Τρελαίνει κόσμο η Ολλανδία!

Φώτης Καρακούσης
Τρελαίνει κόσμο η Ολλανδία!

bet365

Μετά την Βραζιλία η Ολλανδία συνέχισε τις εκπλήξεις της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα επικρατώντας και της Γαλλίας με 3-2!

Ήταν να μην κάνει την πρώτη έκπληξη η Ολλανδία. Οι «οράνιε» χθες επικράτησαν μετά από 52 χρόνια της Βραζιλίας σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και σήμερα ζευγάρωσαν τις εκπλήξεις τους. Νέο... θύμα τους ήταν η Γαλλία με την Ολλανδία να επικρατεί με 3-2 (23-25, 19-25, 25-21, 25-23, 15-13) δείχνοντας πως αυτό που έγινε απέναντι στην «σελεσάο» μόνο τυχαίο δεν ήταν.

Και δεν ήταν γιατί οι «τρικολόρ» ήταν υποψιασμένοι μετά το χθεσινό, αλλά οι παίκτες του Βερμιούλεν έπαιξαν και πάλι καταπληκτικό βόλεϊ, παίρνοντας δεύτερη συνεχόμενη τεράστια νίκη και μάλιστα με ανατροπή, μιας και βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 2-0.

Οι Γάλλοι ήταν αυτοί που ξεκίνησαν εξαιρετικά με πήραν τα πρώτα δύο σετ, δείχνοντας πως δεν θα είχαν πρόβλημα. Ωστόσο λογάριαζαν χωρίς τους ξενοδόχους που στην προκειμένη ήταν οι Ολλανδοί. Οι «τουλίπες» αρχικά μείωσαν σχετικά εύκολα και κατάφεραν να ισοφαρίσουν στις λεπτομέρειες. Ο αγώνας πήγε στο πέμπτο σετ, με την Ολλανδία να είναι πιο ψύχραιμη φτάνοντας στην τεράστια νίκη, στην δεύτερη συνεχόμενη τεράστια νίκη.

Πρώτος σκόρερ για τους νικητές ήταν ο εντυπωσιακός Αζίζ που σταμάτησε στους 31 πόντους και τον ακολούθησαν οι Γκάρντερεν με 12 και Χορστ, Πάρκινσον με 10. Για τους ηττημένους που μετά τις ΗΠΑ χάνουν και από τους Ολλανδούς με 3-2 και πλέον η συνέχεια στο Παγκόσμιο δυσκολεύει σε μεγάλο βαθμό, ο Μπουαγιέ με 21 πόντους ήταν πρώτος σκόρερ με τον Ν' Γκαπέ να ακολουθεί με 17 και τον Ροσάρ με 15.

Ολλανδία (Βερμιούλεν): Αζίζ 31, Τερ Χορστ 10, Ντίφενμπαχ 5, Βαν Χάρλεμ, Γιόρνα 3, Κόελβαϊν 4, Σπάριντανς (-λ) / Κεέμνικ, Βαν Γκάρντερεν 12, Τερ Μαατ 2, Ραούβερντινκ, Σμιτ.

Γαλλία (Τιλί): Μπουαγιέ 21, Ν' Γκαπέ 17, Ροσάρ 15, Λε Γκοφ 9, Σινενιέζ 3, Τονιουτί 1, Γκρεμπενικόφ (-λ) / Πατρί 3, Λινέλ 7, Μπουλτό 3, Τιλί.

 

Τελευταία Νέα