Η μεγάλη ευκαιρία και το ΕΓΚΛΗΜΑ που δεν πρέπει να γίνει

Φώτης Καρακούσης Φώτης Καρακούσης
Η μεγάλη ευκαιρία και το ΕΓΚΛΗΜΑ που δεν πρέπει να γίνει

bet365

Ο Φώτης Καρακούσης γράφει για το επικείμενο final-4 το οποίο είναι μια τεράστια ευκαιρία για να αναπτυχθεί το άθλημα, αρκεί να μην δοθούν εισιτήρια στις ομάδες καθώς θα πρόκειται για το μεγαλύτερο έγκλημα που θα μπορούσε να γίνει.

Και το final-4 που όλοι περίμεναν είναι πραγματικότητα. Σε προηγούμενο μπλογκ είχα γράψει πως θα είναι εξαιρετικά σημαντικό για το άθλημα το να βρεθούν στην τελική φάση οι Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός και ΑΕΚ και μπορεί η Ένωση να μην πέρασε, αλλά όπως και να το κάνουμε ο Ηρακλής που θα βρεθεί εκεί, είναι μεγαλύτερο μέγεθος στο συγκεκριμένο άθλημα.

Αυτά είναι τα θετικά. Και είναι γιατί πρόκειται για τέσσερις μεγάλους συλλόγους συνολικά, με πολύ κόσμο να τους ακολουθεί και να ενδιαφέρεται για τα αποτελέσματα των τμημάτων, ενδιαφέρον που δεν έχει να κάνει μόνο με την παρουσία στα γήπεδα, αλλά ακόμα και την παρακολούθηση των αποτελεσμάτων. Γιατί όπως και να το κάνουμε φίλαθλος μιας ομάδας δεν είναι μόνο αυτός που πηγαίνει γήπεδο, αλλά και αυτός που ενδιαφέρεται όπως και όταν μπορεί.

Στην ΕΟΠΕ πρέπει να πατήσουν σε αυτό το ενδιαφέρον. Μετά από καιρό είναι μια χρυσή ευκαιρία να δούμε τις τέσσερις μεγαλύτερες ομάδες του αθλήματος και τέσσερις από τις μεγαλύτερες συνολικά στην χώρα να διεκδικούν έναν τίτλο. Χρυσή ευκαιρία γιατί το Σαββατοκύριακο που θα γίνουν οι αγώνες, το ενδιαφέρον των φίλων του βόλεϊ και όχι μόνο θα είναι στραμμένο στην συγκεκριμένη διοργάνωση.

Πρέπει όλα να πάνε καλά, είναι κρίμα να μην πάνε, είναι κρίμα να χαθεί μια ακόμα ευκαιρία για το άθλημα. Όταν σε ένα final-4 υπάρχουν οι Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός και Ηρακλής δεν υπάρχουν περιθώρια λάθους, γιατί αν δεν βγει και τώρα κάτι καλό για την Ομοσπονδία και το βόλεϊ συνολικά, πότε θα βγει;

Και φυσικά δεν αναφέρομαι στο αγωνιστικό κομμάτι, στο ποιος είναι φαβορί κλπ κλπ. Το σημαντικό είναι η διαφήμιση που θα δοθεί, τα μάτια που θα παρακολουθούν τους 4 από τους μεγαλύτερους συλλόγους της χώρας να παλεύουν για την κούπα και η εξαιρετικά μεγάλη πιθανότητα να δούμε ωραία παιχνίδια, που θα κάνουν και πάλι τον κόσμο να προσέξει αυτό το πολύ ωραίο άθλημα.

Θα πείτε και με το δίκιο σας, καλά όλα τόσο αγγελικά πλασμένα είναι σε αυτή την χώρα και δεν φοβάσαι πως θα γίνει χαμός με πιθανά επεισόδια; Φυσικά και δεν είναι αγγελικά πλασμένα και φυσικά από την πρώτη στιγμή που έγραψα το υστερόγραφο για την πιθανότητα να έχουμε ένα τόσο δυνατό final-4 υπήρξε μεγάλη αγωνία για το αν κυλήσουν όλα ομαλά.

Και εδώ έρχεται ο ρόλος της Ομοσπονδίας. Μια Ομοσπονδία που όπως είπαμε έχει την χρυσή ευκαιρία να ανεβάσει το άθλημα, αλλά για να γίνει αυτό, δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να κάνει το απόλυτο ΕΓΚΛΗΜΑ. Ποιο είναι αυτό; Το να διοργανώσει το final-4 με κόσμο και όχι ΜΟΝΟ με μαθητές. Αλλά όταν λέμε μόνο, το εννοούμε, γιατί και τις δύο τελευταίες χρονιές, ναι μεν δεν είχαμε σοβαρά επεισόδια, αλλά ούτε και γιορτές του αθλήματος. Στην Γλυφάδα οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ σωστά φώναζαν γιατί στις εξέδρες είχαμε «μαθητές» που ξεπερνούσαν τα 30 χρόνια. Και μπορεί να μην έγινε κάτι φοβερό αλλά όταν όλοι μιλούσαν για μαθητές, έπρεπε να γίνει με μαθητές.

Στην Θεσσαλονίκη επίσης είχαμε τα επεισόδια εκτός γηπέδου, αλλά και την εικόνα εξεδρών με οπαδούς του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού να βρίζονται από την αρχή έως το τέλος και στην μέση οικογένειες με τα παιδιά να κάνουν... φροντιστήριο καλών γλωσσών. Προσωπικά τότε στον ημιτελικό είχα πει στην σύζυγο και στον μικρό μου να μην έρθουν στο γήπεδο, με τον φόβο να γίνει κάτι χειρότερο.

Σκεφτείτε πόσο πιο χειρότερα μπορούν να γίνουν τα πράγματα αν τα εισιτήρια δεν δοθούν μόνο σε μαθητές και αθλητές, αλλά στις ομάδες που και οι τέσσερις έχουν οπαδούς. Τότε όντως θα μιλάμε για το μεγαλύτερο έγκλημα από πλευράς Ομοσπονδίας. Τότε όλο αυτό που μπορεί να γίνει και να ανεβάσει το άθλημα, θα καταστραφεί από την μία στιγμή στην άλλη.

Γι' αυτό και ξαναλέμε πως πλέον η ΕΟΠΕ έχει την χρυσή ευκαιρία. Να ανεβάσει και πάλι επίπεδο το βόλεϊ από την στιγμή μάλιστα που η διοργάνωση θα καλυφθεί τηλεοπτικά από την ΕΡΤ και θα μπει στα σπίτια όλης της Ελλάδας. Αλλά για να τα καταφέρει θα πρέπει να πάρει την σωστή και λογική απόφαση. Μόνο μαθητές, μόνο αθλητές και προσκλήσεις μόνο σε γονείς παικτών. Έτσι και η διοργάνωση θα κυλήσει ομαλά και όλες οι ομάδες δεν θα έχουν παράπονα και εμείς θα χαρούμε βόλεϊ που τόσο το έχουμε ανάγκη...

ΥΓ: Από τη στιγμή που όπως όλα δείχνουν οι ημερομηνίες του Φ-4 θα αλλάξουν λόγω των Ευρωπαϊκών υποχρεώσεων του Ολυμπιακού, η ΕΟΠΕ πρέπει να αφήσει τα... χιόνια και να κλείσει ΑΜΕΣΑ το Τροκαντερό! Καμία Γλυφάδα των λίγων φίλων του βόλεϊ αλλά ένα Τροκαντερό χιλιάδων παιδιών και εν δυνάμει αθλητών σε ένα σόου αντάξιο του αθλήματος! Έχει ξαναγίνει και δικαιολογία δεν υπάρχει!

ΥΓ1: Για τα αγωνιστικά του final-4 έχουμε χρόνο να τα πούμε. Με την έως τώρα εικόνα φαβορί είναι χωρίς αμφιβολία ο Ολυμπιακός, αλλά όλα θα τα γράψουμε τις επόμενες ημέρες.

ΥΓ2: Και επειδή καλό είναι να τα λέμε από τώρα. Το θέμα για την Ομοσπονδία είναι να κάνει μια σωστή διοργάνωση ΜΟΝΟ με μαθητές και χωρίς ούτε έναν οπαδό. Τώρα αν γίνουν επεισόδια στην Βουλιαγμένης, στο Τροκαντερό ή στην παραλιακή, δεν θα φταίει ούτε η ΕΟΠΕ, ούτε φυσικά το άθλημα. Και στο Ηράκλειο στο κάτω-κάτω έγινε χαμός στο κέντρο, έπεσαν μολότοφ, αλλά μέσα στο γήπεδο όλα ήταν τέλεια. Ας είναι τέλεια στη Γλυφάδα ή (μακάρι) στο Τροκαντερό και η ευθύνη για το αν υπάρξουν επεισόδια μακριά από το γήπεδο θα το έχει η αστυνομία και μόνο.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Φώτης Καρακούσης
Φώτης Καρακούσης

Αν και δεν έχει την δημοτικότητα του ποδοσφαίρου ή και του μπάσκετ, το λατρεμένο μας βόλεϊ πάντα είχε, έχει και θα έχει τον δικό του χώρο. Και πως να μην το έχει, όταν μιλάμε για το πιο όμορφο και θεαματικό άθλημα που υπάρχει όταν παίζεται σε υψηλό επίπεδο, όπως πολλές φορές λέει ο Φώτης Καρακούσης και πρήζει τους συναδέλφους. Εδώ, λοιπόν, όπως κάνουμε τόσα χρόνια, θα τα λέμε για το αγαπημένο μας βολεϊάκι και όχι μόνο...