Ντέρμπι όπως τα θέλουμε, ανακοίνωση χωρίς ουσία...

Φώτης Καρακούσης Φώτης Καρακούσης
Ντέρμπι όπως τα θέλουμε, ανακοίνωση χωρίς ουσία...

bet365

Ο Φώτης Καρακούσης γράφει για το εξαιρετικό ντέρμπι των τριών σετ, το video check που βοηθάει απίστευτα το άθλημα και την ανακοίνωση του ΠΑΟΚ που δεν έχει ουσία από την στιγμή που έχει στηρίξει και με το παραπάνω τον πρόεδρο που κατηγορεί.

Η αλήθεια είναι πως αν ένα μήνα πριν έλεγες πως περιμένεις πως και πως να δεις το Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ θα σε έλεγαν τουλάχιστον γραφικό, καθώς οι Πειραιώτες έδειχναν πως είχαν εξασφαλίσει την πρώτη θέση στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος οπότε το ενδιαφέρον θα είχε να κάνει μόνο με το γόητρο. Οι δύο απρόσμενες ήττες τους όμως με Φοίνικα στην Σύρο και Κηφισιά στο Ζηρίνειο, έκανε το ματς αυτό να αποκτήσει σημασία, από την στιγμή που και η πρωτιά κρινόταν, αλλά και οι Θεσσαλονικείς έχουν ανέβει σε μεγάλο βαθμό μετά τις αλλαγές που έκαναν και την απόκτηση των Μουαγκουτούτια και Κλαπβάικ.

Έτσι καθίσαμε να δούμε ένα καλό παιχνίδι και με μεγάλη μας ευχαρίστηση είδαμε ένα πολύ καλό παιχνίδι. Ένα παιχνίδι που σίγουρα μας άνοιξε την όρεξη για όσα έρχονται και φυσικά μιλάμε για τον ημιτελικό Κυπέλλου, αλλά και τους τελικούς πρωταθλήματος που αν δεν υπάρξει κάποια έκπληξη μεγατόνων θα είναι ανάμεσα στις δύο αυτές ομάδες. Ένα παιχνίδι που για τρία σετ είχε ωραίες φάσεις, ανατροπές, ένταση και «πέμπτο σετ» που ήταν η ανακοίνωση των «ασπρόμαυρων».

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή και το ιστορικό βήμα που έγινε στο ματς αυτό. Για πρώτη φορά στο ελληνικό βόλεϊ (σε όλες τις διοργανώσεις), είχαμε επιτέλους video check. Το κανονικό όμως, όχι ένα βίντεο από όσα δείχνει η τηλεόραση που ουσιαστικά ήταν πασάλειμμα. Πραγματικά για όποιον αγαπάει αυτό το άθλημα, η ύπαρξη της τεχνολογίας μόνο χαρούμενο τον κάνει, καθώς βλέπει πως μπορούν να αποφευχθούν λάθη που θα κρίνουν παιχνίδια και τίτλους. Για την ΕΣΑΠ προσωπικά έχω γράψει πολλά από τα άσχημά της, ειδικά για την τραγική απόφαση του καλοκαιριού με την μη νέα κλήρωση και τα ρεπό σε δύο ομάδες, αλλά επιτέλους έκανε κάτι πολύ καλό για το πρωτάθλημα και μπράβο της.

Βέβαια αφού υπάρχει το σωστό βίντεο τσεκ, θα πρέπει να μπορεί ο διαιτητής να το συμβουλεύεται για όλα και το γράφω αυτό με βάση την φάση του Φιλίποφ. Ο πασαδόρος του ΠΑΟΚ κάνει ξεκάθαρη παράβαση με το πόδι, καθώς περνάει όλο στο αντίπαλο τερέν, αλλά δεν κάνει ψηλά στο φιλέ η οποία και δίνεται. Ο Θέμελης δεν δέχεται να εξετάσει το βίντεο και οι Θεσσαλονικείς φωνάζουν, ναι μεν άδικα, αλλά φωνάζουν γιατί πάρθηκε λάθος απόφαση από τον διαιτητή. Στην Ιταλία που το βίντεο έχει μπει εδώ και χρόνια, ο άρχοντας του αγώνα έχει δικαίωμα να δει και δύο επίμαχα σημεία στην ίδια φάση. Αν το έκανε θα έβλεπε την παράβαση και ούτε γάτα ούτε ζημιά και κυρίως δεν θα έβγαινε και η ανακοίνωση του ΠΑΟΚ που πραγματικά δεν έχει καμία ουσία.

Και δεν έχει όχι γιατί μιλάμε για ξεκάθαρη φάση όπου δεν υπήρξε αδικία κατά του ΠΑΟΚ (στο δεύτερο σετ υπήρξε όταν ο Τερβαπόρτι πέρασε στο απέναντι τερέν και χτύπησε έστω και άθελά του τον Μουαγκουτούτια, φάση που φυσικά δεν έκρινε τίποτα γιατί ήταν στο ξεκίνημά του). Το θέμα όμως είναι άλλο αναφορικά με την ανακοίνωση. Δεν γίνεται ως ΠΑΟΚ σε κάθε συνεδρίαση της Λίγκας και για κάθε απόφαση που έχει παρθεί, ο εκπρόσωπός σου να είναι δίπλα στον Παντελή Ταρνατόρο και για μια φάση που ουσιαστικά δεν υπήρξε λάθος να βγάζεις ανακοίνωση και να του επιτίθεσαι.

Και πιστέψτε με είμαι ο τελευταίος που θα υπερασπιστώ τον πρόεδρο της ΕΣΑΠ, καθώς θεωρώ πως έχει κάνει τεράστια λάθη και πως είναι ένας από τους βασικούς λόγους που το βόλεϊ παρά τις επενδύσεις των ομάδων, έχει μείνει στάσιμο. Αλλά από την άλλη δεν μπορώ την υποκρισία. Δεν μπορώ ο εκπρόσωπός σου να του είναι συνέχεια «ασπίδα», αλλά εσύ ως ομάδα να βγάζεις ανακοίνωση. Και στο κάτω-κάτω αυτό ισχύει και για τις 11 που είναι πλέον στο πρωτάθλημα. Κανείς Ταρνατόρος δεν πήρε με το έτσι θέλω την θέση αυτή και φυσικά δεν μένει εκεί με τον τσαμπουκά του.

Τον πρόεδρο της ΕΣΑΠ τον εκλέγετε εσείς και εσείς είσαστε υπεύθυνοι, από την στιγμή μάλιστα που σε κάθε κρίσιμο ΔΣ τον στηρίζετε όχι με λόγια αλλά με πράξεις. Οπότε ας αναλάβει κάθε ομάδα τις ευθύνες της και αν πιστεύει πως γίνονται λάθη ας αλλάξει την κατάσταση, ενώ αν θεωρεί πως η τωρινή διοίκηση βοηθάει το πρωτάθλημα και το άθλημα, μην βγάζεις ανούσιες ανακοινώσεις, από την στιγμή που την έχει στηρίξει όσο λίγοι...

Τώρα για το καθαρά αγωνιστικό μέρος θα γράψουμε αύριο. Το σίγουρο πάντως είναι πως και οι δύο ομάδες έχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης και πως αυτή η κόντρα μας άνοιξε την όρεξη για τις επόμενες που θα έρθουν σε Κύπελλο και πρωτάθλημα...

ΥΓ: Μόνο μία αναφορά στο αγωνιστικό. Είσαι 22-17 στο τρίτο σετ, ξέρεις πως αν το πάρει ο αντίπαλός σου πάει η πρωτιά και το πλεονέκτημα έδρας ως το τέλος. Ε ρε ΠΑΟΚ δεν δικαιούσαι να το χάσεις. Δεν γίνεται να παθαίνεις τέτοιο μπλακ άουτ. Δεν γίνεται να παίζεις σε τρεις συνεχόμενες επιθέσεις τον Κλαπβάικ και να μην αλλάζεις λίγο το παιχνίδι για να ξελαμπικάρει και λίγο ο διαγώνιός σου. Κανείς δεν ξέρει την εξέλιξη αν γινόταν το 1-2, αλλά το τρίτο σετ το έχασε μόνος του ο ΠΑΟΚ και δεν έχει δικαίωμα να φωνάζει...

ΥΓ1: Από την άλλη σπουδαία η αντίδραση του Ολυμπιακού. Με δύο ήττες από Φοίνικα και Κηφισιά που σταμάτησαν το εντυπωσιακό 44 στα 44, οι Πειραιώτες είναι λογικό να μην ήταν και στα καλύτερά τους, αλλά έδειξαν χαρακτήρα εκεί που έπρεπε και η νίκη αυτή θα τους βοηθήσει ψυχολογικά περισσότερο από ότι βαθμολογικά.

ΥΓ2: Στο μόνο που συμφωνώ ξεκάθαρα με την ανακοίνωση του ΠΑΟΚ είναι αυτό με την δικαιοσύνη και τις αποφάσεις της. Δεν γίνεται στο Παλατάκι ο Εβάντρο να δείχνει τα γεννητικά του όργανα, ο Λέτσκοφ να κάνει χαρακτηριστική κίνηση με το δάκτυλο και ο πρώτος να μην τιμωρείται και ο δεύτερος να μην καλείται καν σε απολογία. Ειδικά για τον έμπειρο πασαδόρο και να μην γράφτηκε τίποτα στο φύλλο αγώνα, υπήρχαν τόσα βίντεο που τον έδειχναν να το κάνει. Πραγματικά μιλάμε για αποφάσεις που σε κάνουν να αναρωτιέσαι τι γίνεται σε αυτό το βόλεϊ τελικά...

ΥΓ3: Γίνεται μια προσπάθεια για αναβίωση του all star game και η ΕΣΑΠ; Η Περιφέρεια; Δεν ξέρω ποιοι, αποκλείουν ΜΜΕ και μετά βγαίνουν και χαίρονται για μια εκδήλωση που είχε μόλις 0.3% τηλεθέαση. Αν κάποιοι πιστεύουν πως το βόλεϊ του ανήκει, θα κάνουν συνεχώς τα ίδια λάθη...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Φώτης Καρακούσης
Φώτης Καρακούσης

Αν και δεν έχει την δημοτικότητα του ποδοσφαίρου ή και του μπάσκετ, το λατρεμένο μας βόλεϊ πάντα είχε, έχει και θα έχει τον δικό του χώρο. Και πως να μην το έχει, όταν μιλάμε για το πιο όμορφο και θεαματικό άθλημα που υπάρχει όταν παίζεται σε υψηλό επίπεδο, όπως πολλές φορές λέει ο Φώτης Καρακούσης και πρήζει τους συναδέλφους. Εδώ, λοιπόν, όπως κάνουμε τόσα χρόνια, θα τα λέμε για το αγαπημένο μας βολεϊάκι και όχι μόνο...