Κηφισιά: Το θαύμα του Ζαλμά!

Φώτης Καρακούσης Φώτης Καρακούσης
Κηφισιά: Το θαύμα του Ζαλμά!

bet365

Ο Φώτης Καρακούσης γράφει για την Κηφισιά που στα ματς με τον Παναθηναϊκό επιβεβαίωσε πως ήταν η πιο φορμαρισμένη ομάδα του δευτέρου γύρου, παίρνοντας την πρόκριση για τα ημιτελικά των playoffs.

Τελικά η πρώτη φάση των φετινών playoffs έκρυβε μία μεγάλη έκπληξη. Για την ακρίβεια ίσως δεν θα την λέγαμε και τόσο μεγάλη, καθώς η Κηφισιά όλον τον δεύτερο γύρο έδειξε πως βρισκόταν σε τρομερή αγωνιστική κατάσταση και γι' αυτό το συγκεκριμένο ζευγάρι ήταν από αυτά που το να χάσει το θεωρούμενο φαβορί ήταν πιο κοντά από τα άλλα τρία.

Το ξέρω πως μετά από το τέλος της σειράς αυτής, πολλοί θα σταθούν στον αποκλεισμό του Παναθηναϊκού. Οι... πράσινοι ξεκίνησαν έχοντας ως στόχο την τετράδα, κατάφεραν στο τέλος της κανονικής περιόδου να βρεθούν στην 3η θέση, αλλά στα νοκ άουτ παιχνίδια δεν μπόρεσαν να κάνουν το βήμα παραπάνω. Η κούραση έκανε την εμφάνισή της, φάνηκε το τρομερά μικρό ρόστερ και έτσι έμειναν εκτός.

Για το «τριφύλλι» μπορούμε να γράψουμε πολλά, για τον πήχη που οι ίδιοι ανέβασαν και ακόμα περισσότερα, αλλά πραγματικά θα ήταν άδικο να ασχοληθούμε με τον ηττημένο και όχι με τον θριαμβευτή. Η Κηφισιά κατάφερε να πάρει παλικαρίσια μια σπουδαία πρόκριση και να βρεθεί στα ημιτελικά του πρωταθλήματος και θα το θυμηθείτε πως θα είναι ιδιαίτερα δυνατός αντίπαλος για τον ΠΑΟΚ. Ναι ο «δικέφαλος του βορρά» είναι φυσικά το φαβορί, αλλά η ομάδα των Βορείων Προαστείων θα πουλήσει όχι απλά ακριβά, αλλά πανάκριβα το «τομάρι» της.

Μια Κηφισιά που φέτος παρουσίασε δύο διαφορετικά πρόσωπα. Το πολύ κακό του πρώτου γύρου, όπου ξεκίνησε με 6 συνεχόμενες ήττες μετά την πρεμιέρα και την επικράτηση επί της αδύναμης Κομοτηνής και το άλλο το εξαιρετικό, όπου και που έκανε έναν εντυπωσιακό δεύτερο γύρο. Έναν γύρο πρωταθλητισμού, σε σημείο όλοι όσοι ασχολούνται με το άθλημα να λένε πως πρόκειται για την πιο φορμαρισμένη ομάδα συνολικά στο πρωτάθλημα.

Ο άνθρωπος που πιστώνεται στην απίστευτη αλλαγή των «κυανόλευκων» δεν είναι άλλος από τον Νίκο Ζαλμά. Ο έμπειρος προπονητής με το που ανέλαβε άλλαξε επίπεδο την ομάδα του και στο δεύτερο κατάφερε να κάνει πέντε συνεχόμενες νίκες, ηττήθηκε από τον ΠΑΟΚ, κέρδισε τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ πριν ολοκληρώσει με ήττα την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Ο Ζαλμάς κατάφερε με μόνο μία αλλαγή στο ρόστερ και συγκεκριμένα την απόκτηση του Σέρβου κεντρικού Ντούσαν Λόπαρ, να παρουσιάσει μια εντελώς διαφορετική ομάδα από αυτή του ξεκινήματος του πρωταθλήματος.

Μια ομάδα με αρχή, μέση και τέλος. Με άλλη ψυχολογία και σιγουριά για τις ικανότητές του και κυρίως με παίκτες που ανέβασαν κατακόρυφα την απόδοσή τους. Η αλήθεια βέβαια είναι πως ο Χαντ, ο Νικολάκης, ο Ρουμελιωτάκης, ο Ρεκ και ο Λάανε δεν ήταν κακοί παίκτες. Κάθε άλλο θα λέγαμε, αλλά στο ξεκίνημα τους έλειπε κάτι. Τους έλειπε ένας άνθρωπος να τους εμπνεύσει προκειμένου να μπορέσουν να δείξουν αυτά που μπορούσαν στο τάραφλεξ.

Αυτός ο άνθρωπος βρέθηκε και όλα πήραν τον δρόμο τους. Φυσικά για να πάρουν τον δρόμο τους χρειάστηκε και η απόκτηση του Λόπαρ. Ο Σέρβος κεντρικός έπαιζε βασικός σε οποιαδήποτε άλλη ελληνική ομάδα και με τις εμφανίσεις του έδειξε όχι μόνο το πόσο σπουδαίος είναι, αλλά και πως ήταν ο κρίκος που έλειπε από την συγκεκριμένη αλυσίδα. Ο Λόπαρ έκανε τον Νικολάκη ακόμα πιο απρόβλεπτο καθώς είχε έναν επιπλέον παίκτη να του δίνει την μπάλα και να απειλεί και η Κηφισιά από ομάδα που παλεύει για την σωτηρία της, έγινε ομάδα με ψηλές βλέψεις.

Πόσο ψηλές θα το δούμε και στα παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ. Σίγουρα μετά και την πρόκριση επί του Παναθηναϊκού η χρονιά για τους «κυανόλευκους» είναι άκρως πετυχημένη, αλλά είναι δεδομένο πως αυτό δεν τους φτάνει. Η Κηφισιά θα παλέψει και με το παραπάνω κόντρα στους «ασπρόμαυρους» και ο Νίκος Ζαλμάς ετοιμάζεται να κάνει μία ακόμα ζημία. Αυτή την φορά βέβαια είναι πολύ πιο δύσκολο, αλλά αρχικά δύσκολο για την συγκεκριμένη ομάδα ήταν να εξασφαλίσει την σωτηρία της, δύσκολο ήταν να κάνει όχι πέντε συνεχόμενες, αλλά ακόμα και μία νίκη, δύσκολο να κερδίσει τον Ολυμπιακό, δύσκολο να αποκλείσει τον Παναθηναϊκό. Έδειξε όμως πως της πάνε τα δύσκολα, οπότε ας περιμένουμε να δούμε αν όντως είναι έτοιμη για νέα υπέρβαση...

ΥΓ: Ο Παναθηναϊκός ήξερε πως η Κηφισιά θα ήταν πολύ πιο δύσκολος αντίπαλος από τον Παμβοχαϊκό και για να την αποφύγει θα έπρεπε να χάσει την τελευταία αγωνιστική σε ένα γήπεδο μάλιστα που είχε να κερδίσει 7 ολόκληρα χρόνια. Και όμως κέρδισε (και καλά έκανε γιατί οι ομάδες που θέλουν να λέγονται μεγάλες δεν διαλέγουν αντίπαλο), αλλά αυτή τη νίκη την πλήρωσε...

ΥΓ1: Φυσικά και ο ΠΑΟΚ είναι το μεγάλο φαβορί για την πρόκριση, αλλά πιστέψτε με πως και οι Θεσσαλονικείς τον Παναθηναϊκό θα προτιμούσαν ως αντίπαλο παρά την Κηφισιά.

ΥΓ2: Το βόλεϊ είναι τρομερά δίκαιο άθλημα. Η Κηφισιά του δευτέρου γύρου ήταν καλύτερη και κυρίως με περισσότερες λύσεις από τον Παναθηναϊκό και δίκαια έφτασε στην πρόκριση. Όπως φυσικά δίκαια πέρασαν και οι Ολυμπιακός, Φοίνικας και ΠΑΟΚ.

ΥΓ3: Για τον αγώνα της Πυλαίας απλά φάνηκε η διαφορά ανάμεσα στις δύο ομάδες, παρότι το δεύτερο σετ ο ΠΑΟΚ πήγε να το χάσει μέσα από τα χέρια του. Όσον αφορά τα όσα έγιναν με τον Φέργκιουσον, πραγματικά είναι ντροπή να υπάρχουν άνθρωποι με τέτοια μυαλά στις κερκίδες. Ρατσιστικές επιθέσεις δεν χωρούν όχι στα γήπεδα, αλλά συνολικά στην κοινωνία μας και θα πρέπει να απομονώνονται αμέσως και χωρίς δεύτερη σκέψη από ΟΛΕΣ τις ομάδες.

ΥΓ4: Στον Παναθηναϊκό είναι λογικό να υπάρχει απογοήτευση. Τον πήχη άλλωστε τον σήκωσαν οι ίδιοι ψηλά και όπως και να το κάνουμε η μη πρόκριση στα ημιτελικά είναι αποτυχία. Από την άλλη όμως σημασία έχει η επόμενη μέρα και το κατά πόσο η φετινή χρονιά έδειξε σε αυτούς που πρέπει πως η ομάδα έχει μέλλον αρκεί να ενισχυθεί.

ΥΓ5: Αυτό που στο Ζηρίνειο μπορούν να γίνονται αγώνες μέχρι και τα προημιτελικά του πρωταθλήματος, αλλά όχι τα ημιτελικά ή και τα τελικά, είναι πατέντα που μόνο η ΕΣΑΠ θα μπορούσε να κάνει. Και μην προλάβει κάποιος να σκεφτεί πως το γράφω επειδή αποκλείστηκε ο Παναθηναϊκός. Ο Παναθηναϊκός και ο κάθε Παναθηναϊκός είναι συνένοχος όταν υπογράφει πως μπορούν να γίνονται αγώνες σε γήπεδο που αποδεδειγμένα δεν πρέπει λόγω κοντής οροφής. Τόσο απλό΄...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Φώτης Καρακούσης
Φώτης Καρακούσης

Αν και δεν έχει την δημοτικότητα του ποδοσφαίρου ή και του μπάσκετ, το λατρεμένο μας βόλεϊ πάντα είχε, έχει και θα έχει τον δικό του χώρο. Και πως να μην το έχει, όταν μιλάμε για το πιο όμορφο και θεαματικό άθλημα που υπάρχει όταν παίζεται σε υψηλό επίπεδο, όπως πολλές φορές λέει ο Φώτης Καρακούσης και πρήζει τους συναδέλφους. Εδώ, λοιπόν, όπως κάνουμε τόσα χρόνια, θα τα λέμε για το αγαπημένο μας βολεϊάκι και όχι μόνο...