Η μαγκιά με Γκόμεζ, ο Ουσίκοφ και ένας Λι που θα τον κάνει και πάλι φαβορί

Η μαγκιά με Γκόμεζ, ο Ουσίκοφ και ένας Λι που θα τον κάνει και πάλι φαβορί

Φώτης Καρακούσης Φώτης Καρακούσης
Η μαγκιά με Γκόμεζ, ο Ουσίκοφ και ένας Λι που θα τον κάνει και πάλι φαβορί

bet365

Ο Φώτης Καρακούσης γράφει για την μεγάλη μαγκιά του ΠΑΟΚ με τον Γκόμεζ και τον αντικαταστάτη του Ουσίκοφ που μπορεί να κάνει την διαφορά μόνο αν αποκτηθεί κεντρικός επιπέδου Λι.

Το ό,τι ο ΠΑΟΚ θα έκανε μεταγραφικές κινήσεις τον Δεκέμβρη ήταν δεδομένο. Και ήταν και γιατί η ομάδα χρειαζόταν αλλαγές, αλλά και γιατί έχει πάει εξαιρετικά και ως γούρι, κάτι που πιστέψτε με σε πολλές ομάδες μόνο για πλάκα δεν παίρνουν τα γούρια. Κινήσεις που σίγουρα θα συνεχιστούν με την απόκτηση κεντρικού η οποία μπορεί να κάνει και την διαφορά, όπως θα προσπαθήσουμε να αναλύσουμε παρακάτω.

Αρχικά όμως επειδή είναι και το πιο σημαντικό κομμάτι, θα γίνει αναφορά στην μεγάλη μαγκιά του ΠΑΟΚ με τον Ερνάντο Γκόμεζ. Το... τέρας από την Βενεζουέλα δεν είναι ένας απλός παίκτης για το ελληνικό βόλεϊ συνολικά, αλλά και κυρίως για τον «δικέφαλο του βορρά». Είναι αυτός που ουσιαστικά άλλαξε την ιστορία της ομάδας, την έκανε πρωταθλήτρια, της έδωσε το πρώτο και μοναδικό έως τώρα νταμπλ.

Είναι ο παίκτης που έδειξε στους συμπαίκτες του, αλλά και σε όλους στον σύλλογο, το πως κατακτούνται τίτλοι, ενώ ως χαρακτήρας δεν δημιούργησε το παραμικρό πρόβλημα. Ένα πραγματικό κόσμημα που και στους Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό από όπου πέρασε, ΜΟΝΟ καλά λόγια έχουν να πουν.

Αυτός ο τεράστιος διαγώνιος αντιμετώπισε πέρσι έναν σοβαρό τραυματισμό στον ώμο, το πιο δύσκολο σημείο για κάθε βολεϊμπολίστα και ουσιαστικά δεν βοήθησε καθόλου στο να κατακτηθεί το τρίτο συνεχόμενο πρωτάθλημα. Στον ΠΑΟΚ ωστόσο του έδωσαν πίστωση χρόνου και για φέτος. Τον έβλεπαν πως παλεύει με όλη του την ψυχή να ξεπεράσει το πρόβλημα και είπαν να περιμένουν.

Το έκαναν για δύο λόγους και γιατί αντικαταστάτη για υγιή Γκόμεζ δεν μπορείς να βρεις έτσι εύκολα, αλλά και γιατί με τον τρόπο αυτό ήταν σαν να έλεγαν ευχαριστώ στον παίκτη για όσα έχει προσφέρει στην ομάδα. Όλο αυτό είχε κόστος το οποίο ενδεχομένως να είναι ο αποκλεισμός από την επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ, καθώς σίγουρα μέσα στην Φινλανδία η νίκη θα είχε έρθει με κανονικό διαγώνιο.

Αλλά αυτή είναι η μαγκιά, να περιμένεις κάποιον ως την τελευταία στιγμή και ας σου στοιχήσει. Να περιμένεις, αλλά και να κοιτάζεις τον αντικαταστάτη του. Και αυτή την στιγμή ο ΠΑΟΚ έκανε το καλύτερο δυνατό. Ο Νικολάι Ουσίκοφ είναι ο παίκτης που στο ελληνικό πρωτάθλημα μπορεί να κάνει την διαφορά. Γκόμεζ σε καμία περίπτωση δεν είναι, αλλά το να λέμε πως στην Volley League δεν μπορεί να σταθεί ένας Βούλγαρος παίκτης ύψους 2.04 ο οποίος έχει κατακτήσει 3 πρωταθλήματα Βουλγαρίας, 1 Ιταλίας και 2 Αργεντινής, είναι το λιγότερο αφελές.

Το θέμα είναι αν φτάνει ο Ουσίκοφ. Προσωπικά θεωρώ πως δεν φτάνει, κάτι που άλλωστε γνωρίζουν και στον ΠΑΟΚ και γι' αυτό κοιτάζουν την αγορά για την απόκτηση ξένου κεντρικού. Και όχι όποιου και όποιου αλλά ενός με τα στοιχεία του Λι. Εννοείται πως ο Αμερικανός είναι στους βασικούς στόχους, αλλά στον «δικέφαλο» θέλουν έστω κάποιον σαν αυτόν. Με τον Λι ή έστω έναν κεντρικό σαν τον Αμερικάνο που θα έχει εμπειρία και θα μπορεί να μπει άμεσα στην ομάδα, ο ΠΑΟΚ είναι σε θέση να κοιτάξει στα μάτια τον Ολυμπιακό.

Και κυρίως γίνεται ακόμα πιο σημαντική η μεταγραφή του Ουσίκοφ, από την στιγμή που υπάρχει και ο Βάλκιερς. Ο Βέλγος που είναι εξαιρετικός πασαδόρος θα μπορεί να μοιράσει ακόμα καλύτερα το παιχνίδι και να ανέβει έτσι επίπεδο ο ΠΑΟΚ. Οπότε μένει να δούμε ποιος θα είναι ο κεντρικός, για να κρίνουμε καλύτερα. Το σίγουρο πάντως είναι πως και φέτος αναμένονται μεγάλες μάχες ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό με τους Πειραιώτες αρχικά να έδειχναν πως είχαν το προβάδισμα για να επιστρέψουν στην κορυφή και τους Θεσσαλονικείς να κάνουν την μεταγραφική ρελάνς και να είναι έτοιμοι για το τέταρτο συνεχόμενο.

ΥΓ: Τα φώτα έχουν πέσει σε Ουσίκοφ και τον κεντρικό που θα αποκτηθεί, ωστόσο ένας από τους παίκτες στους οποίους ο Ρίτσι στηρίζει πολλά, είναι ο Ραφαήλ Κουμεντάκης. Ο Έλληνας διεθνής θέλει να δώσει απαντήσεις και να δείξει πως από ένα ταλέντο, έχει εξελιχθεί σε παίκτη που μπορεί να κάνει την διαφορά. Το ταλέντο το έχει, μένει να δούμε αν όντως είναι σε θέση να ανέβει επίπεδο και αν το κάνει θα βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό τον ΠΑΟΚ.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Φώτης Καρακούσης
Φώτης Καρακούσης

Αν και δεν έχει την δημοτικότητα του ποδοσφαίρου ή και του μπάσκετ, το λατρεμένο μας βόλεϊ πάντα είχε, έχει και θα έχει τον δικό του χώρο. Και πως να μην το έχει, όταν μιλάμε για το πιο όμορφο και θεαματικό άθλημα που υπάρχει όταν παίζεται σε υψηλό επίπεδο, όπως πολλές φορές λέει ο Φώτης Καρακούσης και πρήζει τους συναδέλφους. Εδώ, λοιπόν, όπως κάνουμε τόσα χρόνια, θα τα λέμε για το αγαπημένο μας βολεϊάκι και όχι μόνο...