ΠΑΟ, Παμβοχαϊκός και Φοίνικας για δύο θέσεις της τετράδας

ΠΑΟ, Παμβοχαϊκός και Φοίνικας για δύο θέσεις της τετράδας

Φώτης Καρακούσης
ΠΑΟ, Παμβοχαϊκός και Φοίνικας για δύο θέσεις της τετράδας

bet365

Με δεδομένο το ότι Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ δεν γίνεται να λείπουν από την τετράδα, οι Παναθηναϊκός, Παμβοχαϊκός και Φοίνικας θα παλέψουν για τις άλλες δύο θέσεις. Δείτε το πρόγραμμα και μια πρώτη εκτίμηση και για τους τρεις.

Το ό,τι το φετινό πρωτάθλημα είναι από τα καλύτερα και πιο ενδιαφέροντα των τελευταίων ετών είναι γεγονός. Όπως γεγονός είναι και οι τραγικές κινήσεις της ΕΣΑΠ με αποκορύφωμα το ότι δύο ομάδες έχουν ρεπό κάθε βδομάδα, ενώ θα μπορούσε με νέα κλήρωση να είχαμε αγωνιστική με 5 ματς και χωρίς κανένα ρεπό.

Αυτά όμως τα γράφουμε συνέχεια, πάμε να ασχοληθούμε με το καθαρά αγωνιστικό μέρος και κυρίως την... μάχη της τετράδας. Εκεί που σίγουρα θα βρίσκεται ο Ολυμπιακός με τον ΠΑΟΚ, ο πρώτος εκτός εξαιρετικού απροόπτου όντας στην κορυφή και ο δεύτερος αμέσως πιο κάτω.

Αν δεν υπάρξει κάποια μεγάλη έκπληξη για τις υπόλοιπες δύο θέσεις θα παλέψουν τρεις ομάδες. Ο λόγος για τους Παναθηναϊκό, Παμβοχαϊκό και Φοίνικα Σύρου, με τους «πράσινους» να είναι τρίτοι με 21 βαθμούς και τους Βραχατιώνες και Συριανούς να ακολουθούν με 19. Η μεγάλη έκπληξη θα είναι να προλάβει ο Ηρακλής που έχει 13, αλλά έχει και δύο ρεπό στο πρόγραμμά του, οπότε λογικά δεν προλαβαίνει.

Πιο βατό το πρόγραμμα του Παναθηναϊκού

Ας ξεκινήσουμε με τον Παναθηναϊκό που είναι και στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Οι... πράσινοι σε σχέση με τους άλλους δύο βρίσκονται ένα βήμα πιο μπροστά, όχι μόνο γιατί έχουν δύο βαθμούς περισσότερους, αλλά κυρίως για το πρόγραμμά τους ως το τέλος. Για την ακρίβεια με εξαίρεση την αναμέτρηση με τον Φοίνικα στην Σύρο που αναμένεται να είναι ντέρμπι, η ομάδα του Δημήτρη Ανδρεόπουλου έχει την δυνατότητα να κερδίσει τα υπόλοιπα πέντε παιχνίδια, ενώ έχει και δύο ρεπό. Σε μια πρώτη ματιά, καθώς όλα θα κριθούν στο γήπεδο, το «τριφύλλι» προβάλει ως το μεγάλο φαβορί για την μία από τις δύο θέσεις της τετράδας ή για να είμαστε πιο ακριβείς, είναι στα χέρια του να τα καταφέρει, αρκεί να δείξει το πρόσωπο που έχει δείξει έως τώρα.

Το πρόγραμμα του Παναθηναϊκού

Παναθηναϊκός 3η θέση με 21 βαθμούς σε 12 αγώνες

15η αγωνιστική: ρεπό

16η αγωνιστική: ΑΕ Κομοτηνής (εκτός)

17η αγωνιστική: Ηρακλής (εντός)

18η αγωνιστική: ρεπό

19η αγωνιστική: Παμβοχαϊκός (εντός)

20η αγωνιστική: Φοίνικας (εκτός)

21η αγωνιστική: Εθνικός Αλεξ. (εντός)

22η αγωνιστική: Κηφισιά (εκτός)

Έχουν να ανέβουν «Γολγοθά» οι Βραχατιώτες

Αν το πρόγραμμα του Παναθηναϊκού θεωρείται σχετικά εύκολο, αυτό του Παμβοχαϊκού θεωρείται και είναι το λιγότερο δύσκολο. Οι Βραχατιώτες θα δώσουν ένα παιχνίδι παραπάνω από τον Παναθηναϊκό, αλλά από την άλλη για να τους ξεπεράσουν θα πρέπει να υπερβάλουν εαυτούς. Και μόνο το ότι παίζουν κατά σειρά με Κηφισιά που παλεύει για σωτηρία εκτός, ΠΑΟΚ εντός, Ολυμπιακό εκτός, ΑΕΚ εντός και Παναθηναϊκό εκτός, φτάνει. Με μια πρώτη ματιά ο Παμβοχαϊκός δύσκολα θα προλάβει και την όποια μάχη θα την δώσει με τον Φοίνικα.

Το πρόγραμμα του Παμβοχαϊκού

Παμβοχαϊκός 4η θέση με 19 βαθμούς σε 11 αγώνες

15η αγωνιστική: Κηφισιά (εκτός)

16η αγωνιστική: ΠΑΟΚ (εντός)

17η αγωνιστική: Ολυμπιακός (εκτός)

18η αγωνιστική: ΑΕΚ (εντός)

19η αγωνιστική: Παναθηναϊκός (εκτός)

20η αγωνιστική: ΑΕ Κομοτηνής (εντός)

21η αγωνιστική: Ηρακλής (εκτός)

22η αγωνιστική: ρεπό

Ποντάρει στο ένα παιχνίδι παραπάνω από τον Παμβοχαϊκό ο Φοίνικας

Η τρίτη ομάδα που θα παλέψει για την τετράδα είναι ο Φοίνικας. Οι Συριανοί έχουν όπως και ο Παμβοχαϊκός 19 βαθμούς, αλλά έχουν και αυτοί πολύ πιο δύσκολο πρόγραμμα από ό,τι ο Παναθηναϊκός. Το θετικό σε σχέση με τους Βραχατιώτες είναι πως έχουν και ένα ματς περισσότερο, μιας και έχουν κάνει και τα δύο ρεπό τους. Ακόμα και να χάσουν όλα τα ματς με ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και ΑΕΚ, οι... πειρατές είναι σε θέση να πάρουν τα υπόλοιπα και να βρεθούν στην τετράδα.

Το πρόγραμμα του Φοίνικα

Φοίνικας Σύρου 5η θέση με 19 βαθμούς σε 10 αγώνες

15η αγωνιστική: Εθνικός Αλεξ. (εκτός)

16η αγωνιστική: Κηφισιά (εντός)

17η αγωνιστική: ΠΑΟΚ (εκτός)

18η αγωνιστική: Ολυμπιακός (εντός)

19η αγωνιστική: ΑΕΚ (εκτός)

20η αγωνιστική: Παναθηναϊκός (εντός)

21η αγωνιστική: ΑΕ Κομοτηνής (εκτός)

22η αγωνιστική: Ηρακλής (εντός)

 

VOLLEY LEAGUE Τελευταία Νέα