Ο παικταράς Σμιτ και ο αριθμός των ξένων που θα κρίνει τον τίτλο!

Φώτης Καρακούσης Φώτης Καρακούσης
Ο παικταράς Σμιτ και ο αριθμός των ξένων που θα κρίνει τον τίτλο!

bet365

Ο Φώτης Καρακούσης γράφει για την μεταγραφή του Σμιτ στον Ολυμπιακό και επισημαίνει πως ο αριθμός των ξένων παικτών θα κρίνει σε μεγάλο ποσοστό τον φετινό τίτλο.

Εδώ και πολλές μέρες είχαμε αναφερθεί στο ερχόμενο πρωτάθλημα με την σιγουριά πως θα είναι το καλύτερο των τελευταίων ετών. Και θα είναι γιατί εκτός των Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ που έχουν ήδη μπει δυνατά στο μεταγραφικό παζάρι, υπάρχουν και οι Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, Ηρακλής και Φοίνικας που θέλουν να διεκδικήσουν ό,τι καλύτερο μπορούν. Έχουν δηλαδή βλέψεις και όχι απλά περιμένουν μια απλή συμμετοχή στην Volley League.

Φαβορί βέβαια παραμένουν οι Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ, με τους Κυπελλούχους να κάνουν το πρώτο μεγάλο μπαμ, αποκτώντας τον Μίταρ Τζούριτς και τους πρωταθλητές να απαντούν με τον Γκάβιν Σμιτ. Ο Καναδός χωρίς την παραμικρή αμφιβολία είναι από τους παίκτες που λέμε πως αποκτήθηκαν από το πάνω ράφι και είναι σε θέση να κάνει την διαφορά, ειδικά σε ένα πρωτάθλημα όπως το δικό μας.

Στα συν του βέβαια είναι πως το γνωρίζει καλά, μιας και έχει αγωνιστεί στον Εθνικό Αλεξανδρούπολης, στην πρώτη φυγή από την χώρα του. Αυτό είναι πολύ σημαντικό όσον αφορά την ευκολία που θα έχει στο να εγκλιματιστεί στο νέο του περιβάλλον. Στο καθαρά αγωνιστικό μέρος ο Σμιτ είναι ένας διαγώνιος πολύ δυνατός σωματικά που στην καλή του ημέρα δύσκολα κόβεται. Επίσης μεγάλο του προσόν είναι το σερβίς, ένα από τα πιο δυνατά που έχουν περάσει από το πρωτάθλημά μας, κάτι που θα καταλάβουν καλά οι αντίπαλοι ακραίοι και λίμπερο.

Είναι δηλαδή ένα πακέτο παίκτη από αυτούς που λέμε ηγέτες, κάτι που έχει δείξει σε όσα πρωταθλήματα και αν αγωνίστηκε και φυσικά θέλει να συνεχίσει να το δείχνει. Θα πείτε όλα είναι τόσο ωραία; Δεν υπάρχει τίποτα άσχημο; Φυσικά και υπάρχει, όπως και σε κάθε μεταγραφή. Το άσχημο στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι πως ο Σμιτ αντιμετώπισε σοβαρά προβλήματα τραυματισμών, καθώς έχει υποστεί δύο φορές κάταγμα κνήμης.

Γιαυτό άλλωστε μπορεί να ανακοινώθηκε από τους πρωταθλητές, ωστόσο η μεταγραφή θα τεθεί σε ισχύ μόλις ο Καναδός ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις με την Εθνική του ομάδα και περάσει από εξονυχιστικές ιατρικές εξετάσεις. Το θετικό είναι πως τόσο στο τρομερά δύσκολο πρωτάθλημα της Κορέας, όσο και στο φετινό Volleyball Nations League έχει δείξει πως έχει ξεπεράσει τα όποια προβλήματα είχε, όμως είναι σίγουρο πως στον Ολυμπιακό θα το ψάξουν πάρα πολύ, προκειμένου να μην αντιμετωπίσουν κάποιο πρόβλημα μέσα στην χρονιά.

Αν όλα κυλήσουν καλά και στις εξετάσεις, τότε οι Πειραιώτες είναι δεδομένο πως έχουν πάρει έναν καλύτερο διαγώνιο από τον Οϊβάνεν, πιο ηγέτη και με σαφώς μεγαλύτερα σωματικά προσόντα. Έναν παίκτη που στα δύσκολα μπορεί να πάρει ακόμα και ένα ματς μόνος του, όπως είχε δείξει και στην Κορέα, όπου και κέρδισε όχι έναν και δύο αλλά 55 πόντους σε μια αναμέτρηση, σπάζοντας κάθε ρεκόρ στην συγκεκριμένη χώρα.

Το αστείο βέβαια της υπόθεσης στο πρωτάθλημα συνολικά, είναι πως γράφουμε για τις μεγάλες μεταγραφές που έχουν γίνει έως τώρα, ενώ ακόμα κανείς δεν γνωρίζει τι θα γίνει με τους ξένους. Πόσοι δηλαδή θα παίξουν στο επόμενο πρωτάθλημα. Πέρσι αυτό που ίσχυε ήταν μια ομάδα να μπορεί να χρησιμοποιήσει είτε 4 που μέσα σε αυτούς θα υπάρχει έστω και ένας μη κοινοτικός, είτε 5 κοινοτικούς. Ο Ολυμπιακός προτίμησε το δεύτερο μοντέλο και δικαιώθηκε.

Φέτος με την απόκτηση του Σμιτ αφήνει αυτό το μοντέλο αν και το τραγικό είναι πως ακόμα δεν ξέρουμε τον αριθμό που θα μπορούν να αγωνιστούν. Πραγματικά είναι τραγικό και δείχνει την προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίζουν το άθλημα αυτοί που το διοικούν. Να θέλει δηλαδή μια ομάδα να κάνει τον προγραμματισμό της και ουσιαστικά να μην ξέρει πόσους ξένους θα έχει στο ρόστερ της. Αλλά από την άλλη καλά να πάθουν. Εκλογές υπήρξαν, ψήφισαν, οπότε δεν δικαιούνται να γκρινιάζουν.

Έτσι από την στιγμή που δεν ξέρουμε τον αριθμό των ξένων, δεν μπορούμε να κάνουμε και μεγαλύτερη ανάλυση, αν και όπως φαίνεται το πόσοι τελικά θα παίξουν, μπορεί να κρίνει τα πάντα. Περιμένοντας την απόφαση που θα παρθεί, όταν τελικά παρθεί, θα γράψουμε για ακόμα μία φορά πως φέτος πραγματικά περιμένουμε να δούμε ωραίες... μάχες, όμορφο θέαμα και ενδιαφέρον ως το τέλος...

ΥΓ: Με τις ομάδες να είναι έτοιμες να ρίξουν χρήματα στο άθλημα και να φτιάξουν ομάδες που χρόνια είχαμε να δούμε στο πρωτάθλημά μας, ήταν μια μεγάλη ευκαιρία για την ΕΣΑΠ να οργανωθεί και να βοηθήσει το άθλημα όπως πρέπει. Αυτό βέβαια μπορεί να γίνει, αλλά τα πρώτα δείγματα με την παλινωδία των ξένων, μας δείχνουν το αντίθετο...

ΥΓ1: Ρε μάγκες μην μπαίνετε στο τρυπάκι να βγάζετε την μεταγραφή της ομάδας σας την καλύτερη και του αντιπάλου την χειρότερη. Ως τώρα Τζούριτς και Σμιτ είναι μεγάλες προσθήκες που είχαμε χρόνια να δούμε. Μείνετε σε αυτό, χαρείτε και τα άλλα θα φανούν στο τάραφλεξ...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Φώτης Καρακούσης
Φώτης Καρακούσης

Αν και δεν έχει την δημοτικότητα του ποδοσφαίρου ή και του μπάσκετ, το λατρεμένο μας βόλεϊ πάντα είχε, έχει και θα έχει τον δικό του χώρο. Και πως να μην το έχει, όταν μιλάμε για το πιο όμορφο και θεαματικό άθλημα που υπάρχει όταν παίζεται σε υψηλό επίπεδο, όπως πολλές φορές λέει ο Φώτης Καρακούσης και πρήζει τους συναδέλφους. Εδώ, λοιπόν, όπως κάνουμε τόσα χρόνια, θα τα λέμε για το αγαπημένο μας βολεϊάκι και όχι μόνο...