Τι να κάνει ο ΠΑΟΚ για το 1-1 και τι ο Ολυμπιακός για το 0-2

Τι να κάνει ο ΠΑΟΚ για το 1-1 και τι ο Ολυμπιακός για το 0-2

bet365

Ο Φώτης Καρακούσης γράφει για τον δεύτερο τελικό και τι αναμένεται να κάνει ο ΠΑΟΚ για να ισοφαρίσει και τι ο Ολυμπιακός για να κάνει το 2-0.

Πάει ο πρώτος τελικός του φετινού πρωταθλήματος. Ένας τελικός που και στα τρία σετ ήταν αμφίρροπος μέχρι τους 20 πόντους και στην συνέχεια ο Ολυμπιακός τα κατέκτησε άνετα παίρνοντας τη νίκη και κάνοντας το 1-0. Για το που κρίθηκε το ματς στο Ρέντη γράψαμε το Σάββατο.

Πάμε τώρα να δούμε το παιχνίδι στο Παλατάκι με την λογική του τι αναμένεται να κάνει ο ΠΑΟΚ για να ισοφαρίσει την σειρά και τι αναμένεται να κάνει ο Ολυμπιακός για να πετύχει το 2-0 και να βρεθεί μια ανάσα από το δεύτερο συνεχόμενο. Και φυσικά γίνεται αναφορά στο τι αναμένεται να κάνουν και όχι τι πρέπει, γιατί το πρέπει το ξέρουν οι προπονητές και μόνο αυτοί.

Για να μην μακρηγορούμε ξεκινάμε με τον ΠΑΟΚ. Οι Θεσσαλονικείς όσο και αν φαίνεται περίεργο, δεν έπαιξαν άσχημα στο Ρέντη. Για την ακρίβεια είχαν ένα πλάνο, το ακολούθησαν πιστά, αλλά δυστυχώς για τον Γιούρι Φιλίποφ είχαν όχι σε κακή, αλλά σε τραγική ημέρα τον Κλαπβάικ. Θα πείτε πως ένας παίκτης μπορεί να κρίνει τόσο ένα ματς; Δεν μιλάμε για έναν παίκτη, αλλά για τον βασικό διαγώνιο και πρώτο σκόρερ που τελείωσε το παιχνίδι με μόλις 10 πόντους και πολύ άσχημα ποσοστά.

Το ακόμα χειρότερο είναι πως έχασε σημαντικές επιθέσεις που θα μπορούσαν να κρίνουν σετ, όπως αυτή στο τρίτο, δεχόμενος το μπλοκ από τον Αλεξίεφ. Και μπορεί και ο Ντίμα Φιλίποφ να μην βρέθηκε σε φοβερό απόγευμα, αλλά και πρώτο χρόνο έπαιξε και σωστές πάσες στον Ολλανδό έδωσε, αλλά αυτός έκανε το χειρότερο παιχνίδι από τότε που ήρθε στην χώρα μας.

Οπότε σε απλά ελληνικά ο ΠΑΟΚ πρέπει να στηριχθεί και πάλι στο πλάνο του Ρέντη. Να κρατήσει το ίδιο καλά την υποδοχή, να εκμεταλλευτεί τον ασταμάτητο Όκολιτς και απλά να περιμένει πως ο Κλαπβάικ δεν θα είναι τόσο τραγικός όσο στον πρώτο τελικό. Ο Ολλανδός λογικά τόσο χάλια δεν θα είναι, οπότε μένει να δούμε αν θα πετύχει τα υπόλοιπα, προκειμένου να έχει ελπίδες για το 1-1.

Τεχνικά βέβαια ο Ουκρανός προπονητής ίσως να βάλει τον Όκολιτς απέναντι στον Ραουβέρτινκ βλέποντας πως ο Αλεξίεφ ναι μεν επέστρεψε αλλά δε είναι έτοιμος, παρότι ψυχολογικά άλλαξε όλη την ομάδα του. Ενώ δεν αποκλείεται να εμπιστευτεί περισσότερο και τον Γκόρτσιανουν αν ο Σαφράνοβιτς που στον ημιτελικό του Κυπέλλου ήταν θετικός, παίξει όπως στο Ρέντη, όπου δεν ήταν καλός ούτε σε υποδοχή που είναι το μεγάλο του όπλο, αλλά ούτε και στην επίθεση.

Συνεχίζουμε με τον Ολυμπιακό όπου εκεί τα πράγματα δείχνουν να είναι πιο απλά. Οι Πειραιώτες μετά την απώλεια του Κυπέλλου, όπως στον ημιτελικό είχαμε γράψει πως έκαναν εμφάνιση τίτλου καθώς κόντραραν και με το παραπάνω τον ΠΑΟΚ χωρίς Αλεξίεφ και Κουμεντάκη, ήταν σαφώς καλύτεροι στο Ρέντη και πήραν τη νίκη με 3-0.

Πλέον πάνε στην Θεσσαλονίκη με ανεβασμένη την ψυχολογία και θέλουν να κάνουν το 2-0 για να εξασφαλίσουν σε μεγάλο ποσοστό το πρωτάθλημα. Ο Φερνάντο Μουνιόθ αρχικά θα περιμένει να δει έναν καλύτερο Αλεξίεφ που στο Ρέντη ουσιαστικά βοήθησε μόνο ψυχολογικά, καθώς οι 8 πόντοι του με τα χειρότερα ποσοστά από όλους τους συμπαίκτες του, αλλά και η κακή του υποδοχή δεν είναι και αυτό που θα ήθελε.

Ο Βούλγαρος σίγουρα μπορεί πολλά περισσότερα και αν το καταφέρει ανεβάζει και τους συμπαίκτες του. Έχουμε γράψει πως με αυτόν δίπλα ανεβαίνει επίπεδο ο Ραουβέρτινκ, ενώ είναι πιο ξεκούραστος και ο Σμιτ με ότι αυτό συνεπάγεται, καθώς μιλάμε για «υπερόπλο». Σίγουρα πάντως θα δοθεί περισσότερο βάρος στην υποδοχή προσπαθώντας να κρύψουν όσο γίνεται τον Αλεξίεφ, ενώ θα βάλουν περισσότερο στο παιχνίδι και το κέντρο.

Αν τα καταφέρουν, να παίξουν δηλαδή το ίδιο καλά όπως στο Ρέντη με καλύτερο Αλεξίεφ, καλύτερη υποδοχή και το κέντρο στο παιχνίδι, δύσκολα θα χάσουν τον δεύτερο τελικό. Βέβαια όλα αυτά είναι στα γραπτά, γιατί στο τάραφλεξ όλα μπορούν να αλλάξουν, καθώς μιλάμε για αγώνα και πίεση που ασκούν η μία ομάδα στην άλλη. Προσωπικά είμαι σίγουρος πως θα δούμε ωραίο παιχνίδι και όπως τόνισα και στο πρώτο blog πριν αρχίσει η σειρά, όλα είναι ανοικτά...

ΥΓ: Το προβάδισμα ως τώρα του Ολυμπιακού είναι σε δύο θέσεις (τρεις μαζί με αυτή του πασαδόρου, αλλά εκεί η διαφορά ως τώρα δεν είναι τεράστια, καθώς ο εξαιρετικός Τερβαπόρτι έχει κάποια σκαμπανεβάσματα). Μιλάμε για του δεύτερου ακραίου και φυσικά το διαγώνιου. Ο Ραουβέρτινκ κάνει σαφώς καλύτερη δουλειά από τον Σαφράνοβιτς και ο Σμιτ από τον Κλαπβάικ. Και αν ο Ολλανδός μπορεί να μειώσει την διαφορά, δεν είμαι σίγουρος για τον Ισραηλινό.

ΥΓ1: Μεγάλη αγωνία υπάρχει για το πόσους πόντους θα χάσουμε. Στο Ρέντη χάσαμε 10 γιατί η ΕΡΤ είτε έδειχνε διαφημίσεις (θύμισε ΑΝΤ1 στα καλά του που έχανε τελευταία δευτερόλεπτα αγώνων μπάσκετ), είτε υπήρξε βλάβη. Για να δούμε σήμερα τι θα γίνει...

ΥΓ2: Όσο και να το κρύψει ο Μουνιόθ και οι συμπαίκτες του, ο ΠΑΟΚ έχει ελπίδες νίκες ΜΟΝΟ αν σημαδεύει συνέχεια στην υποδοχή τον Αλεξίεφ. Ακόμα και στα τάιμ άουτ, ακόμα και αν είναι στον πάγκο που λέει ο λόγος. Είναι ο μοναδικός τρόπος να εκνευρίσουν τον Βούλγαρο και να τον βγάλουν συνολικά εκτός παιχνιδιού. Εύκολο δεν είναι, αλλά πρέπει να το κάνουν.

ΥΓ3: Από την άλλη ο Ολυμπιακός δεν πρέπει να σημαδεύει Σαφράνοβιτς. Ο Ισραηλινός ήταν κακός στο Ρέντη στην πρώτη μπάλα και ο Εφραιμίδης εξαιρετικός, αλλά αυτό είναι η εξαίρεση και δε νομίζω να ξαναγίνει. Οπότε τα σερβίς στον λίμπερο και τον Γκάρετ για να βγει εκτός παιχνιδιού ο Σαφράνοβιτς.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Φώτης Καρακούσης
Φώτης Καρακούσης

Αν και δεν έχει την δημοτικότητα του ποδοσφαίρου ή και του μπάσκετ, το λατρεμένο μας βόλεϊ πάντα είχε, έχει και θα έχει τον δικό του χώρο. Και πως να μην το έχει, όταν μιλάμε για το πιο όμορφο και θεαματικό άθλημα που υπάρχει όταν παίζεται σε υψηλό επίπεδο, όπως πολλές φορές λέει ο Φώτης Καρακούσης και πρήζει τους συναδέλφους. Εδώ, λοιπόν, όπως κάνουμε τόσα χρόνια, θα τα λέμε για το αγαπημένο μας βολεϊάκι και όχι μόνο...