Στεφάνου στο Gazzetta.gr: «Στον Ολυμπιακό δεν κόβεται ποτέ η όρεξη για τίτλους και διακρίσεις»! (pics)

Στεφάνου στο Gazzetta.gr: «Στον Ολυμπιακό δεν κόβεται ποτέ η όρεξη για τίτλους και διακρίσεις»! (pics)

Στεφάνου στο Gazzetta.gr: «Στον Ολυμπιακό δεν κόβεται ποτέ η όρεξη για τίτλους και διακρίσεις»! (pics)

Ο έμπειρος λίμπερο του Ολυμπιακού, Γιώργος Στεφάνου, σε συνέντευξή του στο Gazzetta.gr στέκεται στην μεγάλη σημασία του φετινού τίτλου στην Α1, εκφράζει την επιθυμία παραμονής του και αναφέρεται στους ευρωπαϊκούς τελικούς με Ραβένα.

500+ κορυφαία παιχνίδια καζίνο για ατέλειωτη διασκέδαση. (21+)

Ο Στεφάνου αναμφίβολα είναι μία... παλιοσειρά και στο ελληνικό βόλεϊ και ακόμα και στον Ολυμπιακό. Ο έμπειρος λίμπερο κάνει την αποτίμηση της χρονιάς μέσω του Gazzetta.gr, αποκαλύπτει τις προθέσεις και τα πλάνα του και κάνει ειδική μνεία στα συσταστικά της φετινής επιτυχίας του Ολυμπιακού και στον εμφατικό τρόπο που πήρε τους τελικούς με τον ΠΑΟΚ στην Α1 κατηγορία αλλά και τον τίτλο.

- Γιώργο να ξεκινήσω ρωτώντας το πλέον σημαντικό. Τι αξία έχει για εσάς ο φετινός τίτλος στην Α1 και με τον τρόπο που ήρθε με τον ΠΑΟΚ. Τι σημαίνει προσωπικά για σένα;

Το πλέον σημαντικό είναι πως μετά από προσπάθεια τριών χρόνων ο τίτλος γύρισε εκεί που έπρεπε, στον Πειραιά. Σε συλλογικό επίπεδο είναι κάτι άξιο αναφοράς και μας χαροποιεί όλους. Προσωπικά για εμένα ήταν κάτι που το χάρηκα πολύ. Και αυτό διότι πέρυσι είχα στεναχωρηθεί πολύ για την απώλεια του τίτλου. Δουλέψαμε πολύ, ο στόχος μας ήταν ξεκάθαρος και τώρα είμαστε νικητές και πρωταθλητές.

- Υπάρχει κάποιος που θα ήθελες να αφιερώσεις αυτό το πρωτάθλημα;

Το αφιερώνω ή για την ακρίβεια το αφιερώνω ξανά στην γυναίκα μου και το παιδάκι μου. Με τόσο πολύ που με στήριξαν και ήταν δίπλα μου είναι το λιγότερο που μπορώ να κάνω.

- Πόσο μετράει για εσάς η μεγάλη στήριξη του κόσμου και τι ρόλο θεωρείς ότι έπαιξε στην κατάκτηση του πρωταθλήματος;

Άσχετα με τον αντίπαλο και το πόσο δυνατός είναι ή όχι η δύναμη του κόσμου είναι δεδομένη. Είναι τέτοια η δύναμη και η ώθηση που σου δίνει που δεν σε αφήνει να χαλαρώσεις ούτε λεπτό. Ο κόσμος έχει συμβάλλει πολύ στην φετινή μας πορεία και παρουσία. Είναι η δύναμή μας.

- Είχατε ένα παραπάνω άγχος ή μία πίεση και στο ξεκίνημα της χρονιάς αλλά και στους τελικούς λόγω των απαιτήσεων;

Όταν έρχεσαι στον Ολυμπιακό παίζεις κάτω από συνθήκες πίεσης και πάντα υπάρχει άγχος. Το ξέρεις αυτό. Είναι δεδομένο πως για αυτούς τους λόγους επελέγησαν και οι συγκεκριμένοι αθλητές από την διοίκηση. Για να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν σε αυτές τις συνθήκες. Δεν υπάρχει πιο μεγάλη απόδειξη από αυτό από τον πλέον εμφατικό τρόπο με τον οποίο κερδίσαμε τον τίτλο. Κανένας δεν περίμενε να πάει έτσι η σειρά με 3-0 στις νίκες και όμως πήγε. Μετά την απώλεια του τίτλου στο Κύπελλο δείξαμε αποφασιστικότητα, βγάλαμε την ποιότητά μας και ήρθε η δικαίωση όλων. Και των αθλητών και της ομάδας αλλά και της διοίκησης που τους διάλεξε.

- Αυτά τα στοιχεία θεωρείς πως ήταν και το μυστικό της επιτυχίας σας;

Η μεθοδευμένη δουλειά μας, η χημεία που είχαμε και το σύνολο που παρουσιάσαμε στο γήπεδο ήταν τα στοιχεία εκείνα που μέτρησαν.

- Πόσο σπουδαίος ήταν ο ρόλος του κόουτς Μουνιόθ;

Ο προπονητής έχει την βασική ευθύνη για ότι βγαίνει και γίνεται στο γήπεδο οπότε σε μεγάλο ποσοστό ήταν η δική του δουλειά που φάνηκε. Είναι ένας αναγνωρισμένος προπονητής που δούλευε πάνω σε συγκεκριμένα πράγματα και ζητούσε συγκεκριμένα πράγματα. Κάθε ματς το κοίταζε χωριστά είτε ήταν πολύ δύσκολο είτε όχι. Κάθε παιχνίδι το έβλεπε χωριστά αλλά όχι διαφορετικά. Πήγαινε με την ίδια διαχείριση και αυτό μας βοήθησε πολύ διότι παίζαμε κάθε αγώνα σαν να ήταν ο τελευταίος...

- Τι θα μπορούσες να πεις εάν έκανες μία αποτίμηση της χρονιάς;

Προσωπικά μπορώ να την χαρακτηρίσω ως πετυχημένη. Καταφέραμε να βρεθούμε σε ευρωπαϊκό τελικό. Ήταν κάτι που το θέλαμε πολύ από την αρχή της χρονιάς αλλά κανείς δεν μπορούσε να πει με σιγουριά ότι θα γινόταν. Μας έκανε και καλό η απώλεια του τίτλου του Κυπέλλου όπως ήρθε διότι μας έδωσε άλλη ώθηση για να πάμε να πάρουμε το πρωτάθλημα. Ήταν μία άκρως πετυχημένη χρονιά.

- Πόσο πιο «εύκολο» είναι το έργο ενός λίμπερο, όταν στην πάσα υπάρχει ένας παίκτης σαν τον Ντρίζγκα;
 
Η δική μου θέση είναι για την πρώτη επαφή. Εγώ προσπαθώ ώστε η ομάδα και οι συμπαίκτες μου να μπορούν να κάνουν πιο καλά και εύκολα την δουλειά τους. Το δικό μου λάθος από την άλλη είναι πιο εύκολο και καλυφθεί και να διορθωθεί. Ο Ντρίζγκα από την άλλη είναι εκείνος που έχει διορθώσει αρκετές κακές στιγμές μου. Για μένα είναι πολύ τυχερός ο κόσμος που είχε φέτος την δυνατότητα να δει τέτοιας αξίας αθλητές. Παγκόσμιου βεληνεκούς.
 
- Κοιτάζοντας πίσω στο μυαλό σου θεωρείς ότι μπορεί να αδικήσατε και λίγους τους εαυτούς σας στα ματς με τη Ραβένα και ίσως να μπορούσατε και κάτι καλύτερο;

Όχι. Δώσαμε το καλύτερο όπως κάνουμε πάντα. Στον αθλητισμό δεν μπορείς να λες πάντα ότι θα έχεις μία δεδομένη απόδοση. Δώσαμε ότι το καλύτερο όμως η ομάδα της Ραβένα έδειξε πως ήξερε πιο καλά να παίξει αυτά τα παιχνίδια. Ήταν πιο συνηθισμένη, έπαιξε πιο καλά και είχε πιο μεγάλη σταθερότητα από εμάς. Δίκαια κατέκτησε τον τίτλο.

- Τα δικά σου πλάνα ποιά είναι;

Βρισκόμαστε τώρα σε μία περίοδο διασκέδασης και ξεκούρασης. Παράλληλα σε στάση αναμονής για τον επόμενο χρόνο καθώς το συμβόλαιό μου έχει τελειώσει και τυπικά είμαι ελεύθερος.

- Θα ήθελες να συνεχίσεις στον Ολυμπιακό;

Ναι θα ήθελα να συνεχίσω εάν φυσικά το θέλει και η ομάδα. Έχω δύο χρόνια τώρα στον σύλλογο και στο σύνολο έξι οπότε είναι μία ομάδα που την ξέρω και με ξέρει. Επιθυμία μου λοιπόν είναι να συνεχίσω εδώ.

- Τι τοποθέτηση θα έκανες για την μεγάλη και σκληρή προσπάθεια της διοίκησης του Ερ. Ολυμπιακού αλλά και την συμβολή των ΠΑΕ και ΚΑΕ στην ομάδα;

Η διοίκηση έχει την εμπειρία και την ηρεμία να διαχειρίζεται όλες τις καταστάσεις. Και τις καλές και τις κακές αλλά κυρίως τις κακές. Υπάρχει μία ηρεμία και μία σιγουριά που δίνει η διοίκηση. Για την βοήθεια των ΠΑΕ και ΚΑΕ δεν είναι κάτι που μπορεί να αμφισβητήσει κανείς. Το πόσο έχουν βοηθήσει. Χάρις στην βοήθεια και των δύο αλλά και στην διοίκηση του Ερ. Ολυμπιακού αλλά και την μεγάλη βοήθεια του κόσμου η ομάδα πρωταγωνιστεί. Όλα αυτά οδηγούν στο να πρωταγωνιστεί τόσα χρόνια.

- Εκτιμάς πως μετά από μία χρονιά όπου πήρατε πρωτάθλημα και πήγατε σε ευρωπαϊκό τελικό θα έχει η ομάδα άλλη ώθηση και άλλον... αέρα για του χρόνου;

Είναι μία κουβέντα που θα κάνει η διοίκηση για τα πλάνα της και το τι θέλει για τη νέα χρονιά. Ο Ολυμπιακός όμως με το γυναικείο τμήμα που πήγε πέρυσι τελικό και φέτος πήρε το ευρωπαϊκό τρόπαιο αλλά και το ανδρικό τμήμα βόλεϊ έχει την διάθεση να συνεχίσει έτσι και ακόμα πιο καλά. Στον Ολυμπιακό δεν κόβεται ποτέ η όρεξη για τίτλους, διακρίσεις και καλές πορείες. Αυτός είναι ο Ολυμπιακός. Δεν αλλάζει αυτό.

- Κλείνοντας εκτιμάς πως με την παρουσία του Ηρακλή, τον ΠΑΟΚ, τον τρομερά δυνατό Ολυμπιακό αλλά και έναν πιο ενισχυμένο Παναθηναϊκό μπορούμε να δούμε ένα άλλο πρωτάθλημα;

Το έχω πει ξανά ότι για μένα το πρωτάθλημα έχει μεγάλη ανάγκη από τα μεγάλα, υγιή και ανταγωνιστικά σωματεία. Είναι κάτι που θα επιφέρει βελτίωση, θέαμα για τον κόσμο αλλά και ποιότητα.

ΤΑ 28 ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ 54 ΤΙΤΛΟΙ

Ενδεικτικό των όσων είπε ο έμπειρος λίμπερο για τον Ολυμπιακό οι Πειραιώτες έφτασαν φέτος τα 28 πρωταθλήματα. Έτσι ο Ολυμπιακός έπιασε τους 54 τίτλους στο βόλεϊ ανδρών, μετρώντας 2 ευρωπαϊκούς τίτλους (Κύπελλο Κυπελλούχων Ευρώπης, Τοp Teams Cup), 28 Πρωταθλήματα Ελλάδας, 17 Κύπελλα Ελλάδας, 5 Λιγκ Καπ και 2 Σούπερ Καπ.

Best of internet