Νίλσον: «Θα προκριθούμε μαζί, μην έχετε άγχος»

Gazzetta team
Νίλσον: «Θα προκριθούμε μαζί, μην έχετε άγχος»

bet365

Ο Μάρκους Νίλσον, βασικός μπόμπερ της Εθνικής Σουηδίας και αστέρας του Ηρακλή την προηγούμενη δεκαετία, θα βρεθεί αντίπαλος της Εθνικής μας στο δρόμο πρόκρισης στην τελική φάση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Το «volleyball.gr» εντόπισε τηλεφωνικά, τον 36χρονο πλέον Μάρκους, το πρωί της Παρασκευής, λίγη ώρα μετά την ολοκλήρωση της πρωϊνής προπόνησης που είχαν οι Σουηδοί.
Θυμήθηκε ελληνικές, καλές και …κακές λέξεις αφού όπως μας είπε χαρακτηριστικά «δεν ξεχνάω ποτέ τα ελληνικά, πάντα χρειάζονται ειδικά όταν θυμώνω…». Η κουβέντα μας ξεκίνησε από τον αγώνα με το Αζερμπαϊτζάν και την αναπάντεχη ήττα της Σουηδίας με 3-2 σετ. «Δεν μπορώ να καταλάβω πως χάσαμε. Δεν είναι καλή ομάδα το Αζερμπαϊτζάν αλλά εμείς τους δώσαμε το δικαίωμα να μας κερδίσουν. Όταν προηγηθήκαμε 2-0 σετ σταματήσαμε ξαφνικά να παίζουμε. Χάσαμε την αυτοσυγκέντρωσή μας, τον έλεγχο του αγώνα, σταματήσαμε να είμαστε επιθετικοί και αυτοί το εκμεταλλεύτηκαν».

Παίξε νόμιμα στο καζίνο της Sportingbet.gr! Μεγάλες προσφορές* κάθε μέρα στα φρουτάκια. (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

Μετά από 10 ακριβώς χρόνια ο Νίλσον θα βρεθεί και πάλι στο δρόμο των «αγαπημένων» του Ελλήνων. «Θυμάμαι την τελευταία αναμέτρηση ήταν το 2008 και πάλι για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Τότε είχαμε χάσει δύο φορές, ελπίζω αύριο να μην συμβεί το ίδιο. Νομίζω ότι η πρόκριση για μας ξεκινάει από τον αγώνα με την Ελλάδα. Είχαμε κακό ξεκίνημα αλλά το σύστημα μας δίνει τη δυνατότητα να «σβήσουμε» την ήττα της πρεμιέρας. Αν όλα πάνε καλά το Αζερμπαϊτζάν θα είναι η τρίτη ομάδα του ομίλου και η Σουηδία με την Ελλάδα οι δύο πρώτες που θα προκριθούν. Από τον δικό μας όμιλο θα προκριθούν δύο ομάδες. Εμείς και εσείς θα πάμε τελικά, οπότε μην αγχώνεστε…» τονίζει με σιγουριά ο αρχηγός της Εθνικής Σουηδίας που μπορεί να λείπει 9 χρόνια από τη χώρα μας αλλά παρακολουθεί τις εξελίξεις.

«Πάντα η Εθνική σας ομάδα ήταν σκληρή. Είναι πάντα ένας δύσκολος αντίπαλος και μπορεί να έχετε αλλάξει πολλά στην ομάδα τα τελευταία χρόνια, αλλά θεωρώ ότι δεν έχει χάσετε μέρος της δυναμικής σας. Για μας το παιχνίδι μοιάζει με τελικό γιατί μπροστά στον κόσμο μας θέλουμε να …ξεχάσουμε την ήττα της πρεμιέρας και να νικήσουμε. Από την Ελλάδα γνωρίζω τον Πετρέα και τον Ντίμα (σ.σ. Φιλίποφ). Είδαμε βίντεο και πιστεύω ότι χρειάζεται προσοχή ο αγώνας. Μου άρεσε ο κοντός (σ.σ. Πρωτοψάλτης) που παίζει έξυπνα και έχει πολλές επιλογές στο παιχνίδι του».
Η Εθνική Σουηδίας για πρώτη φορά θα παίξει στο Έρμπερο. Ο λόγος; «Η ομοσπονδία το επέλεξε για τρεις λόγους. Σήμερα τελειώνει εδώ το πρωτάθλημα Beach Volley, αύριο παίζουμε εμείς και την Κυριακή οι γυναίκες. Συνεπώς οι φίλαθλοι μπορούν για 4 μέρες να βλέπουν συνέχεια βόλεϊ και μπιτς βόλεϊ. Λογικά το γήπεδο θα είναι γεμάτο αφού ο κόσμος αγαπάει τις Εθνικές ομάδες. Δεν θα είναι πάντως το ίδιο θερμοί σας εσάς…» συμπληρώνει ο γίγαντας 206 εκατοστών.

Ο Ηρακλής και η επιθυμία για επιστροφή
Στην κουβέντα μας ο Μάρκους δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί στην εν Ελλάδι καριέρα του (2003-2005 Πανελλήνιο, 2006-2009 Ηρακλή).
«Τα καλύτερα χρόνια της καριέρας μου τα πέρασα στην Ελλάδα και στον Ηρακλή. Η Θεσσαλονίκη είναι πάντα μέσα στην καρδιά μου. Δεν την ξεχνώ ποτέ, όπως δεν μπορώ να ξεχάσω τον κόσμο του Ηρακλή. Κρίμα που δεν μπορέσαμε να του προσφέρουμε την χαρά της κατάκτησης Τσάμπιονς Λιγκ. Η εξέδρα θυμάμαι στην Πράγα έμοιαζε με βόμβα έτοιμη να εκραγεί. Δεν υπάρχουν καλύτεροι οπαδοί από αυτούς του Ηρακλή. Χαιρόμουν όταν έπαιζα μπροστά σε αυτό το κοινό».

Ο Νίλσον δεν έχει αποφασίσει ακόμη αν θα συνεχίσει να παίζει βόλεϊ εκτός Σουηδίας (έχει αγωνιστεί συνολικά σε 9 χώρες). Το μόνο σίγουρο είναι ότι αν οι μεγάλες Ελληνικές ομάδες δεν είχαν κλείσει τη θέση του διαγωνίου τους ο Νίλσον θα …πλήρωνε για να επιστρέψει μετά από 10 χρόνια στη χώρα μας. «Δεν θέλω να παίξω Ισπανία και Γερμανία, μακάρι να μπορούσα να παίξω και πάλι στην Ελλάδα σε υψηλό επίπεδο. Μου λείπει η χώρα σας και ελπίζω κάποια στιγμή, όσο βαστάνε τα χέρια μου να επιστρέψω» σχολιάζει.
Για φινάλε ο πάντα ευγενικός Μάρκους, αφού μας ευχαρίστησε για την επικοινωνία, ανανέωσε το ραντεβού για τον Ιανουάριο που όπως είπε χαρακτηριστικά «θα έρθουμε Ελλάδα να πανηγυρίσουμε μαζί, Έλληνες και Σουηδοί την πρόκριση στα τελικά».

 

Τελευταία Νέα