Ντέρμπι τρίτης θέσης στην Ερμούπολη

Ντέρμπι τρίτης θέσης στην Ερμούπολη

Gazzetta team
Ντέρμπι τρίτης θέσης στην Ερμούπολη

bet365

Σημαντικό παιχνίδι στην Ερμούπολη με τον Φοίνικα να υποδέχεται τον Παναθηναϊκό στο ντέρμπι της 3ης θέσης της Volley League.

Ντέρμπι κορυφής θα γίνει στη Σύρο με τον Φοίνικα να υποδέχεται τον Παναθηναϊκό σε αγώνα που θα κρίνει πολλά για την 3η θέση που κυνηγούν και οι δύο ομάδες. (20η αγωνιστική, 13/3, 18.30, Διαιτητές: Μυλωνάκης, Φραγκάκης).

Και οι δύο μονομάχοι βρίσκονται σε πολύ καλή κατάσταση και αυτό το αποδεικνύουν οι εμφανίσεις τους και τα θετικά αποτελέσματα των τελευταίων αγωνιστικών. Και σε αυτό το ζευγάρι επειδή πιθανή η ισοβαθμία με το τέλος της κανονικής περιόδου σημαντικό ρόλο θα παίξει και το αποτέλεσμα. Στον Α΄γύρο ο Παναθηναϊκός είχε νικήσει με 3-2 σετ αλλά ο Φοίνικας είχε καλύτερη διαφορά πόντων (109-100) κάτι που συμβαίνει πολύ σπάνια.

Ο Φοίνικας έχει δύο μεγάλες νίκες με ΑΕΚ και Ολυμπιακό και έχει 26 βαθμούς στη βαθμολογία. Αν καταφέρει να πάρει τρίποντο θα ισοβαθμήσει με τους «πράσινους» και θα αποκτήσει και το πλεονέκτημα της ισοβαθμίας. Ο Φοίνικας έχει να δώσει ακόμα αγώνες με τον Παναθηναϊκό (εντός), με την Κομοτηνή (εκτός) και με τον Ηρακλή (εντός).

Από τους πιο φορμαρισμένους παίκτες του Φοίνικα είναι ο λίμπερο Σπύρος Βελούδης ο οποίος δήλωσε: «Είναι κρίσιμος αγώνας για την διεκδίκηση της τρίτης θέσης στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Περιμένουμε ένα σκληρό και αμφίρροπο αγώνα. Ο Παναθηναϊκός είναι ένα πολύ ιδιαίτερο και ανταγωνιστικό σύνολο αλλά δεδομένης της ανεβασμενης ψυχολογίας μας μετά και τα τελευταία αποτελέσματα αλλά και της έδρας μας, ελπίζουμε σε μια ακόμα νίκη που, γιατί οχι, θα μας δώσει την τρίτη θέση».

Ο Παναθηναϊκός στην Σύρο έχει δημιουργήσει πολύ κακή παράδοση. Έχει να νικήσει στο νησί απο τις 30 Ιανουαρίου 2010, δηλαδή, πριν από 9 χρόνια. Οι πράσινοι έχουν μπροστά τους τα ματς με τον Φοίνικα (εκτός), τον Εθνικό (εντός) και την Κηφισιά (εκτός).

Η επιστροφή στο νησί των Μπόγιαν Γιορντάνοφ, Δημήτρη Ζήση που την περσινή σεζόν ήταν στον Φοίνικα αποτελεί ξεχωριστό γεγονός. «Η Σύρος είναι ένα καθαρά βολεϊκό νησί με μεγάλη παράδοση στο άθλημα και υπέροχο κόσμο. Το κοινό είναι βολεϊκό και χειροκροτεί το καλό βόλεϊ ακόμα και από τον αντίπαλο. Ολοι οι αθλητές θέλουν να παίζουν εδώ και δεν είναι τυχαίο που και το προσεχές Σάββατο θα γίνει και η γιορτή του βόλεϊ», δήλωσε ο λίμπερο του Παναθηναϊκού Δημήτρης Ζήσης.

Να σημειωθεί πως μετά το τέλος του αγώνα θα μείνουν στο νησί ο Δημήτρης και ο Χαράλαμπος Ανδρεόπουλος, ο Αλέξανδρος Ράπτης, Παναγιώτης Πελεκούδας, Δημήτρης Ζήσης για τις ανάγες του All Star Game.

Σε 22 αγώνες πρωταθλήματος ο Φοίνικας προηγείται στις νίκες του Παναθηναϊκού με 12-10, ενώ οι τελευταία 11 αγώνες πρωταθλήματος των δύο ομάδων έχουν ολοκληρωθεί με νίκες των γηπεδούχων.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

VOLLEY LEAGUE Τελευταία Νέα