Ρίτσι: «Η αποστολή μου στον ΠΑΟΚ είναι επιτυχημένη»

Ρίτσι: «Η αποστολή μου στον ΠΑΟΚ είναι επιτυχημένη»

Gazzetta team
Ρίτσι: «Η αποστολή μου στον ΠΑΟΚ είναι επιτυχημένη»

bet365

Μετά την ανάδειξη της κορυφαίας ομάδας της Volley League από τους προπονητές ήρθε η σειρά να δούμε τις εντυπώσεις των προπονητών των 12 ομάδων, τις επιλογές τους, την αποκάλυψη της δυσκολότερης και ωραιότερης στιγμής για την ομάδα τους, την πρόταση τους για το fair play της περιόδου 2017-18 αλλά και την ευχή τους για την σεζόν 2018-19.

Kάθε ημέρα θα γίνεται η παρουσίαση ενός προπονητή. H δέκατη παρουσίαση ανήκει στον Ντανιέλε Ρίτσι που ανέλαβε τον ΠΑΟΚ από την 1η Νοεμβρίου 2017 μετά την παραίτηση του Χόρχε Ελγκέτα και οδήγησε την ομάδα του στην κατάκτηση του Κυπέλλου και στη 2η θέση του πρωταθλήματος.

Επιλογές κορυφαίων 2017-18: Ντανιέλε Ρίτσι (ΠΑΟΚ)

Πασαδόρος: Φαμπιάν Ντρίζγκα (Ολυμπιακός ΣΦΠ)

Διαγώνιος: Μπόγιαν Γιορντάνοφ (ΑΟ Φοίνικας Σύρου)

Ακραίος: Δημήτρης Ανδρεόπουλος (Παναθηναϊκός ΑΟ)

Ακραίος: Γερούν Ράουβερντινκ (Ολυμπιακός ΣΦΠ)

Κεντρικός: Γιώργος Πετρέας (Ολυμπιακός ΣΦΠ)

Κεντρικός: Γκλαντσόουν Τζούνιορ (ΓΑΣ Παμβοχαϊκός)

Λίμπερο: Δημήτρης Ζήσης (ΑΟ Φοίνικας Σύρου)

Κ20: Στέλιος Τζιουμάκας (Ηρακλής Πετοσφαίριση 2015)

Προπονητής: Κώστας Δεληκώστας (ΓΑΣ Παμβοχαϊκός)

Για τον στόχο και την επιλογή του προπονητή που «δεν θέλει να έχει αντίπαλο»: «Οταν έφτασα στη Θεσσαλονίκη και ανέλαβα τον ΠΑΟΚ η ομάδα δεν πίστευε στον εαυτό της. Είχε αποκλειστεί από το Λιγκ Καπ. Υπήρχε η διαπίστωση πως δε μπορεί να χτυπήσει τον Ολυμπιακό και πως είχαν γίνει λάθη στον σχεδιασμό. Δεν επικαλέστηκα τίποτε από όλα αυτά. Δούλεψα με τα παιδιά που είχα. Με πίστεψαν και τους πίστεψα. Δεν ζήτησα μία δεύτερη ομάδα τον Ιανουάριο γιατί σεβάστηκα και τους αθλητές και την διοίκηση που έπρεπε να ξοδέψει ένα δεύτερο μπάτζετ. Αναζήτησα στην αγορά αθλητές που θα έκαναν την διαφορά. Δεν έχω παράπονο από την διοίκηση. Αλλο τα ονόματα των παικτών και άλλο η πραγματική τους κατασταση την περίοδο που τους χρειάζεσαι. Κάποιοι δεν πίστευαν ούτε την λύση του Κουμεντάκη και χαίρομαι που αναδείχτηκε σε πρωταγωνιστή του πρωταθλήματος. Σιγά, σιγά η ομάδα πίστεψε στις δυνάμεις της, απέκτησε αυτοπεποίθηση και αθόρυβα έκανε δουλειά. Αν είχα λίγο περισσότερο χρόνο θα είχαμε προκριθεί στο τοπ12 του Τσάμπιονς Λιγκ. Μείναμε έξω για ένα σετ και με τους αντιπάλους μας να δίνουν δύο αγώνες 3-2 που μας άφησαν έξω. Πήραμε το κύπελλο στα ίσια απέναντι στο μεγάλο φαβορί. Πιστέψαμε και στο πρωτάθλημα. Χάσαμε στο τάι μπρέικ τον πρώτο τελικό στο Ρέντη. Υπήρξε απογοήτευση μετά από αυτό και στον δεύτερο αγώνα η ομάδα δεν έβγαλε ενέργεια. Παρόλα αυτά παλέψαμε και τον τρίτο τελικό. Ολοι θέλαμε μία νίκη στους τελικούς αλλά ότι δεν την πήραμε δεν σβήνει την προσπάθεια που κάναμε. Θεωρώ την αποστολή μου επιτυχημένη. Κάποιοι συγκρίνουν συνολικά όλη τη σεζόν. Κοιτούν ότι ο ΠΑΟΚ δεν πήρε πρωτάθλημα αλλά εγώ δεν έστησα την ομάδα το καλοκαίρι του 2017. Σέβομαι απόλυτα τις διαφορετικές απόψεις. Θεωρώ τον Κώστα Δεληκώστα τον προπονητή που δεν θέλω να έχω αντίπαλο».

Το fair play της σεζόν 2017-18: «Η κινητοποίηση όλων για τον βολεϊμπολίστα Δημήτρη Φίνο που αντιμετώπισε πρόβλημα υγείας. Του εύχομαι κάθε καλό και υγεία».

Η πιο δύσκολη στιγμή: «Η περίοδος του Δεκεμβρίου-Ιανουαρίου, όπου υπήρχε η πίεση για αλλάγες στο ρόστερ. Ηθελα να βρούμε κάτι που θα έκανε τη διαφορά μέσα στην ομάδα και θα ήταν πολύ καλύτερος από τις λύσεις που ήδη είχαμε. Ηταν εύκολο για μένα να δώσω εντολή για να πάρουμε κάποιον παίκτη χωρίς ουσιαστικό λόγο μόνο και μόνο για τις εντυπώσεις. Ο σχεδιασμός του ΠΑΟΚ που είχε γίνει πριν από εμένα ήθελε ιδιαίτερες κινήσεις αλλιώς υπήρχε κίνδυνος να χάσουμε και την δυναμική που είχαμε».

Η κορυφαία στιγμή: «Φυσικά η κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας. Λίγοι το περίμεναν πως μπορούμε να τα καταφέρουμε αλλά και εγώ και οι παίκτες το πιστεύαμε πως μπορούμε να το κατακτήσουμε. Επίσης κρατάω και κάποιες εμφανίσεις στο Τσάμπιονς Λιγκ όπου για ένα σετ και με δύο αποτελέσματα των αντιπάλων μας με 3-2 σετ μας στέρησαν την πρόκριση».

Η ευχή για τη σεζόν 2018-19: «Να δημιουργηθούν ακόμα καλύτερες συνθήκες στον ΠΑΟΚ αλλά και σε όλο το ελληνικό βόλεϊ. Να υπάρξει καλύτερη οργάνωση, ώστε να δημιουργηθούν οι ιδανικές συνθήκες για την έλευση περισσότερων και καλύτερων ξένων παικτών. Θέλω το ελληνικό πρωτάθλημα να προοδεύσει και είναι τιμή μου που μπόρεσα και εγώ να προσφέρω τις υπηρεσίες μου».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

VOLLEY LEAGUE Τελευταία Νέα