Α.Ε.Κ. - Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. για τη 12η αγωνιστική της Volley League

Gazzetta team
Α.Ε.Κ. - Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. για τη 12η αγωνιστική της Volley League

bet365

Στο Μετς η οικοδέσποινα ΑΕΚ υποδέχεται τον πρωτοπόρο και αήττητο Ολυμπιακό σε ένα από τα μεγάλα ντέρμπι της 12ης αγωνιστικής που θα μεταδοθεί ιντερνετικά από την κρατική τηλεόραση. (12η αγωνιστική, 14/1, 20.00, Διαιτητές: Βασιλειάδης, Γεροθόδωρος, ΕΡΤ-Play).

Επιστροφή χρημάτων* στο ΠΑΣ Γιάννινα – ΑΕΚ και σούπερ αποδόσεις στην Superleague από τη Vistabet.gr. (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

Η ΑΕΚ με νέο προπονητή τον Σωτήρη Δρίκο που θα κάνει ντεμπούτο στον πάγκο της «Ενωσης» και επιστρέφει μετά από 6,5 χρόνια στην Volley League. Μάλιστα στον πρώτο αγώνα επιστροφής θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό όπου προπονητής είναι ο Μουνιόθ τον οποίο ο Δρίκος είχε αντιμετωπίσει και στον τελευταίο αγώνα που κάθισε στον πάγκο της Εθνικής ανδρών και ήταν απέναντι στην Ισπανία του Μουνιόθ.

Επίσης από την ΑΕΚ θα απουσιάσει και ο Βραζιλιάνος Μότα που το Σάββατο αναχώρησε για τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Βασικοί ακραίοι αναμένεται να αγωνιστούν οι Ηλίας Λάππας, Φιλίπ Στοΐλοβιτς. Η «Ενωση» σε 21 αγώνες με τον Ολυμπιακό για το πρωτάθλημα δεν έχει νικήσει ποτέ. Για τον αγώνα με τον Ολυμπιακό ο Σωτήρης Δρίκος δήλωσε στο volleyleague.gr:

Τι μπορεί να κάνει η ΑΕΚ απέναντι στον Ολυμπιακό;

«Ο Ολυμπιακός είναι ο πρωταθλητής, ο αήττητος και το μεγάλο φαβορί για τον τίτλο και έχει πολλές διαφορές με την ΑΕΚ. Παρόλα αυτά θα παρουσιάσουμε και θα οργανώσουμε το παιχνίδι μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

Ποιος είναι ο άμεσος στόχος που έχετε θέσει με την διοίκηση;

«Τα προβλήματα στην ΑΕΚ είναι θεμελιώδη και αναφέρομαι στις υποδομές, στην οργάνωση και πιο συγκεκριμένα στο γηπεδικό ζήτημα. Τα προβλήματα ωστόσο δεν θα αποτελέσουν άλλοθι. Ξέρω που ήρθα, ξέρω πως θα χρειαστεί αγώνας για να πετύχουμε αλλά έχω και την διάθεση και την όρεξη να κάνω την προσπάθεια μου. Το σίγουρο είναι πως ο αγωνιστικός στόχος είναι να παίξουμε σύμφωνα με το μάξιμουμ των δυνατοτήτων των παικτών που υπάρχουν στο ρόστερ».

Το γηπεδικό πρόβλημα πόσο επηρεάζει την αγωνιστική παρουσία της ΑΕΚ;

«Είναι βασικό θέμα. Σχεδόν κάθε μέρα για διαφορετικούς λόγους αλλάζουμε έδρα, η βάση μας δεν είναι σταθερή και γενικά δεν έχουμε έδρα. Γίνονται προσπάθειες, θα χρειαστεί υπομονή και θα βρούμε λύση. Θα χρειαστούμε χρόνο. Ολα αυτά που πρέπει να κάνει η ΑΕΚ θα έχουν αποτελέσματα σε βάθος χρόνου».

Η αποχώρηση του Μότα αλλάζει τα δεδομένα, θα πάρετε άλλον παίκτη στη θέση του, γενικά θα γίνουν προσθήκες;

«Οταν ο Ολυμπιακός που είναι πρωτοπόρος και αήττητος σε 39 αγώνες κάνει αλλαγές για να βελτιώσει ακόμα περισσότερο το επίπεδο του φανταστείτε τι πρέπει να κάνει η ΑΕΚ. Είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε προσθήκες. Είναι απαραίτητες. Ο Μότα φεύγει. Είναι μία πραγματικότητα. Κοιτάζουμε και αναζητούμε λύσεις, αλλά δεν ξέρω εάν θα γίνει κάτι πριν τον αγώνα με τον Ολυμπιακό».

«Οταν ο Ολυμπιακός που είναι πρωτοπόρος και αήττητος σε 39 αγώνες κάνει αλλαγές για να βελτιώσει ακόμα περισσότερο το επίπεδο του φανταστείτε τι πρέπει να κάνει η ΑΕΚ. Είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε προσθήκες. Είναι απαραίτητες. Ο Μότα φεύγει. Είναι μία πραγματικότητα. Κοιτάζουμε και αναζητούμε λύσεις, αλλά δεν ξέρω εάν θα γίνει κάτι πριν τον αγώνα με τον Ολυμπιακό».

Ο Ολυμπιακός είναι πρωτοπόρος, πρωταθλητής χειμώνα και αήττητος μετά από 9 αγώνες που μαζί με το αήττητο της περσινής σεζόν έχει 39-0 νίκες. Με τους «ερυθρόλευκους» θα κάνει την επανεμφάνιση του ο Βούλγαρος Τοντόρ Αλεξίεφ, επιστρέφει o Νίκος Σμαραγδής και θα κάνει ντεμπούτο ο νεαρός κεντρικός Γιώργος Παπαλεξίου που αποκτήθηκε από τη Νίκη Αιγινίου.

Ο Αλεξίεφ ήταν ο MVP Βίκος Cola του πρωταθλήματος 2017-18. Μετά από ένα χρόνο στην πορτογαλική Σπόρτιγκ επέστρεψε στην Ελλάδα και θα κάνει ντεμπούτο.

Ο Σμαραγδής ήταν και πάλι στον Ολυμπιακό από το καλοκαίρι του 2012 μέχρι τις 19 Ιανουαρίου 2015 και κατέκτησε δύο πρωταθλήματα, δύο κύπελλα και ένα Λιγκ Καπ Νίκος Σαμαράς. Στο πρώτο μισό της εφετινής σεζόν ήταν εκτός δράσης και έκανε προπονήσεις με τη ΧΑΝΘ.

Αντίθετα, ο Ολυμπιακός θα συνεχίσει στο πρωτάθλημα χωρίς τον Γερμανό Μάρκους Μπέμε και τον Ανδρέα Φράγκο. Ο πρώτος θα αγωνίζεται μόνο στους Ευρωπαϊκούς αγώνες και ο δεύτερος συνεχίζει την καριέρα του στη γερμανική Φρανκφούρτη.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Φερνάντο Μουνιόθ Μπενίτεθ δήλωσε στο olympiacossfp.gr τα εξής: «Μετά από τη μεγάλη διακοπή επιστρέφουμε στις αγωνιστικές υποχρεώσεις. Πολλοί παίκτες μας είχαν αγώνες με τις Εθνικές ομάδες και χρειάζεται χρόνος για να βρούμε στον κανονικό ρυθμό μας. Είμαστε συγκεντρωμένοι στον αγώνα κόντρα στην ΑΕΚ, όπου θέλουμε να δείξουμε τον καλύτερο μας εαυτό και να πάρουμε τη νίκη».

Σε 21 αγώνες πρωταθλήματος μεταξύ ΑΕΚ και Ολυμπιακού οι «ερυθρόλευκοι» είναι αήττητοι.

 

VOLLEY LEAGUE Τελευταία Νέα