Οι αντίπαλοι του ΠΑΟΚ στο Champions League

Οι αντίπαλοι του ΠΑΟΚ στο Champions League

Αργυρώ Γιαννουδάκη
Οι αντίπαλοι του ΠΑΟΚ στο Champions League

bet365

Ο ΠΑΟΚ κληρώθηκε στο Champions League με την Γερμανική Φριντριχσχάφεν, την Τουρκική Χαλκμπανκ και την Φινλανδική Σασταμάλα.

Φριντριχσχάφεν - Γερμανία

Η Γερμανική ομάδα, στην οποία αγωνίζεται ο διεθνής ακραίος, Θανάσης Πρωτοψάλτης, έχει μεγάλη εμπειρία στη διοργάνωση (αγωνίζεται συνεχώς από το 2000) έχοντας φτάσει μέχρι και την κατάκτηση του τροπαίου τη σεζόν 2006-2007.

Η φετινή χρονιά ξεκίνησε ιδανικά για την Φριντριχσχάφεν, η οποία ήδη έχει κατακτήσει το Super Cup, σε αγώνα που ο Πρωτοψάλτης αναδείχθηκε MVP.

Στο πρωτάθλημα είναι πρώτη στην βαθμολογία με 12 βαθμούς. Το Σάββατο 18 Νοεμβρίου, αντιμετωπίζει την δεύτερη στην βαθμολογία στο Γερμανικό πρωτάθλημα Ντούρεν.

Εκτός από τον Θανάση Πρωτοψάλτη στην ομάδα αγωνίζεται και ο γνωστός στα ελληνικά φιλέ, Σιμόν Τίσερ, από το πέρασμα του από Ηρακλή και Ολυμπιακό. Μαζί με τον Πρωτοψάλτη στα άκρα είναι ο Νορβηγός Αντρέας Τάκβαμ. Διαγώνιος είναι ο 23χρονος Πολωνός Μπαρτλομέι Μπόλαντζ.

Χάλκμπανκ - Τουρκία

Η τουρκική Χαλκμπανκ θεωρείται φαβορί για την κατάληψη της πρώτης θέσης του ομίλου. Στο Champions League συμμετέχει για 5η συνεχή σεζόν και για 10η φορά στον θεσμό.
Κορυφαία της στιγμή η κατάληψη της δεύτερης θέσης το 2014. Στον τελικό ηττήθηκε από την ρωσική Μπελογκόριε με 3-1 με βασικό διαγώνιο τον Δημήτρη Τζούριτς και προπονητή της τότε, τον Βούλγαρο Ράντοστιν Στόιτσεφ.

Στο ρόστερ της η Χάλκμπανκ έχει τους Κουβανούς Ερεουζέλο (πασαδόρος) και Ράμος (διαγώνιος). Στα άκρα έχει τους Νεμάνια Πέτριτς (Σερβία), Λούκας Λο (Βραζιλία) και στο κέντρο τους Τούρκους, Τσαπκινόγλου και Γκιουνές. Προπονητής είναι ο γνωστός στο ελληνικό κοινό από το πέρασμα του στον Άρη, Σλόμπονταν Κόβατς.
Στο τουρκικό πρωτάθλημα βρίσκεται στην 4η θέση της βαθμολογίας.

Σασταμάλα - Φινλανδία

Ιστορία έγραψε η Σασταμάλα με την πρόκριση της στους ομίλους του Champions League, αφού έγινε η πρώτη Φινλανδική ομάδα που πετυχαίνει κάτι τέτοιο.

Στα προκριματικά νίκησε με 3-0 την Μπουντεγιόβιτσε στην Φινλανδία, έχασε 3-1 εκτός έδρας και προκρίθηκε τελικά στο χρυσό σετ. Στο πρωτάθλημα μετά από 11 αγώνες είναι στη 2η θέση με απολογισμό 9 νίκες και 2 ήττες και 26 βαθμούς.

Στη Σαταμάλα αγωνίζεται ο Όλι Κούναρι, που είχε αγωνιστεί και στην Ελλάδα με την φανέλα του Ολυμπιακού. Στην πάσα βρίσκεται ο Μίκο Έσκο, που έχει κάνει σπουδαία καριέρα σε Χάλκμπανκ, Νόλικο, ΝίζνιΝόβγκοροντ. Διαγώνιος είναι ο Ούρπο Σιβούλα. Στο μπλοκ αγωνίζεται ο Αμερικανός Τόμι Κάρμοντι και ο Μάρκους Καούρτο και λίμπερο ο Αυστριακός Φλόριαν Ρινγκσις.

 

VOLLEYBALL CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα