Τεράστια νίκη επί της Βραζιλίας για Ολλανδία

Φώτης Καρακούσης
Τεράστια νίκη επί της Βραζιλίας για Ολλανδία

bet365

Έκπληξη μεγατόνων στο Ρούσε με την Ολλανδία να επικρατεί μετά από 52 χρόνια σε Παγκόσμπιο Πρωτάθλημα της Βραζιλίας με 3-1.

Η πρώτη έκπληξη και μάλιστα τεράστια έγινε στο φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Η Ολλανδία όχι απλά κοίταξε στα μάτια την μεγάλη Βραζιλία αλλά την κέρδισε με 3-1 (21-25, 25-20, 25-20, 25-21), μια νίκη που ήρθε για τους «οράνιε» στην συγκεκριμένη διοργάνωση μετά από 52 ολόκληρα χρόνια, καθώς η τελευταία είχε γίνει το 1966 στην Τσεχοσλοβακία.

Οι Ολλανδοί παρότι βρέθηκαν πίσω στο σκορ, αντέδρασαν και πήραν μια νίκη που σίγουρα και οι ίδιοι δεν υπολόγιζαν πριν την έναρξη του Μουντιάλ. Σίγουρα δεν την υπολόγιζε η «σελεσάο» που μετά τη νίκη επί της Γαλλίας έδειχνε έτοιμη να πάρει ακόμα μία. Ο Νταλ Ζότο βλέποντας τους παίκτες του να μην μπορούν να πιάσουν την απόδοση που μπορούν, έκανε πολλές αλλαγές, αλλά δεν κατάφερε να αλλάξει την εικόνα του ματς.

Η Ολλανδία ήταν αυτή που κέρδισε με τους παίκτες της να πανηγυρίζουν με την ψυχή τους αυτή την τεράστια νίκη. Μια νίκη που όπως αναφέραμε ήρθε μετά από 52 χρόνια σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Πρώτος σκόρερ για τους θριαμβευτές ήταν ο Τερ Μαατ με 16 πόντους και τον ακολούθησαν οι Χορστ με 15, Πάρσκινσον με 13 και Γκάρντερεν με 11. Για τους ηττημένους ο Ντούγκλας Σόουζα είχε 13, όσους και ο Λούκας με τον Γουάλας να ακολουθεί με 10.

Ολλανδία (Βερμιούλεν): Μαατ 16, Χορστ 15, Πάρκινσον 13, Γκάρντερεν 11, Σμιτ 8, Χάαρλεμ 1, Σπάριντανς (-λ), Ραουβέρτινκ 3, Αζίζ 2, Κεεμινκ.

Βραζιλία (Νταλ Ζότο): Ντούγκλας Σόουζα 13, Λούκας 13, Γουάλας Ντε Σόουζα 10, Σάντος 3, Σίλβα 3, Ρεζέντε 1, Χος (-λ), Μαουρίσιο Σόουζα 6, Εβάντρο 6, Λοχ 5, Φοντέλες 2, Καρμπονέρα, Αρχόνα.

 

Τελευταία Νέα