Απίστευτη Πολωνία και πάλι τελικό με Βραζιλία

Φώτης Καρακούσης
Απίστευτη Πολωνία και πάλι τελικό με Βραζιλία

bet365

Τεράστια εμφάνιση από την Πολωνία. Η ομάδα των Κούρεκ και Ντρίζγκα επικράτησε των ΗΠΑ με 3-2 και προκρίθηκε στον τελικό, όπου όπως και πριν 4 χρόνια θα αντιμετωπίσει την Βραζιλία.

Έχοντας κατακτήσει το προηγούμενο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα η αλήθεια είναι πως λίγοι περίμεναν πως η Πολωνία όχι απλά θα διεκδικούσε πάλι τον τίτλο, αλλά θα έκανε κάτι καλύτερο από την εξάδα. Και όμως οι Πολωνοί του Χέινεν έχουν καταφέρει να φτάσουν μια ανάσα από το δύο στα δύο, παίρνοντας το εισιτήριο για τον τελικό. Η παρέα των Κούρεκ και Ντρίζγκα επικράτησε των ΗΠΑ με 3-2 (25-22, 20-25, 23-25, 25-20, 15-11) και στον τελικό θα αντιμετωπίσει την Βραζιλία, όπως και πριν τέσσερα χρόνια. Οι Πολωνοί κόντρα σε όλα τα προγνωστικά έπαιξαν βόλεϊ εξαιρετικά υψηλού επιπέδου φτάνοντας στην μεγάλη νίκη, παρότι βρέθηκαν πίσω με 2-1.

Λιλ – Μαρσέιγ με πριμ 5%*, ακόμα καλύτερες αποδόσεις και 200+ ειδικά στοιχήματα! (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

Από την άλλη οι Αμερικανοί που ήταν το δεύτερο φαβορί για την κούπα και έγιναν πρώτο και αδιαφιλονίκητο μετά τις εμφανίσεις τους στα κλειστά των Ιταλίας και Βουλγαρίας, δεν μπόρεσαν να φτάσουν ως το τέλος. Και δεν το έκαναν γιατί σήμερα δεν έπαιξαν το γρήγορο βόλεϊ απέναντι σε μία ομάδα που έχει ύψος στο μπλοκ. Από την στιγμή που δεν μπόρεσαν να παίξουν αυτό που μπορούν έμειναν εκτός τελικού και στον μικρό τελικό απέναντι στην Σερβία θα διεκδικήσουν το χάλκινο μετάλλιο, στον τελικό της παρηγοριάς.

Πρώτος σκόρερ για τους νικητές ήταν ο εντυπωσιακός Κούρεκ που σταμάτησε στους 29 πόντους, με τον Κούμπιακ να είναι εξίσου εξαιρετικός και να σταματάει στους 22. Για τους ηττημένους που μόνοι τους ανέβασαν τόσο ψηλά τον πήχη, αλλά στα δύσκολα δεν έβγαλαν ψυχή, οι Άντερσον και Σάντερ είχαν από 19 πόντους, ο Ράσελ 18 και ο Σμιθ 12.

Τα σετ: 25-22, 20-25, 23-25, 25-20, 15-11

Πολωνία (Χέινεν): Νοβακόφσκι 8, Κούρεκ 29, Σάλπουκ 4, Ντζίζγκα 3, Κούμπιακ 22, Μπίενεκ 1, Ζατόρσκι –λ / Κοτσανόβσκι 5, Σλίβκα 3, Κβόλεκ, Κονάρσκι 4, Σούλτζ, Λόμαζ.

ΗΠΑ (Σπίροου): Άντερσον 19, Ράσελ 18, Σάντερ 19, Χολτ 8, Σμιθ 12, Κρίστενσον 2, Σότζι Ε. –λ / ΜακΝτόνελ 5.

 

Τελευταία Νέα