Με διαφορά το πιο ενδιαφέρον πρωτάθλημα της 10ετίας

Με διαφορά το πιο ενδιαφέρον πρωτάθλημα της 10ετίας

bet365

Ο Φώτης Καρακούσης γράφει για το ερχόμενο πρωτάθλημα που με την άνοδο του Παναθηναϊκού και τον ερχομό της φορτσάτης ΑΕΚ αναμένεται να είναι το πιο ενδιαφέρον της τελευταίας 10ετίας και όχι μόνο.

Η αλήθεια είναι πως η χθεσινή, αλλά και η σημερινή ημέρα ανήκει στην αλλαγή σκυτάλης στον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό. Μια αλλαγή που δεν είναι απλά το ότι υπάρχει μια νέα διοίκηση, αλλά ουσιαστικά ένα φιλί ζωής. Η... μάνα του λόχου του «τριφυλλιού» βρισκόταν μια ανάσα από την καταστροφή, με όλα τα ομαδικά τμήματα εκτός Α1 και το βόλεϊ ανδρών, το μοναδικό που έπαιξε εκεί να καταφέρνει να σώζεται στα play out (και το μπάσκετ γυναικών έπαιξε αλλά με κοριτσάκια με συνέπεια να πέσει χωρίς νίκη και με πολλές συντριβές σε βάρος του).

Όλα σε απλά ελληνικά έδειχναν μαύρα, ωστόσο οι εκλογές της Παρασκευής αλλάζουν τα πάντα. Αλλάζουν την ψυχολογία του κόσμου των... πρασίνων και κυρίως αλλάζουν την δυναμική που μπορεί να έχει από εδώ και πέρα ο Σύλλογος. Η παρουσία του Δημήτρη Γιαννακόπουλου φέρνει μαζί της την αισιοδοξία και την σιγουριά για το μέλλον. Χωρίς πολλές πολλές φανφάρες, αλλά βήμα-βήμα ο Παναθηναϊκός είναι σε θέση να βρει τον δρόμο του, ενώ το σίγουρο είναι πως γλίτωσε την καταστροφή που με μαθηματική ακρίβεια θα ερχόταν.

Ωστόσο επειδή σε αυτό το μπλογκ γράφουμε για βόλεϊ, με αφορμή και αυτής της αλλαγής σκυτάλης θα αναφερθούμε στο ερχόμενο πρωτάθλημα, το οποίο περιμένουμε πως και πως να αρχίσει. Και το περιμένουμε γιατί χωρίς καμία δόση υπερβολής αναμένεται να είναι το πιο ενδιαφέρον της τελευταίας 10ετίας και όχι μόνο.

Και θα είναι γιατί εκτός του πρωταθλητή Ολυμπιακού, του κυπελλούχου ΠΑΟΚ και των δυνατών Φοίνικα Σύρου και Ηρακλή, θα υπάρχουν μετά από χρόνια στο προσκήνιο και οι Παναθηναϊκός και ΑΕΚ. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Οι Πειραιώτες ναι μεν έχασαν τα δύο πιο σημαντικά περσινά τους γρανάζια τον Ντρίζγκα και τον Αλεξίεφ, ωστόσο δείχνουν αποφασισμένοι να τους αντικαταστήσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και να μπορέσουν όχι απλά να παραμείνουν στην κορυφή, αλλά να φτάσουν και πάλι όσο γίνεται πιο μακριά σε όποια Ευρωπαϊκή διοργάνωση και αν συμμετάσχουν.

Οι Θεσσαλονικείς από την άλλη μετά από τρία συνεχόμενα πρωταθλήματα, φέτος έμειναν στην δεύτερη θέση μετά τον τραγικό σχεδιασμό του καλοκαιριού και όπως τονίζουν με την πρώτη ευκαιρία, είναι αποφασισμένοι να επιστρέψουν στην κορυφή. Με την οικογένεια Σαββίδη να δείχνει διάθεση να βοηθήσει οικονομικά, είναι δεδομένο πως θα γίνουν καλές κινήσεις από την στιγμή που και ο προπονητής έκλεισε νωρίς και η ομάδα θα έχει καλύτερο πρόσωπο τη νέα χρονιά.

Όσον αφορά τον Φοίνικα και τον Ηρακλή, οι Συριανοί έχουν καταφέρει να είναι μέσα στις μεγάλες ομάδες τα τελευταία χρόνια και το ίδιο αναμένεται να κάνουν και την ερχόμενη χρονιά, παρότι ο ανταγωνισμός θα είναι σαφώς μεγαλύτερος. Οι «κυανόλευκοι» με το τεράστιο όνομα που κουβαλούν, αν κρατήσουν του; Έλληνες και βρουν τα χρήματα για δύο με τρεις καλούς ξένους, τότε θα είναι και πάλι κοντά στην τετράδα. Μεγάλο τους ατού η φανέλα και η δυναμική που έχει αυτή η ομάδα.

Συνεχίζουμε με την ΑΕΚ. Η Ένωση ανέβηκε με σχετική ευκολία στην Volley League, ωστόσο όπως φαίνεται από τις κινήσεις που είναι έτοιμη να κάνει και κυρίως τις βολιδοσκοπήσεις παικτών, ο στόχος της δεν είναι απλά να βρίσκεται στην μεγάλη κατηγορία, αλλά να διακριθεί με την πρώτη. Κανείς βέβαια δεν μιλάει για τίτλο, αλλά σίγουρα οι «κιτρινόμαυροι» έχουν ανεβάσει ψηλά τον πήχη με παίκτες όπως ο Τζιουμάκας. Η κάρτα φιλάθλου σε συνεργασία με την ΠΑΕ έχουν γεμίσει τα ταμεία της Ένωσης και είναι δεδομένο πως οι νεοφώτιστοι θα κοιτάξουν ψηλά.

Κλείνουμε με τον Παναθηναϊκό. Οι... πράσινοι από την στιγμή που τα ηνία του τμήματος τα έχει αναλάβει ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ήταν σίγουρο πως θα ανέβαιναν επίπεδο. Την φετινή χρονιά η ομάδα σώθηκε στα πλέι άουτ, αλλά πλέον τα δύσκολα χρόνια αποτελούν παρελθόν. Ήδη έχουν κλείσει οι Γιορντάνοφ, Πελεκούδας και Ζήσης, τρεις εξαιρετικά χρήσιμοι παίκτες, ενώ ακολουθούν και άλλες σημαντικές κινήσεις. Ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ αναφέρει συνεχώς για πρωτάθλημα, κάτι ωστόσο εξαιρετικά δύσκολο, όμως είναι δεδομένο πως ο Παναθηναϊκός στοχεύει τουλάχιστον ως την τετράδα.

Όπως γίνεται αντιληπτό, το ερχόμενο πρωτάθλημα όντως αναμένεται να είναι το πιο ενδιαφέρον αγωνιστικά. Με πολλές δυνατές ομάδες και κυρίως με ομάδες που οι περισσότερες δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα, κάτι που δυστυχώς συνέβαινε σε μεγάλο βαθμό. Εμείς πάλι περιμένουμε πως και πως να δούμε αυτές τις... μάχες και όταν οριστικοποιηθούν και τα ρόστερ, θα μπορούμε να κάνουμε μια πρώτη πρόβλεψη.

ΥΓ: Για τις εκλογές της ΕΣΑΠ δεν χρειάζεται να ειπωθεί τίποτα. Από την στιγμή που υπάρχει δημοκρατία ο καθένας ψηφίζει αυτόν που θεωρεί άξιο, αλλά έχει βέβαια και την ευθύνη της ψήφου του. Γιατί ας πούμε δεν μπορεί ο ΠΑΟΚ να φωνάζει συνέχεια για Ταρνατώρο, αλλά ο εκπρόσωπός του να ψηφίζει λευκό, όπως και αυτοί του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ. Οι εκλογές γίνονται και για να αλλάξει κάτι, αν δεν προσπαθήσεις να το αλλάξεις, πάει να πει πως συμφωνείς, αν συμφωνείς όμως δεν δικαιούσαι να φωνάζεις. Τόσο απλό...

ΥΓ1: Ας ελπίσουμε πως φέτος δεν θα έχουμε την περσινή παρωδία με τον αριθμό των ξένων και αυτός να γίνει νωρίς προκειμένου όλες οι ομάδες να μπορέσουν να κάνουν τον σχεδιασμό τους.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Φώτης Καρακούσης
Φώτης Καρακούσης

Αν και δεν έχει την δημοτικότητα του ποδοσφαίρου ή και του μπάσκετ, το λατρεμένο μας βόλεϊ πάντα είχε, έχει και θα έχει τον δικό του χώρο. Και πως να μην το έχει, όταν μιλάμε για το πιο όμορφο και θεαματικό άθλημα που υπάρχει όταν παίζεται σε υψηλό επίπεδο, όπως πολλές φορές λέει ο Φώτης Καρακούσης και πρήζει τους συναδέλφους. Εδώ, λοιπόν, όπως κάνουμε τόσα χρόνια, θα τα λέμε για το αγαπημένο μας βολεϊάκι και όχι μόνο...