Ο Ολυμπιακός γύρισε στην κορυφή, ο ΠΑΟΚ... έσωσε το Κύπελλο!

Φώτης Καρακούσης
Ο Ολυμπιακός γύρισε στην κορυφή, ο ΠΑΟΚ... έσωσε το Κύπελλο!

bet365

Ιδανικό για τον Ολυμπιακό το 2018 με τους Πειραιώτες να επιστρέφουν στην κορυφή και να τρέχουν ένα αήττητο σερί 39 αγώνων. Στον ΠΑΟΚ το Κύπελλο που έσωσε την χρονιά με τον τίτλο αυτό.

Μετά τα τρία συνεχόμενα πρωταθλήματα του ΠΑΟΚ, το 2018 ήταν εξαιρετικός χρόνος για τον Ολυμπιακό, με τους Πειραιώτες να επιστρέφουν στην κορυφή και να κατακτούν το 28ο πρωτάθλημα. Ένα πρωτάθλημα που κατακτήθηκε με χαρακτηριστική ευκολία, με τους παίκτες του Μουνιόθ να μην γνωρίζουν ούτε μία φορά την ήττα στα playoffs, έχοντας το πλεονέκτημα έδρας μετά την πρώτη τους θέση στην κανονική διάρκεια της Volley League.

Συγκεκριμένα πέρασαν στον πρώτο γύρο κερδίζοντας δύο φορές τον Παμβοχαϊκό και προκρίθηκαν στον τελικό επικρατώντας τρεις φορές της Κηφισιάς. Εκεί αντίπαλός τους ήταν ο επί τρία συνεχόμενα χρόνια πρωταθλητής ΠΑΟΚ. Οι Πειραιώτες ωστόσο που από την αρχή είχαν δείξει πως στόχος τους ήταν η επιστροφή στην κορυφή και μόνο αυτή, το πέτυχαν και μάλιστα με χαρακτηριστική άνεση.

Για την ακρίβεια δυσκολεύτηκαν σε ένα παιχνίδι και αυτό ήταν το πρώτο, το οποίο και κέρδισαν με 3-2. Από την στιγμή που έκαναν το 1-0 στις νίκες, έκαναν ακόμα πιο εύκολο και το έργο τους, κερδίζοντας με 3-0 τα υπόλοιπα δύο και κατακτώντας το 28ο πρωτάθλημα στην ιστορία τους. Ένα πρωτάθλημα που από την αρχή του έδειξαν πως ήταν το φαβορί, κάτι που επιβεβαίωσαν και στο γήπεδο.

Οι παίκτες που στηρίχθηκε ο Ολυμπιακός

Για να έρθει ένας τίτλος και ειδικά αυτός του πρωταθλήματος χρειάζεται όλοι οι παίκτες να δώσουν τα πάντα, αλλά όπως και να το κάνουμε κάποιοι ξεχωρίζουν ανάμεσα σε ίσους. Στον Ολυμπιακό τοθ 2018 και συγκεκριμένα της ομάδας που ανέβηκε στην κορυφή, τρεις ήταν αυτοί που ξεχώρισαν έστω και λίγο παραπάνω.

Ντρίζγκα: Τα... χρυσά δάκτυλα

Ξεκινάμε φυσικά με τον Φαμπιάν Ντρίζγκα. Ο Πολωνός πασαδόρος ήταν από τους πλέον σημαντικούς παίκτες για τον Ολυμπιακό στην κούρσα προς την κορυφή. Τρομερά ποιοτικός βολεϊμπολίστας και δεν είναι τυχαίο πως μετά τις εμφανίσεις του με τους Πειραιώτες συνεχίζει την καριέρα του στην Ρωσία και την Λοκομοτίβ Νοβοσιμπίρσκ. Και φυσικά μην ξεχνάμε πως μιλάμε για τον άνθρωπο ο οποίος ως βασίκος συνέβαλε τα μέγιστα στο να κατακτήσει η Πολωνία το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα...

Αλεξίεφ: Ο απόλυτος ηγέτης

Συνεχίζουμε με έναν παίκτη που έδωσε τα πάντα για τον τίτλο, το καλοκαίρι έφυγε, αλλά λίγο πριν ολοκληρωθεί το 2018 επέστρεψε στο Ρέντη, έτοιμος να οδηγήσει και πάλι τον Ολυμπιακό στις επιτυχίες. Μιλάμε φυσικά για τον Τοντόρ Αλεξίεφ, τον Βούλγαρο ακραίο που πέρσι έδειχνε ώρες, ώρες ασταμάτητος. Τον παίκτη που παρότι στα άκρα, έκανε πολλές φορές την δουλειά του διαγώνιου, παίρνοντας τις «σκοτωμένες» μπάλες τις οποίες και τελείωνε σε μεγάλο βαθμό. Τον παίκτη που με το πάθος του οδηγούσε και τους υπόλοιπους και γι' αυτό η επιστροφή του σκόρπισε ενθουσιασμό.

Ραουβέρτινκ: Η ήρεμη δύναμη

Τρίτος, αλλά σίγουρα όχι χειρότερος είναι ο Ραουβέρτινκ. Ο Ολλανδός ακραίος ήταν η ήρεμη δύναμη των «ερυθρολεύκων» βοηθώντας σε μεγάλο βαθμό στην υποδοχή, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν ήταν εκεί όταν χρειαζόταν και επιθετικά. Από τους πλέον ποιοτικούς παίκτες που μπορεί στο δεύτερο μισό του έτους και πρώτο του νέου πρωταθλήματος να είναι σε πτώση, ωστόσο όλοι περιμένουν πως θα ανέβει γιατί το άθλημα το ξέρει όσο λίγοι.

Ο Φοίνικας, η Κηφισιά και η σωτηρία του Παναθηναϊκού

Όσον αφορά τις υπόλοιπες ομάδες, στην Α2 υποβιβάστηκαν οι Παναχαϊκή και Νίκη Αιγινίου. Η πρώτη μετά από μια απογοητευτική πορεία, ενώ η δεύτερη στα Play out με τον Παναθηναϊκό τελικά να την ξεπερνά και να μένει στην κατηγορία στο πάρα πέντε για ακόμα μία χρονιά. Την τετράδα από την άλλη συμπλήρωσαν οι Φοίνικας που δυσκόλεψε τον ΠΑΟΚ και Κηφισιά, με την δεύτερη όμως να πραγματοποιεί κακή πορεία στο νέο πρωτάθλημα. Φυσικά μην ξεχνάμε δύο μεγάλες επιστροφές. Αυτή της ΑΕΚ που ανέβηκε και πάλι στην Volley League και αυτή της Κομοτηνής που είναι στην πρώτη κατηγορία μετά από πολλά χρόνια.

Ασταμάτητοι οι Πειραιώτες, ανεβασμένοι οι «πράσινοι», αλλαγές οι «ασπρόμαυροι»

Θα κλείσουμε με το πρωτάθλημα με τον πρώτο γύρο του νέου πρωταθλήματος. Διάστημα στο οποίο οι «ερυθρόλευκοι» παραμένουν ασταμάτητοι τρέχοντας ένα αήττητο σερί και από πέρσι που πλέον έχει φτάσει τους 39 αγώνες και συνεχίζουν. Ο Αλεξίεφ έχει επιστρέψει και προβάλουν ως το μεγάλο φαβορί για την κατάκτητη του δεύτερου συνεχόμενου. Από την άλλη ο ΠΑΟΚ έχει προβληματίσει με τις εμφανίσεις του και προχώρησε σε αυτό που κάνει κάθε χρόνο. Έκανε αλλαγές. Αρχικά προπονητή, με τον Σάκη Ψάρρα να παίρνει τη θέση του Σέρτζιου Στάνκου και θα συνεχίσει με παίκτες θέλοντας να σώσει την χρονιά που μόνο καλά δεν έχει ξεκινήσει.

Έκπληξη μέχρι τώρα του πρώτου μισού είναι ο Παναθηναϊκός που από την μάχη για την σωτηρία στα play out έχει βρεθεί στην 3η θέση παίζοντας όμορφο βόλεϊ. Οι «πράσινοι» μαζί με τους Φοίνικα και Παμβοχαϊκό κυρίως διεκδικούν τις δύο θέσεις για την τετράδα, σε έναν πρώτο γύρο γεμάτο συγκινήσεις, παρά την ιστορική βλακεία της ΕΣΑΠ να μην κάνει πάλι κλήρωση και αντί να μην έχουν ρεπό οι ομάδες και να γίνεται αγωνιστική με 5 ματς, να υπάρχουν δύο ρεπό και αγωνιστική με 4!

Με ηγέτη τον Κουμεντάκη πήρε το Κύπελλο ο ΠΑΟΚ

Όσον αφορά το Κύπελλο, ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που χαμογέλασε στο τέλος, σώζοντας θα λέγαμε την χρονιά. Οι Θεσσαλονικείς με τον Ντανιέλε Ρίτσι στον πάγκο, εμφανίστηκαν πολύ καλύτεροι από όσο μας είχαν συνηθίσει όλη την χρονιά και κατάφεραν να πάρουν την κούπα. Για να τα καταφέρουν χρειάστηκε σε ένα σπουδαίο ημιτελικό να επικρατήσουν του Ολυμπιακού με 3-2. Αυτός ουσιαστικά ήταν και ο τελικός, καθώς από τον άλλον ημιτελικό, αυτόν ανάμεσα στον Ηρακλή και τον Παναθηναϊκό (επικράτησαν οι «κυανόλευκοι» επίσης με 3-2), όποιος και να περνούσε δεν θα μπορούσε να κοιτάξει στα μάτια τον αντίπαλό του. Προκρίθηκε ο Ηρακλής και οι «ασπρόμαυροι» νίκησαν με 3-0 σηκώνοντας την κούπα.

Για να τα καταφέρουν χρειάστηκε να έχουν σε μεγάλη ημέρα στον ημιτελικό δύο παίκτες. Αρχικά τον Ραφαήλ Κουμεντάκη που ήταν ασταμάτητος πραγματοποιώντας την καλύτερη εμφάνιση από την επιστροφή του στην Ελλάδα και τον Νικολάι Ουτσίκοφ. Ο Έλληνας διεθνής πλέον δεν συνεχίζει στον ΠΑΟΚ, αλλά πήρε μεταγραφή για τον Ολυμπιακό.

 

VOLLEY LEAGUE Τελευταία Νέα