δηλώσεις Αλεξίου ήταν ακραίες.

Συγκεκριμένα ο Ταρνατόρος, μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM ανέφερε τα εξής:

Για το αν αρχίσει το πρωτάθλημα: «Βεβαίως θα έχουμε πρωτάθλημα και αυτό δεν αμφισβητείται. Πάντα το πρώτο συμβούλιο πριν την έναρξη του πρωταθλήματος είναι το χειρότερο. Οι ομάδες σκέφτονται τις οφειλές της προηγούμενης χρονιάς και είναι λογικό να υπάρχει μεταβατικό στάδιο, αφού οι περισσότερες ομάδες έχουν πρόβλημα στις διοικήσεις. Για μας δεν ήταν πρωτόγνωρο αυτό που έγινε, αλλά υπήρξε η ακρότητα των δηλώσεων του προέδρου της ΑΕΚ».

Για τα τηλεοπτικά: «Τα τηλεοπτικά, από συστάσεως της Λίγκας, είναι στην κεντρική διαχείριση. Αυτή είναι η έννοια του συνεταιρισμού. Αν κάθε ομάδα είχε τα δικά της τηλεοπτικά, θα υπήρχαν ομάδες με καλά συμβόλαια και κάποιες για τις οποίες δεν θα υπήρχε ενδιαφέρον. Εμείς είπαμε ότι τα εμπορικά σωματεία θα πρέπει να βοηθούν και τους άλλους για να κάνουμε ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, ώστε να μην υπάρξουν τριγμοί στη Λίγκα. Δεν θα πρέπει κάθε ομάδα να κοιτάει μόνο τον εαυτό της. Ο κ. Αλεξίου για πρώτη φορά, χωρίς να έχει κάτι στο μυαλό του έθεσε θέμα τηλεοπτικών δικαιωμάτων, παρόλο που ήταν υπέρμαχος της κεντρικής διαχείρισης. Είμαστε συνεταιρισμός και έτσι πρέπει να λειτουργούμε. Δεν ξέρω τι αποφάσεις έχει πάρει ο κ. Αλεξίου, που θέλει μια Λίγκα μόνο στα… καλά της»

Για το αν μπορούν οι σύλλογοι να αντέξουν το επαγγελματικό βόλεϊ: «Πρόκειται για ένα άθλημα που είναι δημοφιλές. Αλλά όλοι κοιτάζουν να πάρουν χρήματα από το κράτος. Η αγορά στην Ελλάδα έχει συρρικνωθεί σε μεγάλο βαθμό. Πρώτα το μερίδιο παίρνει το ποδόσφαιρο, μετά το μπάσκετ και τέλος το βόλεϊ. Οι ομάδες κατά βάση μπαίνουν μέσα. Αυτό είναι μια αλήθεια. Ο ελληνικός αθλητισμός είναι έτσι δομημένος, που δεν μπορεί να αλλάξει εύκολα αυτό που συμβαίνει. Για να υπάρξει ισορροπία θα πρέπει αυτό να γίνει σε κάθε επίπεδο. Δεν έχουν αυξηθεί τα έσοδα των ομάδων».

Για όσα ειπώθηκαν στη Λίγκα: «Είναι απρεπές ο πρόεδρος της ΑΕΚ να αναφέρεται σε άλλες ομάδες και σε όσα ειπώθηκαν στη Λίγκα. Στην ανακοίνωση του, τους έχει βάλει μέσα και αναφέρεται σε αυτές. Εγώ σας λέω ότι κάθε χρόνο, οι μισές ομάδες ξεκινούν με προβλήματα. Οι ομάδες το καλοκαίρι προσπαθούν να κλείσουν τις τρύπες την επόμενη σεζόν και να ξεκινήσουν την επόμενη χρονιά»

Για το αν θα κατέβει η ΑΕΚ: «Κάθε χρόνο βοηθάμε την ΑΕΚ για να συμμετέχει. Ελπίζω ότι και φέτος θα κατέβει. Δυστυχώς η ΑΕΚ έχει χρέη. Ρώτησα τον πρόεδρο της ΑΕΚ αν έχει οφειλές. Αν δεν είχε πρόβλημα δεν θα έθετε το θέμα αν θα κατέβει»

 

VOLLEY LEAGUE Τελευταία Νέα