Οικονόμου: «Ο Φέργκιουσον αναγνώρισε τους ρατσιστές»

Gazzetta team
Οικονόμου: «Ο Φέργκιουσον αναγνώρισε τους ρατσιστές»

bet365

Ο αντιπρόεδρος του ΤΑΑ Ηρακλής Μίλτος Οικονόμου μίλησε για την ρατσιστική επίθεση και το ... αύριο της υπόθεσης.

Για την ρατσιστική επίθεση που δέχτηκε ο αθλητής Μπάιρον Φέργκιουσον αλλά και για τις κινήσεις του Ηρακλή για να τιμωρηθούν οι δράστες μίλησε στο Κόκκινο 105.5 και την εκπομπή «Σκορ στο Κόκκινο» ο αντιπρόεδρος του τμήματος βόλεϊ του Ηρακλή, Μίλτος Οικονόμου.

«Σε έναν κατά τα άλλα πολύ ήσυχο αγώνα, ελάχιστοι ευτυχώς οπαδοί του ΠΑΟΚ πίσω από τον πάγκο άρχισαν να φτύνουν τον παίκτη, γύρισε να ζητήσει τον λόγο και άρχισε ένα χυδαίο άκρως ρατσιστικό υβρεολόγιο προς τον ίδιο και την οικογένειά του. Ο διαιτητής τον τιμώρησε με κίτρινη κάρτα λέγοντας του ότι ‘δεν έχεις δουλειά να μιλάς με τους οπαδούς’. Διαμαρτυρηθήκαμε στον πρώτο διαιτητή, του απάντησε πως δεν κατάλαβε να γίνεται κάτι αντιθέτως πως ο παίκτης μας παρατυπούσε.

Απευθυνθήκαμε στον κομισάριο που με έναν σκαιό τρόπο τον απέπεμψε. Το θεωρήσαμε ύψιστη προσβολή απέναντι στην αξιοπρέπεια του παίκτη μας και απέναντι στον αθλητισμό και το άθλημα του βόλεϊ να υπάρχουν ρατσιστικά συνθήματα μέσα στους αγωνιστικούς χώρους.

Ζούμε σε μια πόλη που έχει υποφέρει και από τον ρατσισμό και από τον εθνικισμό, τα τελευταία δέκα δεκαπέντε χρόνια γίνεται μια τεράστια να υπερβούμε όλο αυτό το κλίμα και από τους οπαδούς τους δικούς μας και όλων των άλλων ομάδων να αποβάλουμε τουλάχιστον τον ρατσισμό μέσα από τα γήπεδα.

Θα καταθέσουμε μήνυση, έχουμε κληθεί από το τμήμα αθλητικής βίας, έχει αναγνωρίσει ο παίκτης τα πρόσωπα των ρατσιστών και ο δικηγόρος του φαντάζομαι θα τον συμβουλεύσει να καταθέσει και μηνύσεις. Από κει και πέρα, θα καταγγείλουμε το συγκεκριμένο περιστατικό και στην διεθνή ομοσπονδία βόλεϊ, στη λίγκα και την ελληνική ομοσπονδία και θα παρακολουθούμε από κοντά αυτό το γεγονός. Ζητάμε και από τον ΠΑΟΚ να βοηθήσει σε αυτή την προσπάθεια που κάνουμε. Και ο ΠΑΟΚ έχει παίκτες από άλλα μέρη εκτός Ελλάδος.

Κι εδώ θέλω να υπογραμμίσω την βαθιά ανθρώπινη συμπεριφορά του Σαφράνοβιτς, του παίκτη του ΠΑΟΚ από το Ισραήλ, ο οποίος μετά τον αγώνα ζήτησε προσωπικά και εκ μέρους των συμπαικτών του συγνώμη από τον Μπάιρον Φέργκιουσον και αν το γνωρίζαμε πριν από την ανακοίνωση θα το είχαμε αναφέρει.

Το θέμα θα το παρακολουθούμε από πολύ κοντά, αν καταλάβουμε ότι πάει κάτι να υποβαθμιστεί είμαστε αποφασισμένοι – όσο κι αν είναι βαρύ το τίμημα που θα πληρώσουμε και δεν είναι οικονομικό το τίμημα, είναι η αποβολή μας από το πρωτάθλημα της Α1- να μην κατέβουμε στο Final Four της Ιεράπετρας, σε μία διοργάνωση που η ομάδα μας μάτωσε για να πάρει μέρος και θα είναι τιμή για την ομάδα μας και για τις άλλες ομάδες που συμμετέχουν» τόνισε σχετικά ο Μίλτος Οικονόμου.

 

VOLLEY LEAGUE Τελευταία Νέα