Ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός στέκεται και πάλι στα πόδια του

Ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός στέκεται και πάλι στα πόδια του

Ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός στέκεται και πάλι στα πόδια του

bet365

Μετά από χρόνια που ειδικά τα ομαδικά αθλήματα βρέθηκαν μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός δείχνει και πάλι να στέκεται στα πόδια του.

Το τελευταίο διάστημα το όνομα του Παναθηναϊκού και ειδικά του Ερασιτέχνη ακούγεται και γράφεται όλο και περισσότερο, με τα ρεπορτάζ να δίνουν μεγάλο βάρος στο γηπεδικό. Στον Βοτανικό αναφέρονται συνεχώς πολιτικοί κάθε μέρα και φυσικά είναι λογικό να μονοπωλεί το ενδιαφέρον των φίλων του «τριφυλλιού», καθώς μιλάμε για ένα έργο που αν γίνει, είναι ικανό να αλλάξει τα πάντα προς το καλύτερο.

Πριν όμως το γηπεδικό, όταν αναφερόμασταν στον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό και κυρίως τα ομαδικά του αθλήματα, η πρώτη λέξη που γραφόταν ήταν το «προβλήματα». Προβλήματα που σε άλλα τμήματα ήταν μεγάλα και σε άλλα τεράστια, προβλήματα που έφεραν στην Α2 το βόλεϊ γυναικών, στην Α2 το μπάσκετ γυναικών, επίσης στην Α2 το πόλο ανδρών και το βόλεϊ ανδρών να παλεύει σχεδόν κάθε χρόνο στα μπαράζ για να καταφέρει να σωθεί.

Προβλήματα που φάνταζε εξαιρετικά δύσκολο να λυθούν, με το μέλλον του Παναθηναϊκού να είναι αβέβαιο για τους περισσότερους. Και ήταν γιατί ναι μεν προσπάθεια υπήρξε από τις προηγούμενες διοικήσεις, αλλά σίγουρα δεν έφτανε, όπως άλλωστε φαινόταν και εκ του αποτελέσματος. Εκεί που όλα είχαν φτάσει στο απροχώρητο σε σημείο ακόμα και η συμμετοχή της ομάδας βόλεϊ ανδρών στο πρωτάθλημα να ήταν αμφίβολη έως απίθανη, τα πράγματα στον Ερασιτέχνη άλλαξαν.

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ανέλαβε τα ηνία χωρίς πολλά λόγια, αλλά με διάθεση να βγάλει από το τέλμα τον Σύλλογο και τα αποτελέσματα δεν άργησαν να έρθουν. Αποτελέσματα που δεν έχουν να κάνουν μόνο με τα αγωνιστικά, αλλά κυρίως με τα οικονομικά, εκεί δηλαδή που το άνοιγμα ήταν όχι απλά μεγάλο, αλλά τεράστιο και που έβαζε σε κίνδυνο όλα τα τμήματα, αλλά και την λειτουργία συνολικά του Ερασιτέχνη.

Μειώθηκε κατά 50% το χρέος

Ας αρχίσουμε με το οικονομικό άνοιγμα. Η αλήθεια είναι πως στον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό δεν υπήρξε επίσημα αναφορά στο μέγεθος του χρέους και φυσικά το πότε δημιουργήθηκε, προκειμένου να αποδοθούν και οι ανάλογες ευθύνες. Ωστόσο όπως τόνισε και ο Γενικός Γραμματέας, Παναγιώτης Μπόμης (τις επίσημες ανακοινώσεις θα τις κάνει ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος), υπήρξε μείωση της τάξης του 50%. Αναλυτικά είχε αναφέρει: «Καταρχήν έχουμε καταφέρει να συγκεκριμενοποιήσουμε το χρέος. Έχουμε αποπληρώσει το 50% και στόχος είναι την δεύτερη σεζόν να το μηδενίσουμε. Επίσης, αυτή την μεταβατική χρονιά έχουμε μία επαγγελματική οργάνωση στον σύλλογο και τα αποτελέσματα θα αρχίσουν να φαίνονται σύντομα στον κόσμο, διότι οι αθλητές και τα προπονητικά τιμ τα ζουν ήδη. Ακόμα γίνεται και δουλειά στις ομοσπονδίες και ήδη οι περισσότερες έχουν καταλάβει ότι ο Παναθηναϊκός επέστρεψε».

Τετράδα το βόλεϊ ανδρών και πρωτάθλημα στους εφήβους μετά από 37 χρόνια

Στο καθαρά αγωνιστικό μέρος, ξεκινάμε με το βόλεϊ ανδρών. Η ομάδα του Δημήτρη Ανδρεόπουλου που τα προηγούμενα χρόνια πάλευε για την σωτηρία της, κατάφερε την χρονιά που ολοκληρώθηκε να τερματίσει στην 3η θέση στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και την 5η μετά τα playoffs, κατάφερε να παίξει σε πολλά παιχνίδια όμορφο βόλεϊ. Το κυριότερο είναι πως έχει δημιουργηθεί μια νέα ομάδα που μετά από χρόνια έχει και διεθνείς και δείχνει πως έχει μέλλον. Οι Χαράλαμπος Ανδρεόπουλος, Αλέξανδρος Ράπτης, Παναγιώτης Πελεκούδας και Δημήτρης Ζήσης, μαζί με τον έμπειρο Σωτήρη Πανταλέων, είναι ένας κορμός που μπορεί να κάνει αισιόδοξους τους φίλους της ομάδας. Και το κυριότερο για το τμήμα αυτό, είναι πως ανακτά την χαμένη του αξιοπιστία όσον αφορά τις πληρωμές. Επίσης σημαντική ήταν και η κατάκτηση του πρωταθλήματος εφήβων, με τους... πράσινους να βρίσκονται στην κορυφή μετά από 37 χρόνια.

Τελικός στο Futsal άνοδοι σε βόλεϊ και μπάσκετ γυναικών, το παλεύει και το πόλο ανδρών

Στο Futsal οι... πράσινοι κατάφεραν να φτάσουν μέχρι τον τελικό, όπου και ηττήθηκαν από την ΑΕΚ, ολοκληρώνοντας την χρονιά στην δεύτερη θέση.

Στο βόλεϊ γυναικών, το τμήμα που έχει δώσει τα περισσότερα τρόπαια στον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό, δεν κατέβηκε πρόπερσι στην Α1 και φέτος αγωνίστηκε στην Α2, καταφέρνοντας να κερδίσει την άνοδο στην μεγάλη κατηγορία. Οι... πράσινες με καλό ελληνικό κορμό ανέβηκαν με στόχο να μπορέσουν και πάλι να διεκδικήσουν τρόπαια, αν όχι την ερχόμενη, σίγουρα το συντομότερο δυνατό.

Όσον αφορά το μπάσκετ γυναικών, Πέρσι η ομάδα κατέβηκε με τις νεάνιδες, όπως ήταν λογικό υποβιβάστηκε, ωστόσο φέτος επανήλθε στην μεγάλη κατηγορία και μάλιστα έφτασαν ως και το final-4 του Κυπέλλου. Για τη νέα χρονιά έχει γραφτεί πως ειδικά για το τμήμα αυτό οι στόχοι θα είναι υψηλοί, αλλά μέχρι να υπάρξουν ανακοινώσεις, το σίγουρο είναι πως και στο μπάσκετ γυναικών αποφεύχθηκε η καταστροφή και επέστρεψε η αισιοδοξία.

Τέλος στο πόλο και αυτό το τμήμα υποβιβάστηκε λόγω χρεών, αλλά δείχνει έτοιμο να επιστρέψει. Ήδη αγωνίζεται στα πλέι-οφ ανόδου που θα έχουν ολοκληρωθεί τον Ιούλιο, με τις πιθανότητες επιστροφής στην μεγάλη κατηγορία να είναι μεγάλες.

Διακρίσεις και στα ατομικά αθλήματα

Εκτός από τα ομαδικά, βάρος δόθηκε, όπως άλλωστε και τις προηγούμενες χρονιές και στα ατομικά. Εκεί, όπως και στα ομαδικά, δόθηκε μεγάλο βάρος στις ακαδημίες. Είναι άλλωστε βασικός στόχος της νέας διοίκησης, το να μπορέσει να οργανώσει τις ακαδημίες του Συλλόγου σε όλα τα αθλήματα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Το τμήμα ΑμεΑ κάνει την διαφορά

Πάνω από κάθε τίτλο ή πρωτιά είναι το τμήμα ΑμεΑ. Οι... πράσινοι έχουν τμήμα μπάσκετ με αμαξίδιο, ξιφασκία με αμαξίδιο και σκοποβολή ΑμεΑ. Στο μπάσκετ με αμαξίδιο οι αγώνες γίνονται στο προπονητήριο του ΟΑΚΑ που γεμίζει από κόσμο, ενώ το ακόμα πιο σημαντικό είναι πως γίνεται περιγραφή του κάθε αγώνα και σε τυφλούς. Όπως αναφέρει και η σχετική ανακοίνωση: «Σε κάθε εντός έδρας αγώνα εξειδικευμένοι συνεργάτες θα βρίσκονται στην διάθεση των ατόμων με τύφλωση ώστε να υλοποιείται αυτή η τόσο καινοτόμα δράση σε παγκόσμια κλίμακα».

Γηπεδικό και ελπίδα

Η νέα διοίκηση του Ερασιτέχνη ωστόσο ξέχωρα από τα αγωνιστικά, αλλά και τα χρέη, έχει βάλει ψηλά τον πήχη και στο θέμα του γηπέδου. Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος και οι συνεργάτες του δεν σταματούν την προσπάθειες για να βρεθεί λύση στο άκρως σημαντικό αυτό θέμα. Ήδη οι επαφές είναι προχωρημένες και το τελευταίο διάστημα πολιτικοί και από τα δύο μεγάλα κόμματα συνεχώς κάνουν δηλώσεις για το Βοτανικό. Φυσικά κανείς δεν λέει πως είναι κάτι απλό, αλλά από την άλλη αν τελικά το γήπεδο γίνει, τότε όλα θα αλλάξουν για τον Παναθηναϊκό και τον Ερασιτέχνη. Μέχρι τότε όμως, το σίγουρο είναι πως οι «πράσινοι» έχουν αρχίσει να στέκονται για τα καλά στα πόδια τους, ενώ ελάχιστους μήνες πριν η καταστροφή ήταν πιο κοντά από ποτέ...

 

VOLLEY LEAGUE Τελευταία Νέα