Μπάχαλο με τους ξένους στην Volleyleague

Φώτης Καρακούσης
Μπάχαλο με τους ξένους στην Volleyleague

bet365

Τι και αν σε δύο βδομάδες αρχίζει το πρωτάθλημα; Ακόμα δεν έχει αποφασιστεί ο αριθμός των ξένων με την ΕΣΑΠ να επανέρχεται με την απαίτηση για 7 και την ΕΟΠΕ να αποφασίζει σε λίγες ημέρες.

Και το μπάχαλο στο ελληνικό βόλεϊ συνεχίζεται, καθώς ΕΣΑΠ, ΠΑΣΔΑΠ και ΕΟΠΕ δεν έχουν αποφασίσει πόσοι ξένοι θα αγωνίζονται στην Volleyleague, με το πρώτο σερβίς να έχει προγραμματιστεί για τις 28 Οκτωβρίου. Η ΕΟΠΕ στο σημερινό της συμβούλιο δεν πήρε κάποια απόφαση, αλλά αυτό είναι λογικό καθώς όλα άλλαξαν με τη νέα πρόταση της ΕΣΑΠ.

Η διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος, βλέποντας την μεριά των παικτών να λέει πως δέχονται τους πέντε κοινοτικούς και τους τέσσερις ξένους αρκεί να υπάρξει άμεση νομοθετική ρύθμιση που θα προβλέπει ως μίνιμουμ απασχόληση τις 4 ώρες και κυρίως την ασφάλιση των αθλητών από την πρώτη ημέρα έναρξης της προετοιμασίας, έστειλε επιστολή στην Ομοσπονδία τονίζοντας πως πλέον θέλει 7 ξένους!

Όπως ήταν λογικό η ΕΟΠΕ στην σημερινή συνεδρίαση δεν θα μπορούσε να πάρει μια τόσο σοβαρή απόφαση μετά το τελευταίο αίτημα της ΕΣΑΠ, κάτι που δεσμεύτηκε πως θα κάνει τις επόμενες ημέρες. Ωστόσο το σημαντικό είναι πως οι ομάδες με τους παίκτες τεντώνουν το σκοινί και είναι πιθανό αυτό να σπάσει.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΟΠΕ για τις σημερινές αποφάσεις έχει ως εξής: «Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΟΠΕ συνεδρίασε την Δευτέρα 9 Οκτωβρίου και πήρε τις παρακάτω αποφάσεις:

Εγκρίθηκαν 28 μεταγραφές Κυπρίων αθλητών και αθλητριών σε ελληνικά σωματεία.

Αποφασίστηκε να ζητηθεί η ανάληψη από την Ελλάδα, ενός προκριματικού ομίλου των Ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων Παίδων και Νεανίδων.

Αποφασίστηκε η ανάθεση της τεχνικής ηγεσίας της εθνικής ομάδας Παίδων στον Στέφανο Νανά.

Παρουσιάστηκαν οι προτάσεις ΕΣΑΠ και ΠΑΣΑΠ για τον αριθμό των αλλοδαπών αθλητών που θα αγωνίζονται σε κάθε αγώνα, στο πρωτάθλημα της VolleyLeague 2017-18. Το Διοικητικό Συμβούλιο θα εξετάσει τις προτάσεις αυτές και θα αποφασίσει σχετικά τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Εγκρίθηκαν οι πίνακες διαιτητών ανά κατηγορία για την περίοδο 2017-18.

Εγκρίθηκε ως νέο σωματείο της ΕΟΠΕ ο ΓΣ Αρίων Περιστερίου.

Θα ξεκινήσει συνεργασία με το «Όραμα Ελπίδας» για εθελοντές δότες του μυελού των οστών και η Ομοσπονδία θα είναι αρωγός στη προσπάθεια που κάνει ο σύλλογος, παρουσιάζοντας τη νέα αυτή προσπάθεια σε όλες τις ενώσεις.

Το ΔΣ της ΕΟΠΕ ενημερώθηκε για το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών, το οποίο απήλλαξε των κατηγοριών τον πρώην Πρόεδρο, Αθανάσιο Μπελιγράτη, και τα πρώην μέλη του ΔΣ της Ομοσπονδίας: Νικόλαο Μακρή, Θεοφάνη Τσιόκρη, Γεώργιο Χατζημανώλη, Άγγελο Τζίμο, Θεόδωρο Βουδούρη για τα έργα Προολυμπιακής προετοιμασίας, Παιανίας και Αγίου Κοσμά».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

VOLLEY LEAGUE Τελευταία Νέα