Στεφάνου: «Η ήττα από τον ΠΑΟΚ στο Κύπελλο μας τάραξε»

Στεφάνου: «Η ήττα από τον ΠΑΟΚ στο Κύπελλο μας τάραξε»

Gazzetta team
Στεφάνου: «Η ήττα από τον ΠΑΟΚ στο Κύπελλο μας τάραξε»

bet365

Ο Γιώργος Στεφάνου μίλησε για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, τονίζοντας πως τάραξε τον Ολυμπιακό η ήττα στο Κύπελλο από τον ΠΑΟΚ.

''Εδώ παίζεις στην έδρα σου και με Cash Out* '' *Ισχύουν Όροι και Προυποθέσεις

Αναλυτικά όσα είπε στον ΣΠΟΡ FM:

Για τη φετινή χρονιά του Ολυμπιακού: «Ήρθε το 30-0 στο πρωτάθλημα, αλλά ήρθε και το πολυπόθητο πρωτάθλημα και αυτό μας χαροποίησε ιδιαίτερα και μας άφησε όλους ικανοποιημένους».

Για την πίεση μετά την απώλεια του Κυπέλλου: «Το Κύπελλο σαν αρχική συγκυρία ήταν ιδιαίτερη. Ήρθε σύντομα μετά από τον τελικό του Τσάλεντζ Καπ και μας πέτυχε σε μία περίοδο που είχαμε κάνει κοιλιά αγωνιστική και ψυχολογική. Σίγουρα μας τάραξε η ήττα. Μπορεί να ήταν άδικο σε έναν βαθμό, αλλά η απώλεια του Κυπέλλου μας έδειξε ότι στους τελικούς θα πρέπει να δώσουμε τον καλό μας εαυτό, γιατί ο ΠΑΟΚ δεν θα μας χαριστεί. Όταν στο πρωτάθλημα κερδίζεις όλες τις ομάδες, οι αθλητές επαναπαύονται και θεωρώ ότι αυτό που συνέβη στο Κύπελλο το αναίρεσε. Το 3-0 έδειξε τον βαθμό ετοιμότητας και αποφασιστικότητας».

Για το αν περίμενε το 3-0 στους τελικούς: «Ήταν κομβικό μας το πρώτο για την εξέλιξη των τελικών. Δεν μπορώ να πω ότι περιμέναμε το 3-0, αλλά εγώ προσωπικά είχα πει ότι με όποιον τρόπο και όσα σετ χρειαστεί, να πάρουμε το πρωτάθλημα. Στο δικό μου μυαλό ήταν η 15η Μαΐου, ως τελική ημερομηνία. Ήμουν στον Ολυμπιακό όταν έχασε το πρωτάθλημα από τον ΠΑΟΚ, αλλά δεν είχε σημασία, γιατί ήρθε πιο εύκολα και γρήγορα το φετινό. Η διοίκηση όλα αυτά τα χρόνια έκανε μία μεγάλη προσπάθεια με αποκορύφωμα τη φετινή ομάδα. Αξίζουν συγχαρητήρια στη διοίκηση, στην ομάδα και όλους όσοι είναι γύρω από την ομάδα φέτος».

Για τον κόσμο: «Μου θύμισε ο κόσμος την πρώτη μου χρόνια στον Ολυμπιακό, τη σεζόν 2009/10, με τον Μίλκοβιτς. Ο κόσμος συμβάλει τα μέγιστα σε μία σειρά τέτοιων αγώνων. Οι ομάδες έχουν κενά στην απόδοσή τους και πολλές φορές η φωνή διεγείρει τις αισθήσεις των παικτών. Και χθες μας βοήθησαν και το έχουμε πει ότι είναι η δύναμη του Ολυμπιακού ο κόσμος. Αγωνιζόμαστε για τους εαυτούς μας, τη διοίκηση και φυσικά για τον κόσμο».

Για το πόσο έχει αλλάξει το άθλημα όλα αυτά τα χρόνια και πως καταφέρνει ο αθλητής να διατηρείται: «Εγώ προσωπικά αισθάνομαι δικαίωση γιατί μεγάλωσα αθλητικά σε περιόδους που το βόλεϊ ήταν αναπτυγμένο. Τότε, έρχονταν καλοί παίκτες, σπόνσορες και είχαμε μια αθλητική παιδεία που μάθαμε πολλά. Μέσα από αυτό, μαθαίνεις και ξέρεις τι πρέπει να κάνεις για να διατηρηθείς μέσα στον χρόνο. Αυτό είναι η μεγαλύτερη παρακαταθήκη που έχω όλα αυτά τα χρόνια».

Για το πόσο θα συνεχίσει να παίζει: «Υγεία να έχω. Διάθεση έχω, οπότε βλέποντας και κάνοντας».

Για το αν θα συνεχίσει στον Ολυμπιακό: «Ο Ολυμπιακός μου έχει κάνει την τιμή και με έχει στην ομάδα του. Για όποια ομάδα και να παίξω θα δώσω τον καλύτερό του αυτό. Όταν παίζεις για χρόνια σε μία ομάδα δένεσαι. Το αύριο για μένα είναι άγνωστο, γιατί δεν έχω συμβόλαιο. Αυτά τα ξέρει η διοίκηση που θα οργανώσει τα πλάνα της για τη νέα χρονιά».

Για τον Κώστα Χριστοφιδέλη: «Δεν θέλω να σταματήσει ο Χριστοφιδέλης, γιατί έχει πολλά να προσφέρει τόσο αγωνιστικά, όσο και στα παιδιά. Μέσα κυρίως από την στάση του. Έχει να δείξει πολλά, γιατί είναι στη φουρνιά των αθλητών που έχει μάθε να λειτουργεί κάτω από συγκεκριμένες αρχές και είναι καλό να το περάσει στα νέα παιδιά για να έχουν ένα καλό παράδειγμα».

 

VOLLEY LEAGUE Τελευταία Νέα