Στην Λιουμπλιάνα για το θαύμα η Εθνική

Gazzetta team
Στην Λιουμπλιάνα για το θαύμα η Εθνική

bet365

Στην Λιουμπλιάνα βρίσκεται η Εθνική Ανδρών όπου το Σάββατο θα αντιμετωπίσει την Ρωσία για τους «16» του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Το πρωινό ξύπνημα ήταν δεδομένο, αλλά η αλήθεια είναι ότι σήμερα τα ξημερώματα στο λόμπι του ξενοδοχείου στο Μονπελιέ συναντούσε κανείς μόνο χαμογελαστά ελληνικά πρόσωπα. Η απίστευτη εναλλαγή συναισθημάτων που προέκυψε μετά τη νίκη της Ρουμανίας και μας επέτρεψε να πάρουμε το εισιτήριο για τους 16 ήταν κάτι παραπάνω από φανερή κι αυτό έκανε τους πάντες να ξεχάσουν την κούραση.

Ένας τελευταίος καφές στα τραπεζάκια που μαζευόταν όλη η ομάδα κατά τη διάρκεια της παραμονής μας στο γαλλικό νότο, επιβίβαση στο λεωφορείο και άφιξη στο αεροδρόμιο του Μονπελιέ. Λίγα λεπτά αργότερα εμφανίστηκε και η αποστολή της Βουλγαρίας που κι αυτή μετακόμισε στην Λιουμπλιάνα για το δικό της νοκ αουτ ματς στους 16 με τους Σλοβένους.

«Οι καημένοι οι Ρώσοι... Τους Πορτογάλους περιμένανε και πρέπει να έπαθαν σοκ που θα μας βρουν μπροστά τους», ακούστηκε να λέει μια φωνή τη ώρα του τσεκ ιν και η παρέα ξέσπασε σε γέλια με τους Βούλγαρους να απορούν με το κέφι μας.

Μεγάλος απών από το συγκεκριμένο ταξίδι; Ο Λιούμπομιρ Γκανεφ. «Έχει δουλειές στη Σοφία κι έπρεπε να επιστρέψει» εξήγησαν οι παίκτες της Βουλγαρίας λίγο πριν την επιβίβαση στο μικρό αεροπλάνο της ASL airlines, μιας εταιρίας που ειδικεύεται σε πτήσεις τσάρτερ... Καμία σχέση με τα μεγαλεία της Turkish Airlines στο Ευρωβολει γυναικών όπου και πάλι με την Εθνική Βουλγαρίας συνταξιδέψαμε από την Άγκυρα για τη Βουδαπέστη για τη φάση των 16...

Τουλάχιστον το ταξίδι ήταν πολύ πιο... ήσυχο από αυτό που είχε η Εθνική από το Άμστερνταμ προς το Μονπελιέ κι ο... ψυχολόγος Μενέλαος Κοκκινάκης δε χρειάστηκε να παρέμβει αυτή τη φορά.

Λίγο μετά τις 10:00 το αεροπλάνο προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Λιουμπλιάνα κι όλοι σχολίαζαν το πράσινο που έβλεπαν από ψηλά να περιτριγυρίζει την πρωτεύουσα της Σλοβενίας, ενώ με την άφιξη της αποστολής εκεί ήρθαν και οι πρώτες συναντήσεις καθώς εκείνη την ώρα είχε φτάσει στο αεροδρόμιο η αποστολή της Φινλανδίας που έκανε το αντίθετο δρομολόγιο (μαζί με την Τουρκία πετούσαν για Ναντ).

Ο πασαδόρος των Φινλανδών και του Ολυμπιακού Έμι Τερβαπόρτι τα είπε με τους συμπαίκτες του στους ερυθρόλευκους, άλλα πηγαδάκια διαμορφώθηκαν με τον Έλληνα στατιστικολόγο των Φινλανδών, αλλά και του ΠΑΟΚ Παναγιώτη Κουντουρίδη, ενώ ο Γιώργος Πετρέας τα έλεγε με τον άλλοτε συμπαίκτη του στην Αζαξιό (και με ένα πέρασμα από τον Άρη) Άντι Σιλτάλα.

Λίγο πριν τις 11:30 (τοπική ώρα) η αποστολή έφτασε στο ξενοδοχείο, όπου είχε και την πρώτη συνάντηση με του Ρώσους που αναχωρούσαν για προπόνηση, ενώ η πρώτη γνωριμία της ελληνικής ομάδας με τo γήπεδο όπου θα διεξαχθεί το απόγευμα του Σαββάτου (18:30) ο αγώνας με την Ρωσία (Dvorana Center Stozice) θα γίνει σε λίγες ώρες καθώς στις 15:00 θα γίνει αρχικά προπόνηση με βάρη και κατόπιν η ομάδα θα βρεθεί στην κεντρική σάλα του γηπέδου.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα