Μεγαλύτερος άθλος και από πέρσι για τις «ερυθρόλευκες»

Μεγαλύτερος άθλος και από πέρσι για τις «ερυθρόλευκες»

Μεγαλύτερος άθλος και από πέρσι για τις «ερυθρόλευκες»

bet365

Ο Φώτης Καρακούσης γράφει τους λόγους που θεωρεί πως η πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά του Challenge Cup είναι μεγαλύτερος άθλος και από την περσινή συμμετοχή του στον τελικό.

Παιχνίδι από παντού στη Novibet με κινητό και τάμπλετ.

Λίγες ώρες πριν και οι άνδρες του Ολυμπιακού προκριθούν όπως όλα δείχνουν στους «4» του Challenge Cup καλό θα είναι να ασχοληθούμε με την και φέτος εξαιρετική πορεία των κοριτσιών του Μπράνκο Κοβάτσεβιτς. Μια πορεία που στα δικά μου τα μάτια είναι μεγαλύτερη από την περσινή, όπου οι «ερυθρόλευκες» έφτασαν μέχρι και τον τελικό.

Θα πείτε και με το δίκιο σας «καλά θεωρείς μια συμμετοχή σε ημιτελικό ανώτερη από αυτήν στον τελικό»; Και η απάντηση όχι απλά είναι ναι, αλλά θεωρούσα ακόμα και την πρόκριση στους «8» μεγαλύτερο άθλο από τον τελικό και παρακάτω θα προσπαθήσω να το εξηγήσω.

Ο φετινός Ολυμπιακός πραγματικά έχει ξεφύγει σε μεγάλο βαθμό από τις άλλες ελληνικές ομάδες. Για την ακρίβεια όχι απλά δεν υπάρχει αυτή την στιγμή αντίπαλος να τον κερδίσει, αλλά ούτε καν να του πάρει έστω και ένα σετ. Όπως τονίζω το τελευταίο διάστημα και στην δουλειά, η διαφορά που υπάρχει είναι σαν να παίζει στο ποδόσφαιρο η Μπαρτσελόνα με τον Πέλοπα Κιάτου (τιμημένη και αγαπημένη ομάδα).

Αυτή η διαφορά όμως ναι μεν είναι όπως αναφέραμε τεράστια, αλλά και από την άλλη άνετα θα μπορούσε να κάνει κακό στις «ερυθρόλευκες» αναφορικά με την Ευρωπαϊκή τους πορεία. Σε απλά ελληνικά, μόνο εύκολο δεν είναι για την κάθε ομάδα να κάνει σε κάθε αγωνιστική περίπατο στην Ελλάδα και να μπορεί να είναι συγκεντρωμένη και στα εκτός συνόρων ματς.

Και εντάξει η συγκέντρωση, αυτή είναι δουλειά του προπονητή και ο Σέρβος το έχει καταφέρει και με το παραπάνω. Το ακόμα πιο σημαντικό για τον Κοβάτσεβιτς, είναι πως έχει καταφέρει να κρατάει σε αγωνιστική ετοιμότητα τις παίκτριές του. Και το έχει καταφέρει χωρίς ουσιαστικά να έχουν δεχθεί πίεση ούτε σε ένα ματς του πρωταθλήματος.

Πραγματικά είναι εξαιρετικά σημαντικό για τον Ολυμπιακό να βρίσκεται σε τόσο καλή κατάσταση, παίζοντας στο χειρότερο πρωτάθλημα των τελευταίων ετών. Σε ένα πρωτάθλημα το οποίο δεν έχει το παραμικρό ενδιαφέρον είτε όσον αφορά την πρωτιά (ούτε με αυτοκτονία δεν το χάνουν οι «ερυθρόλευκες»), αλλά και είτε όσον αφορά τον υποβιβασμό, καθώς δεν πέφτει καμία. Ένα πρωτάθλημα με δύο ομάδες ήδη να έχουν αποχωρήσει (για την ακρίβεια η μία ο Παναθηναϊκός δεν κατέβηκε καν και η άλλη ο Ηρακλής Κηφισιάς αποχώρησε), χωρίς τηλεοπτική κάλυψη, χωρίς ξαναλέμε ενδιαφέρον.

Γι' αυτό και τα όσα έχουν καταφέρει φέτος οι «ερυθρόλευκες» είναι πιο σημαντικά. Γιατί τα έχουν καταφέρει χωρίςνα χρειαστεί να ιδρώσουν. Βέβαια υπάρχει και η δεύτερη ανάγνωση. Αυτή που λέει πως ο Ολυμπιακός έχει τόσο γεμάτο ρόστερ, σε σημείο οι προπονήσεις να είναι πιο δυνατές από τα παιχνίδια και σε μεγάλο βαθμό ισχύει. Όπως επίσης πως με την διαφορά που υπάρχει, τα κορίτσια του Κοβάτσεβιτς παίζουν ξεκούραστα στην Ευρώπη, μιας και στην Volleyleague γυναικών, δεν έχουν κουραστεί ούτε σε μισό σετ (όχι ματς).

Και αυτό ισχύει, αλλά επειδή μια ομάδα σε οποιαδήποτε άθλημα θέλει ρυθμό και πίεση για να μπορέσει να γίνει καλύτερη, η φετινή πορεία του Ολυμπιακού στο Challenge Cup είναι μεγαλύτερη και από την περσινή.

ΥΓ: Για το Κύπελλο στην πανέμορφη Σαντορίνη δεν χρειάζονται να γραφτούν πολλά. Μπράβο σε όσες ομάδες προκρίθηκαν, αλλά ούτε και οι αντίπαλοι του Ολυμπιακού δεν πιστεύουν πως θα μπορέσουν να πάρουν έστω και ένα σετ. Αν δεν το πάρουν οι «ερυθρόλευκες» θα μιλάμε για την μεγαλύτερη έκπληξη όλων των εποχών στο άθλημα αυτό.

ΥΓ1: Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε ποια θα είναι η απόφαση και για το ανδρικό final-4. Το ό,τι πρέπει να είναι ΜΟΝΟ με μαθητές είναι δεδομένο, μένει να δούμε αν τελικά διεξαχθεί σε Γλυφάδα ή αλλού μετά και τα όσα γίνονται στο ποδόσφαιρο...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Φώτης Καρακούσης
Φώτης Καρακούσης

Αν και δεν έχει την δημοτικότητα του ποδοσφαίρου ή και του μπάσκετ, το λατρεμένο μας βόλεϊ πάντα είχε, έχει και θα έχει τον δικό του χώρο. Και πως να μην το έχει, όταν μιλάμε για το πιο όμορφο και θεαματικό άθλημα που υπάρχει όταν παίζεται σε υψηλό επίπεδο, όπως πολλές φορές λέει ο Φώτης Καρακούσης και πρήζει τους συναδέλφους. Εδώ, λοιπόν, όπως κάνουμε τόσα χρόνια, θα τα λέμε για το αγαπημένο μας βολεϊάκι και όχι μόνο...