Να το χαρούν με την ψυχή τους και όπου βγει...

Φώτης Καρακούσης Φώτης Καρακούσης
Να το χαρούν με την ψυχή τους και όπου βγει...

bet365

Ο Φώτης Καρακούσης γράφει για τον αγώνα της Εθνικής με την υπερδύναμη Ρωσία, έναν αγώνα τον οποίο πρέπει πρώτα από όλα οι παίκτες μας να το χαρούν με την ψυχή τους και όπου βγει, με τις πιθανότητες να είναι συντριπτικά υπέρ της «αρκούδας».

Από το ξεκίνημα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος και πιο πριν, γράφαμε πως από την στιγμή που η Εθνική επιστρέφει στην συγκεκριμένη διοργάνωση θα πρέπει να πάει στο Μονπελιέ με μοναδικό στόχο να χαρεί τα πέντε παιχνίδια που θα δώσει, παλεύοντας για την πρόκριση απέναντι σε Ρουμανία και Πορτογαλία. Τα παιδιά του Δημήτρη Ανδρεόπουλου τα κατάφεραν όλα. Και χάρηκαν τα ματς, ειδικά απέναντι σε μεγαθήρια όπως οι Ιταλία, Γαλλία και Βουλγαρία και πήραν τη νίκη επί της Ρουμανίας και προκρίθηκαν στην επόμενη φάση για έναν πόντο.

Η πορεία της ομάδας χωρίς καμία δόση υπερβολής κρίνεται πετυχημένη. Για το αν θα μπορούσε αγωνιστικά να τα πάει καλύτερα; Φυσικά και μπορούσε. Ειδικά κόντρα σε Πορτογαλία, μετά το ενάμιση σετ ήταν μια άλλη ομάδα στο τάραφλεξ και στο τέταρτο ήταν σαν να μην κατέβηκε καν να παίξει. Θα ήταν όμως άδικο να μένουμε σε δυόμιση σετ και όχι στους προηγούμενους αγώνες, στους οποίους η παρουσία ήταν αξιοπρεπέστατη.

Δυστυχώς στον τρίτο όμιλο δεν είχαμε κάποια έκπληξη και έτσι στις 18:30 η Εθνική μας θα βρεθεί απέναντι στο μεγαθήριο Ρωσία. Μια ομάδα στην καλή της ημέρα μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο από ελάχιστες στον πλανήτη και αυτό με τρομερή δυσκολία. Θα πείτε, δηλαδή η Εθνική δεν πρέπει να το παλέψει; Φυσικά και πρέπει. Πρέπει αρχικά να το χαρεί, να υπάρχουν χαμόγελα σε όλη την διάρκεια του ματς, ακόμα και αν οι Ρώσοι μπορεί να ξεφύγουν που είναι και το πιο πιθανό.

Τα τελευταία χρόνια το να παίξουμε απέναντι σε Βουλγαρία, Ιταλία, Γαλλία και Ρωσία μέσα σε μια βδομάδα, ήταν ένα όνειρο που έμοιαζε τόσο μακρινό. Η Ελλάδα απουσίαζε από τις μεγάλες διοργανώσεις και ο βασικός της στόχος σε αυτό το Ευρωπαϊκό είναι να μαζέψει εμπειρίες, κάτι που έχει κάνει σε μεγάλο βαθμό. Αυτό πρέπει να κάνει και σε λίγες ώρες και όπου βγει.

Για να είμαι ειλικρινής προσπαθώ να αποφύγω να γράψω κάτι για το ματς, γιατί πραγματικά η Ρωσία δεν είναι απλά μεγάλη ομάδα, είναι υπερομάδα. Μια ομάδα που αν δεις το ρόστερ της πραγματικά τρομάζεις και που για κακή μας τύχη προέρχεται από μια μεγάλη αποτυχία στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Στα γήπεδα της Βουλγαρίας και Ιταλίας πήγε ως το μεγάλο φαβορί για το χρυσό και έμεινε εκτός τετράδας. Αυτή η αποτυχία τους πείσμωσε για τα καλά και αφού αρχικά κατέκτησαν το Volleyball Nations League χωρίς τους Μισέρσκι, Μιχαΐλοφ και Μπούτκο, έφεραν και πάλι αυτά τα ιερά τέρατα πίσω, θέλοντας σε αυτό το Ευρωπαϊκό το χρυσό και τίποτα άλλο.

Εν κατακλείδι η Εθνική μας αν οι Ρώσοι παίξουν όπως μπορούν, δεν έχει καμία τύχη. Το βόλεϊ είναι δίκαιο άθλημα και όποιος παίξει καλύτερα κερδίζει. Και ανάμεσα στις δύο ομάδες, καλύτερα μπορεί να παίξει η Ρωσία. Το μόνο που μπορούν να κάνουν οι παίκτες του Ανδρεόπουλου και είναι δεδομένο πως θα το προσπαθήσουν όσο παραπάνω γίνεται, είναι να τους «χαλάσουν» το μυαλό με το σερβίς. Να τους εκνευρίσουν, να εκμεταλλευτούν πιθανή υποτίμηση από την «αρκούδα» και να κάνουν το θαύμα. Και όταν μιλάω για θαύμα είναι η κατάκτηση ενός σετ, γιατί η νίκη θα είναι το απόλυτο θαύμα του ελληνικού βόλεϊ και θα συγκρίνεται μόνο με αυτό στη Σαϊτάμα από την ομάδα μπάσκετ.

Μακάρι να έχουμε σε άλλο άθλημα μια νέα Σαϊτάμα και θα την πανηγυρίσουμε όπως της αξίζει. Προσωπικά πάντως μακάρι να δούμε τους παίκτες μας να τα δίνουν όλα, να χαμογελούν και ας έρθει το πιθανό 3-0. Αν χαρούν και αυτό το ματς, είναι σίγουρο πως θα κάνουν τα πάντα για να μπορέσουν σύντομα να βρεθούν σε μεγάλη διοργάνωση και απέναντι σε τέτοια μεγαθήρια και αυτό πρέπει να είναι το μεγάλο κέρδος από την παρουσία μας σε αυτό το Ευρωπαϊκό...

ΥΓ: Η διαφορά είναι τόσο μεγάλη που ακόμα και ο γεροΓιοβάισα να έγραφε πως θα κερδίσει η Ρωσία, θα έπεφτε μέσα. Τώρα οι ελπίδες πέφτουν σε εμένα που στις προβλέψεις είμαι χειρότερος και από αυτόν.

ΥΓ1: Στοχεύεις στο σερβίς και προσπαθείς να σπάσεις όσες παραπάνω επιθέσεις των Ρώσων μπορείς, αλλά από την άλλη πρέπει να προσέξουμε απίστευτα το δικό τους σερβίς. Οι άνθρωποι σε πέντε παιχνίδια στην πρώτη φάση είχαν σε ένα ματς 6 άσους (αυτό κόντρα στην Φινλανδία) και στα υπόλοιπα τέσσερα είχαν 14 με Τουρκία, 11 με Λευκορωσία, 14 με Βόρεια Μακεδονία και 11 με Σλοβενία. Μιλάμε για απίστευτα νούμερα. Στον αντίποδα η Εθνική μας είχε 3 με Βουλγαρία, 8 με Ιταλία (η καλύτερη συγκομιδή), κανέναν με Γαλλία, 7 με Ρουμανία και 5 με Πορτογαλία. Μεγάλη διαφορά που στο μπλοκ γίνεται τεράστια.

ΥΓ2: Όλα είναι εναντίον της Εθνικής, αλλά κάτι τέτοια ματς μπορούν να σου αλλάξουν την ιστορία ως ομάδα. Για να δούμε αν το συγκεκριμένο θα είναι ένα από αυτά...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Φώτης Καρακούσης
Φώτης Καρακούσης

Αν και δεν έχει την δημοτικότητα του ποδοσφαίρου ή και του μπάσκετ, το λατρεμένο μας βόλεϊ πάντα είχε, έχει και θα έχει τον δικό του χώρο. Και πως να μην το έχει, όταν μιλάμε για το πιο όμορφο και θεαματικό άθλημα που υπάρχει όταν παίζεται σε υψηλό επίπεδο, όπως πολλές φορές λέει ο Φώτης Καρακούσης και πρήζει τους συναδέλφους. Εδώ, λοιπόν, όπως κάνουμε τόσα χρόνια, θα τα λέμε για το αγαπημένο μας βολεϊάκι και όχι μόνο...