Η υπέρβαση που έπρεπε να γίνει και η βλακεία με Δώνη και Ανδρεόπουλο

Φώτης Καρακούσης Φώτης Καρακούσης
Η υπέρβαση που έπρεπε να γίνει και η βλακεία με Δώνη και Ανδρεόπουλο

bet365

Ο Φώτης Καρακούσης γράφει για τη νίκη του Παναθηναϊκού επί της ΑΕΚ, την μεταγραφική υπέρβαση των «πρασίνων» που έπρεπε να γίνει και την βλακεία που έχει ξεφύγει αναφορικά με την κριτική σε Δώνη και Ανδρεόπουλο.

Από την πρώτη αγωνιστική έχουμε γράψει πολλές φορές πως το φετινό πρωτάθλημα είναι από τα πλέον θεαματικά και ενδιαφέροντα των τελευταίων ετών. Αυτό φάνηκε και στην Κυψέλη με τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ να μας προσφέρουν συγκινήσεις και τους «πράσινους» να παίρνουν την σημαντική νίκη. Μια νίκη που συνεχίζει να τους έχει σε τροχιά τετράδας, ενώ από την άλλη η Ένωση έμεινε και άλλο πίσω και πλέον όχι απλά είναι εξαιρετικά δύσκολο να την προλάβει, αλλά αν δεν προσέξει, τότε είναι εξαιρετικά πιθανό να κινδυνέψει.

Στα του ντέρμπι τώρα τα πάντα κρίθηκαν στο πρώτο σετ. Εκεί δηλαδή που ο Παναθηναϊκός όχι απλά δεν τα παράτησε όταν βρέθηκε πίσω στο σκορ με 15-21, αλλά με ένα εντυπωσιακό για ανδρικό βόλεϊ σερί 7-0 έκανε το 1-0. Μετά το δεύτερο σετ ήταν εύκολο, όπως θα ήταν και το τρίτο αν αρχικά οι παίκτες του Ανδρεόπουλου πρόσεχαν περισσότερο και εν συνεχεία δεν υπήρξαν αυτές οι χαζές διακοπές που χάλασαν τον ρυθμό.

Από την στιγμή όμως που ο Παναθηναϊκός κέρδισε το ντέρμπι, είναι η καλύτερη ευκαιρία να ασχοληθούμε για τα μεταγραφικά. Οι «πράσινοι» τον Ιανουάριο δεν έκαναν κάποια κίνηση. Μια κίνηση που όντως θα ήταν ρίσκο, το οποίο κατά τη γνώμη μου έπρεπε να παρθεί, αλλά τελικά δεν πάρθηκε.

Αρχικά λέμε για ρίσκο γιατί αυτή την στιγμή ο Παναθηναϊκός δείχνει να είναι μια καλοκουρδισμένη μηχανή. Με ελλείψεις φυσικά, αλλά καλοκουρδισμένη. Αυτό που χρειαζόταν ήταν ένας ακραίος που να μπορεί να «σκοτώνει» στην επίθεση, αλλά να έχει και την υποδοχή του Ανδρεόπουλου. Τέτοιος ας πούμε αυτή την στιγμή δεν υπάρχει συνολικά στο πρωτάθλημα και να το αποκτηθεί μόνο εύκολο δεν ήταν.

Δεν ξέρω αν όντως βρέθηκαν ακραίοι που πληρούσαν τις προϋποθέσεις, αλλά αυτό που ξέρω είναι και το έχω γράψει από την αρχή της χρονιάς, είναι πως αυτό το ρόστερ είναι εξαιρετικά μικρό και μια ομάδα που δεν έχει πολλές λύσεις δεν είναι απίθανο να χάσει τους στόχους της. Ειδικά αν το πρόβλημα μεγαλώνει όσον αφορά την κούραση, ενώ υπάρχει έτσι και αλλιώς στον τομέα της προπόνησης που είναι λογικό να μην είναι τόσο σκληρή και ποιοτικό αν το ρόστερ ήταν πιο πλούσιο.

Στο «τριφύλλι» από την άλλη φαίνεται να σκέφτηκαν πιο ρεαλιστικά και σε καμία περίπτωση παρορμητικά. Με την άνοδο του ΠΑΟΚ και την έτσι και αλλιώς ανίκητη έως τώρα ομάδα του Ολυμπιακού, για να μπορούσες να μπεις σφήνα ανάμεσα στους δύο, έπρεπε να πάρεις ως ακραίο τον Χουαντορένα ή τον Ν' Γκαπέ, καθώς συνολικά το ρόστερ των «ερυθρόλευκων» και «ασπρόμαυρων» έχει ξεφύγει ποιοτικά.

Με δεδομένα τα πολλά και σημαντικά οικονομικά προβλήματα, τα οποία και προσπαθούν με νύχια και με δόντια να λύσουν (και σε κάποιο βαθμό τα έχουν καταφέρει), στον Παναθηναϊκό σκέφτηκαν να μην κάνουν την υπέρβαση φέτος, βλέποντας πως η ομάδα έχει πολύ καλή εικόνα και να κοιτάξουν το καλοκαίρι να φτιάξουν ομάδα που να μπορέσει να χτυπήσει κάτι ακόμα καλύτερο. Όταν σε απλά ελληνικά κοιτάς να αποπληρώσεις ένα τόσο μεγάλο χρέος, βάζεις για λίγο στην άκρη τα αγωνιστικά. Αυτό στον κόσμο που είναι λογικό να ζητάει μεταγραφές δεν είναι και ότι καλύτερο, αλλά από την άλλη δείχνει πιο σωστό από το παίρνουμε τους πάντες και φτάνουμε το χρέος στον Θεό.

Και για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις, φυσικά και προσωπικά θεωρώ πως ο Παναθηναϊκός έπρεπε να ενισχυθεί, καθώς η μη απόκτηση ακραίου βάζει σε κίνδυνο ακόμα και την είσοδο στην τετράδα, από την στιγμή που οι Φοίνικας και Παμβοχαϊκός παραμονεύουν, αλλά και την πρόκριση στο Final-4 του Κυπέλλου που είναι και ο μεγάλος στόχος των «πρασίνων» για φέτος. Απλά αναφέρω την λογική, που στο οικονομικό κομμάτι, από το οποίο το «τριφύλλι» έφτασε κοντά στην διάλυση, δείχνει πιο ορθή από τις όποιες φωνές για ενίσχυση.

Και μιας και λέμε για φωνές, θέλω να κλείσω με την τεράστια βλακεία που υπάρχει στον Παναθηναϊκό. Αυτή την εποχή σε ποδόσφαιρο και βόλεϊ οι ομάδες των... πρασίνων έχουν μαζί προπονητή και παίκτη. Θα πείτε σιγά το φοβερό, έχει ξανασυμβεί. Το θέμα σε αυτό είναι τα σχόλια που ξεπερνάνε τα όρια.

Στο ποδόσφαιρο υπάρχει κόσμος που λέει πως ο Χρήστος Δώνης παίζει με μέσο, πως τον βάζει δηλαδή ο πατέρας του για να μην έχει γκρίνια (ναι το διαβάσαμε και αυτό). Βλέπουν δηλαδή το ρόστερ του ποδοσφαιρικού τμήματος να είναι γεμάτο μέσους και λένε πως ο Δώνης δεν αξίζει να μπει. Και συνεχίζουν τον συλλογισμό τους λέγοντας ουσιαστικά πως ο πατέρας του ο Γιώργος βάζει σε κίνδυνο την καριέρα του, αλλά και την πορεία της ομάδας του, για να κάνει το χατήρι του γιόκα του.

Στο βόλεϊ μάλιστα το πάνε ακόμα παραπάνω. Τονίζουν σε σχόλια και στα social πως ο Δημήτρης Ανδρεόπουλος δεν πήρε ξένο παίκτη γιατί έτσι θα έπρεπε να βγάλει από την ομάδα τον γιο του τον Χαράλαμπο. Υπήρχε δηλαδή η περίπτωση να αποκτηθεί ακραίος που θα μπορούσε να βάλει τον Παναθηναϊκό σφήνα σε ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό, αλλά ο προπονητής είπε όχι, προτιμώ τον γιο μου και ας μην πετύχω; Και όμως αυτά τα λένε και τα πιστεύουν, δείγμα της αρρώστιας των social...

ΥΓ: Αυτό που σε κάθε γήπεδο την στιγμή που η κερκίδα είναι εξαιρετική σε παλμό και συμπεριφορά θα υπάρχει πάντα ο ένας ο βλάκας που θα πάει να τινάξει τα πάντα στον αέρα, πρέπει επιτέλους να σταματήσει. Στην Κυψέλη η ατμόσφαιρα ήταν από τις καλύτερες των τελευταίων ετών, αλλά πάλι βρέθηκε ο ένας να πετάξει έναν αναπτήρα. Ήμαρτον...

ΥΓ1: Είναι λογικό όλο το βάρος στον Παναθηναϊκό να έχει πέσει πάνω στον Ράπτη, αλλά η άμυνα που έβγαλε ο Ανδρεόπουλος στο ντέρμπι έδειξε στο μεγαλύτερο βαθμό την χρησιμότητά του. Ο μικρός δεν πρόκειται να φτάσει επιθετικά στο επίπεδο του συμπαίκτη του, αλλά πραγματικά τώρα, χρόνια έχει να φανεί στο προσκήνιο νέος παίκτης που είναι τόσο καλός σε υποδοχή και άμυνα.

ΥΓ2: Η ΑΕΚ με τις αλλαγές είναι δεδομένο πως θα παρουσιαστεί καλύτερη, αλλά δεν ξέρουμε αν έχει χρόνο. Λογικά θα τα δώσει όλα για το Κύπελλο στοχεύοντας στο final-4. Το ρόστερ να τα καταφέρει πάντως το έχει.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Φώτης Καρακούσης
Φώτης Καρακούσης

Αν και δεν έχει την δημοτικότητα του ποδοσφαίρου ή και του μπάσκετ, το λατρεμένο μας βόλεϊ πάντα είχε, έχει και θα έχει τον δικό του χώρο. Και πως να μην το έχει, όταν μιλάμε για το πιο όμορφο και θεαματικό άθλημα που υπάρχει όταν παίζεται σε υψηλό επίπεδο, όπως πολλές φορές λέει ο Φώτης Καρακούσης και πρήζει τους συναδέλφους. Εδώ, λοιπόν, όπως κάνουμε τόσα χρόνια, θα τα λέμε για το αγαπημένο μας βολεϊάκι και όχι μόνο...