Ναι σε Παναθηναϊκό από ΚΕΔ για το Video Challenge

Φώτης Καρακούσης
Ναι σε Παναθηναϊκό από ΚΕΔ για το Video Challenge

bet365

Η ΚΕΔ δέχθηκε την πρόταση του Παναθηναϊκού να μπορεί ο διαιτητής να βλέπει το ριπλέι σε τηλεοπτικά παιχνίδια, κάτι που γνωστοποίησε και στην ΕΣΑΠ.

Μπορεί η τοποθέτηση του Video Challenge να μην είναι εύκολη ειδικά την συγκεκριμένη εποχή, όπου και υπάρχουν πολλά οικονομικά προβλήματα στις ομάδες, ωστόσο αρχικά φαίνεται να βρίσκεται μια ικανοποιητική λύση. Μετά τον θόρυβο που ξεσήκωσε το λάθος του επόπτη στον αγώνα του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό και τις εκατέρωθεν ανακοινώσεις για επανάληψη αρχικά του αγώνα και εν' συνεχεία μόνο από το σημείο του 13-11 στο πέμπτο σετ, υπήρξε και μία πολύ καλή πρόταση που όπως όλα δείχνουν μόνο στο κενό δεν θα πέσει.

Συγκεκριμένα οι «πράσινοι» με επιστολή τους στην ΕΣΑΠ ζήτησε εκτός από τους τελικούς να υπάρχει Video Challenge και σε όλα τα άλλα παιχνίδια στα οποία υπάρχει τηλεοπτική μετάδοση. Να μπορεί δηλαδή σε κάθε ματς που δείχνει η τηλεόραση ο διαιτητής να συμβουλεύεται το ριπλέι προκειμένου να διορθωθούν κάποια λάθη που σίγουρα είναι και ανθρώπινα.

Αυτή την πρόταση αποδέχθηκε η ΚΕΔ με την κεντρική επιτροπή διαιτησίας να το γνωστοποιεί στην ΕΣΑΠ. Από την στιγμή που οι διαιτητές αποφάσισαν να δεχθούν το συγκεκριμένο αίτημα, τότε είναι σχεδόν σίγουρο πως θα έχουμε σε κάθε τηλεοπτικό παιχνίδι Video Challenge, εκτός αν η ΕΣΑΠ δεν δεχθεί κάτι που είναι απολύτως λογικό πως θα φέρει αντιδράσεις, καθώς θα δείξει πως η Λίγκα δεν θέλει να κάνει βήματα μπροστά. Από την στιγμή όμως που η ΚΕΔ το δέχθηκε και η ΕΡΤ θα μεταδώσει πολλά παιχνίδια της Volley League το Video Challenge θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο, απλά επειδή με την ΕΣΑΠ τα έχουμε δει όλα, ας περιμένουμε και τις επίσημες ανακοινώσεις.

 

VOLLEY LEAGUE Τελευταία Νέα