Ο Παντελής Ταρνατόρος πρόεδρος για πέμπτη θητεία

Ο Παντελής Ταρνατόρος πρόεδρος για πέμπτη θητεία

Ο Παντελής Ταρνατόρος πρόεδρος για πέμπτη θητεία

Ο Παντελής Ταρνατόρος ανανέωσε την θητεία του στην προεδρία του Δ.Σ. της ΕΣΑΠ μετά τις αρχαιρεσίες που έγιναν στην εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση την Παρασκευή 8 Ιουνίου 2018.

Με ψήφους 9 υπέρ και 3 λευκά (ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ) ο Παντελής Ταρνατόρος πήρε για πέμπτη θητεία ψήφο εμπιστοσύνης και ακολούθησε η συγκρότηση σε Σώμα του νέου Δ.Σ. της ΕΣΑΠ:

Tennis Leaderboard με εντυπωσιακά έπαθλα*! (21+, *Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις)

Το νέο Δ.Σ. της ΕΣΑΠ

Πρόεδρος Δ.Σ.: Παντελής Ταρνατόρος (εκπρόσωπος ΤΑΑ Ολυμπιακός)

Α΄αντιπρόεδρος: Κώστας Παϊσιάδης (εκπρόσωπος ΤΑΑ ΠΑΟΚ) 

Β΄αντιπρόεδρος: Αλέξης Αλεξίου (εκπρόσωπος ΤΑΑ ΑΕΚ)

Γενικός Γραμματέας: Αντώνης Τελόπουλος (εκπρόσωπος ΤΑΑ ΜΓΣ Εθνικός Αλεξανδρούπολης)

Ειδικός Γραμματέας: Ηλίας Σκανδάλης (εκπρόσωπος ΑΠΦΣ Ηρακλής Χαλκίδας)

Ταμίας: Κωνσταντίνος Γκουμότσιος (εκπρόσωπος ΓΑΣ Παμβοχαϊκός)

Παρέστησαν οι Δημήτρης Κάσσαρης (Παναθηναϊκός Α.Ο.), Θεόδωρος Δεληγιαννάκης, Γιώργος Παπαδόπουλος (ΑΟΠ Κηφισιάς) Δημήτρης Χουσίδης (ΜΓΣ ΑΕ Κομοτηνής), Νίκος Νικολινάκος (Εθνικός Πειραιώς) και μέσω skype οι Αντώνης Ρούσσος, Κώστας Νικολούζος (ΑΟ Φοίνικας Σύρου).

Προηγήθηκε των εκλογών απολογισμός των τμημάτων της ΕΣΑΠ, ενημέρωση για χορηγικά θέματα, της αδειοδότησης των ΤΑΑ για τη σεζόν 2018-19, τηλεοπτικά θέματα και νομικά θέματα. 

Σχετικά με την αδειοδότηση ο νομικός σύμβουλος της ΕΣΑΠ Χρήστος Ηλιάδης ενημέρωσε τα ΤΑΑ για την προετοιμασία τους για τον έλεγχο από την επιτροπή αδειοδότησης της ΕΣΑΠ που θα ξεκινήσει σύντομα.

Μετά την εκλογή του νέου Δ.Σ. ακολούθησε συζήτηση για θέματα που εκκρεμούν μεταξύ ΕΣΠΑ, ΠΑΣΑΠ και ΕΟΠΕ με σκοπό να διαμορφωθεί δέσμη προτάσεων της ΕΣΑΠ ενόψει της συνάντησης των τριών φορέων που θα πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα με ατζέντα ασφαλιστικά ζητήματα αθλητών, ανάπτυξη, αριθμός αλλοδαπών αθλητών και θέματα συμβολαίων. 

Συζητήθηκε η συμμετοχή των ελληνικών ομάδων στα κύπελλα Ευρώπης βόλεϊ ανδρών 2018-19. 

Οι δηλώσεις στην CEV θα πρέπει να γίνουν μέσω της ΕΟΠΕ την Δευτέρα 11 Ιουνίου. Στο Τσάμπιονς Λιγκ έχουν δικαίωμα συμμετοχής δύο ελληνικές ομάδες με την προϋπόθεση ότι έχουν πάρει μία από τις τέσσερις πρώτες θέσεις στο πρωτάθλημα και να πληρούν τις προϋποθέσεις συμμετοχής. Σε περίπτωση άρνησης στο Τσάμπιονς Λιγκ οι ελληνικές ομάδες μπορούν να δηλώσουν στο Τσάλεντζ Καπ ή στο CEV Cup εφόσον υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις στο ταμπλό.

Ο Ολυμπιακός ενημέρωσε πως είναι στην αναζήτηση γυμναστηρίου χωρητικότητας 3.000 θέσεων που είναι βασική προϋπόθεση ώστε να δηλώσει συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ διαφορετικά θα δηλώσει συμμετοχή σε άλλη ευρωπαϊκή διοργάνωση. Η απόφαση θα ληφθεί την Δευτέρα.

Ο ΠΑΟΚ δια του εκπροσώπου του Κώστα Παϊσιάδη βεβαίωσε τη συμμετοχή του στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο Ηρακλής Πετοσφαίριση 2015 δια του εκπροσώπου του Μάκη Καλαϊτζίδη βεβαίωσε την συμμετοχή του «γηραιού» στα κύπελλα Ευρώπης 2018-19 αλλά την τελευταία στιγμή θα αποφασιστεί εάν θα πάρει τη θέση στο CEV Cup ή στο Τσάλεντζ Καπ.

Εκκρεμεί απάντηση του Ηρακλή Χαλκίδας για το εάν θα δηλώσει συμμετοχή στα Ευρωπαϊκά κύπελλα ενώ δέσμευση του νέου Δ.Σ. της ΕΣΑΠ είναι να καλυφθούν όλες οι θέσεις των ελληνικών ομάδων στα κύπελλα Ευρώπης 2018-19.

Παντελής Ταρνατόρος: «Ερχονται καλύτερες μέρες με το νέο δυνατό ΔΣ της ΕΣΑΠ»

Ο πρόεδρος της ΕΣΑΠ Παντελής Ταρνατόρος μετά την επανεκλογή του για πέμπτη θητεία στην προεδρία της ΕΣΑΠ μίλησε για το νέο Δ.Σ., την επιστροφή της ΑΕΚ και την ενίσχυση του Παναθηναϊκού, τις δηλώσεις συμμετοχής στα Κύπελλα Ευρώπης, τις σχέσεις με ΠΑΣΑΠ και ΕΟΠΕ καθώς και την ανανέωση συνεργασίας με ΕΡΤ και ΟΠΑΠ:

«Η νέα διετία θα είναι πολύ θετική για την ΕΣΑΠ. Εφέτος έχουμε την ευτυχή συγκυρία να έχουμε πέντε μεγάλα ονόματα του ελληνικού αθλητισμού και αυτό πρέπει να το εκμεταλευτούμε εμπορικά και αγωνιστικά. Κάναμε πολύ καλή Γενική Συνέλευση και στελεχώσαμε ένα δυνατό διοικητικό συμβούλιο. Εφόσον ακολουθήσουμε την σωστή φιλοσοφία και τις αρχές που διέπουν την ΕΣΑΠ θα πάμε πολύ καλά».

Για τις θέσεις των ομάδων στα Ευρωπαϊκά κύπελλα: «Η προσθεσμία είναι μέχρι την Δευτέρα. Ηδη έχουν γίνει συζητήσεις. Υπάρχει μία εκκρεμότητα που θα την λύσουμε το σαββατοκύριακο. Στόχος μας είναι να καλυφθούν όλες οι θέσεις που δικαιούνται οι ελληνικές ομάδες στα κύπελλα Ευρώπης 2018-19».

Για τους ξένους στο πρωτάθλημα και την συνεργασία με ΠΑΣΑΠ και ΕΟΠΕ: «Εχουμε τη νέα εβδομάδα συνάντηση για συζήτηση με τον ΠΑΣΑΠ και την ΕΟΠΕ. Δεν είναι μόνο το ζήτημα του αριθμού των αλλοδαπών αθλητών. Η συζήτηση θα γίνει σε γενικότερη βάση και θα φτάσουμε μέχρι και σε θέματα ανάπτυξης. Η απόφαση της ΕΣΑΠ για τους ξένους είναι συγκεκριμένη και την έχουμε κοινοποιήσει σε ΕΣΑΠ και ΕΟΠΕ. Ελπίζω να πάνε όλα καλά και να μην έχουμε τα περσινά προβλήματα».

Συγκρότηση δυνατού Δ.Σ. με εκπροσώπους των πιο εμπορικών αθλητικών συλλόγων: «Το συγκριτικό πλεονέκτημα της ΕΣΑΠ και του επαγγελματικού βόλεϊ σε σχέση με τους άλλους αθλητικούς φορείς και άλλα αθλήματα είναι το πολύ καλό κλίμα που έχουμε μεταξύ μας. Ολη την ατμόσφαιρα, την δυναμική και την προοπτική την δημιουργούν οι άνθρωποι. Το νέο ΔΣ σαν άτομα είναι πολύ δυνατό. Εάν εργαστούμε όπως ελπίζω και εύχομαι αισιοδοξώ πως θα έχουμε καλύτερες μέρες».

Για την ανανέωση της συνεργασίας με ΟΠΑΠ ΑΕ και ΕΡΤ ΑΕ: «Είμαστε σε συζητήσεις και με τους δύο χορηγούες. Ελπίζω μέσα στον Ιούνιο να ωριμάσουν οι διαπραγματεύσεις μας και να είμασε θέση να κάνω ευχάριστες ανακοινώσεις για την ανανέωση της συνεργασίας μας».

Best of internet