Για το διπλό στη Κομοτηνή ο ΠΑΟΚ

Για το διπλό στη Κομοτηνή ο ΠΑΟΚ

Gazzetta team
Για το διπλό στη Κομοτηνή ο ΠΑΟΚ

bet365

Η μεγάλη στιγμή που περίμενε ο ΜΓΣ ΑΕ Κομοτηνής εδώ και 19 χρόνια επιτέλους έφτασε. Μετά την άνοδο στην Volley League από τον Β΄όμιλο της Α2 ανδρών η Κομοτηνή είναι έτοιμη να δώσει τον πρώτο της επίσημο αγώνα στην επαγγελματική κατηγορία και μάλιστα απέναντι στον πανίσχυρο και κυπελλούχο ΠΑΟΚ που πηγαίνει στη Θράκη φορμαρισμένος από το Τσάμπιονς Λιγκ.

Η Κομοτηνή θα πορευτεί με προπονητή τον Ηλία Κρεούζη που κάνει ντεμπούτο στη μεγάλη κατηγορία. Πασαδόρος είναι ο Βραζιλιάνος Μπερτασόνι που έχει θητεύσει στον Ηρακλή Χαλκίδας και κεντρικός ο συμπατριώτης του Ρενάν που μετά τον τραυματισμό του στο φιλικό με τον Εθνικό και τον διαγώνιο Νέλσον Νουράνγκουα. Τα αδέλφια Δαλακούρα και ο Νίκος Χριστόφας μαζί όλα τα παιδιά που έφεραν την ομάδα έως εδώ είναι έτοιμα να δώσουν μία ξεχωριστή παράσταση στην πρεμιέρα τους στο πρωτάθλημα και μάλιστα μπροστά στο κοινό τους.

Οι δύο ομάδες θα αναμετρηθούν για δεύτερη φορά εφέτος μετά τη νίκη του ΠΑΟΚ με 3-0 στην Α΄φάση του Λιγκ Καπ αλλά τότε δεν αγωνίζονταν με τον δικέφαλο ο Σέρβος Όκολιτς. Τις σεζόν 1997-98 και 1998-99 που η Κομοτηνή αγωνίστηκε στην Α1 ανδρών νίκησε μία φορά τον ΠΑΟΚ στην έδρα της με 3-1, ενώ ο δικέφαλος νίκησε τρεις φορές. Μάλιστα ο αγώνας που έγινε στις 27 Φεβρουαρίου 1999 ο ΠΑΟΚ νίκησε 3-0 σετ και πήρε το 1ο σετ με 27-24 επειδή τότε εάν η μπάλα μετά από σερβίς χτυπούσε κατ΄ευθείαν στο τερέν ήταν... δίποντος άσσος! Το άσσο για τον ΠΑΟΚ που έκανε το 27-24 πέτυχε ο Αμερικανός Μάικ Ντιλ, ενώ στην Κομοτηνή αγωνίζονταν ο Βαλερί Γκόρτσανιουκ, θείος του Ζένια που παίζει σήμερα στον ΠΑΟΚ.

Ο προπονητής του ΜΓΣ ΑΕ Κομοτηνής Ηλίας Κρεούζης δήλωσε: «Είναι μία γιορτή για τη πόλη μας. Θεωρούμε και περιμένουμε πως το γήπεδο θα είναι γεμάτι για να δει υψηλού επιπέδου βόλεϊ. Θα το παλέψουμε για να πάρουμε αυτό μας αναλογεί. Είμαι έτοιμοι. Ο ΠΑΟΚ είναι πολύ οργανωμένη ομάδα στο γήπεδο με καλό και μεθοδικό προπονητή. Με την προσθήκη του Όκολιτς γίνεται πιο δυνατός. Ξεκάθαρος στόχος για μας είναι η παραμονή μέσα από ένα πρωτάθλημα που είναι Γολγοθάς».

Ο ΠΑΟΚ έρχεται με κεκτημένη ταχύτητα από το Τσάμπιονς Λιγκ και τους δύο νίκες 3-2, 3-0 με την ουγγρική Καζνιμπάρτσικα που του έδωσαν και την πρόκριση στον β΄προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο δικέφαλος έφτασε στην Κομοτηνή με όλα του τα αστέρια όπως ο Τζούριτς, ο Φιλίποφ, ο Γκορτσανιουκ, ο Σαφράνοβιτς ενώ σε σχέση με τον αγώνα του Λιγκ Καπ θα αγωνιστεί και ο Σέρβος Οκολιτς, ενώ ο Χιμένες ακολουθεί ειδικό πλάνο εντατικής προετοιμασίας.

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ Σέρτζιου Στάνκου είπε: «Οι ευρωπαϊκοί αγώνες μας βοηθούν πολύ να μπούμε λίγο πιο έτοιμοι από τις άλλες ομάδες. Αυτό δε σημαίνει πως δε πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Την Κομοτηνή την γνωρίζουμε από το Λιγκ Καπ. Εχει ενθουσιώδη ομάδα και μάλιστα τώρα παίζουμε στην έδρα της και θα θέλει να δείξει το κάτι παραπάνω. Δεν υπάρχει εύκολος αγώνας στο πρωτάθλημα, ειδικά μετά τις περικοπές που έγιναν στις ομάδες. Ολοι θέλουν ένα καλό ξεκίνημα αλλά μία ομάδα πρέπει να νικήσει».

 

VOLLEY LEAGUE Τελευταία Νέα