Πελεκούδας: «Ευκαιρία του κόσμου να γεμίσει το γήπεδο»

Gazzetta team
Πελεκούδας: «Ευκαιρία του κόσμου να γεμίσει το γήπεδο»

bet365

Η Εθνική ανδρών επιστρέφει μετά από πέντε χρόνια στην Αττική, όπου το Σάββατο 05/01 (17.00 ΕΡΤ3) θα φιλοξενήσει στο κλειστό «Μελίνα Μερκούρη» του Ρέντη την αντίστοιχη ομάδα της Σουηδίας, στο 5ο παιχνίδι του 7ου προκριματικού ομίλου του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Ο Παναγιώτης Πελεκούδας, αν και τραυματίας, θα δώσει το παρών στην αναμέτρηση με τους Σκανδιναβούς και μιλώντας στο volleyball.gr, κάλεσε τον κόσμο να έρθει στο γήπεδο για να απολαύσει την Εθνική ομάδα.

Αναλυτικά:

Για την πρώτη θέση: «Σε τέτοιου είδους αγώνες η ομάδα γίνεται περισσότερο... ομάδα. Τα παιχνίδια που δεν έχουν βαθμολογική σημασία ή δεν κρίνουν κάτι, είναι αυτά που σου δίνουν στοιχεία όπως ομοιογένεια, συνήθεια στις νίκες και πολλά άλλα. Θέλουμε και να εξασφαλίσουμε την πρώτη θέση στον όμιλο, οπότε πάμε μόνο για νίκη».

Για την παρουσία του κόσμου στο «Μελίνα Μερκούρη»: «Είναι μία καλή ευκαιρία να προσελκύσουμε ξανά τον κόσμο στο ελληνικό βόλεϊ και στην Εθνική ομάδα. Ευχή όλων μας είναι να γεμίσει το γήπεδο, να έρθει πολύς κόσμος. Έχουμε κάνει ήδη ένα μικρό βήμα με τη πρόκριση στο Ευρωπαϊκό αλλά θέλουμε τον κόσμο να μας στηρίζει πριν έρθει η επιτυχία».

Για την επιστροφή στην Εθνική ομάδα μετά το καλοκαίρι: «Είναι πολύ ωραίο συναίσθημα οι πρώτες ημέρες προετοιμασίας που συναντιόμαστε όλοι ξανά. Εκεί καταλαβαίνεις ότι σου λείπει η παρέα σου και η Εθνική ομάδα. Όταν έρχεται το επιθυμητό αποτέλεσμα και υπάρχει η χαρά του παιχνιδιού, είναι ακόμα καλύτερο».

Για το τι άλλαξε στην Εθνική: «Υπάρχει ομοιογένεια που είναι πολύ βασικό. Ξαφνικά μπήκαμε όλοι κάτω από την ίδια... φτερούγα και παλεύουμε για τον ίδιο στόχο. Κανείς δεν μειώνει την προσπάθεια που κάνει ο άλλος και ουσιαστικά ο ένας συμπληρώνει τον άλλον».

Για το παιχνίδι με τη Σουηδία: «Θα είναι περίεργο παιχνίδι. Έχουμε ένα μικρό θέμα με τους κεντρικούς μας, καθώς ο Πετρέας και εγώ έχουμε κάποιους μικροτραυματισμούς. Είναι όμως ένα παιχνίδι που πρέπει να νικήσουμε και θα το κάνουμε. Η Σουηδία έχει αποκλειστεί, άλλαξε προπονητή και δεν ξέρουμε πως θα εμφανιστεί. Αν και παίξαμε ήδη μαζί της, ο αγώνας του Σαββάτου δεν θα έχει καμία σχέση γιατί θα είναι άλλη ομάδα. Εμείς όμως θα κοιτάξουμε την δουλειά μας και πως θα πάρουμε τη νίκη».

 

Τελευταία Νέα