Μεγάλη εμφάνιση του Ολυμπιακού και βόλεϊ που όλοι χαρήκαμε...

Μεγάλη εμφάνιση του Ολυμπιακού και βόλεϊ που όλοι χαρήκαμε...

Φώτης Καρακούσης Φώτης Καρακούσης
Μεγάλη εμφάνιση του Ολυμπιακού και βόλεϊ που όλοι χαρήκαμε...

bet365

Ο Φώτης Καρακούσης γράφει για την μεγάλη εμφάνιση του Ολυμπιακού κόντρα στην Μόντενα και το βόλεϊ που όλοι όσοι είδαμε το ματς το χαρήκαμε και με το παραπάνω.

Μπαρτσελόνα - Παναθηναϊκός με Live Streaming* & σούπερ προσφορά* (21+) | *Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Η αλήθεια είναι πως μόλις έγινε γνωστή η κλήρωση στην φάση των «32» του CEV Cup και έφερε τον Ολυμπιακό απέναντι στην Μόντενα, ένα μεγαθήριο της διοργάνωσης, προσωπικά δεν πίστευα όχι μόνο πως οι Πειραιώτες θα πάρουν σετ, αλλά δύσκολα θα έφταναν και τους 20 πόντους. Μιλάμε πως οι Ιταλοί βρίσκονται τουλάχιστον στο top-10 του κόσμου (για να μην πω top-5), με παίκτες Παγκόσμιας κλάσης, μια ομάδα που είναι το απόλυτο φαβορί για την κατάκτηση της κούπας και μέσα στα φαβορί για να πάρει το πιο δυνατό πρωτάθλημα στον πλανήτη.

Μια ομάδα με τον Τζιάνι στον πάγκο, έναν από τους καλύτερους παίκτες που έχει βγάλει το άθλημα που κάνει μεγάλη καριέρα και ως προπονητής. Ο πρώην κεντρικός που έπαιζε με την ίδια ευκολία και ως διαγώνιος και ως ακραίος (ίσως ο μοναδικός βολεϊμπολίστας που το έχει καταφέρει σε τόσο ψηλό επίπεδο) νομίζοντας πως θα περάσει ένα εύκολο απόγευμα κατέβασε την Μόντενα χωρίς τους Άντερσον, Ζάιτσεφ και Χολτ έχοντας και στο μυαλό το ντέρμπι με την Περούτζια του τεράστιου Λεόν.

Και οι τρεις βέβαια είναι παικταράδες, αλλά στην θέση του πρώτου έπαιξε ο Γερμανός Καλιμπέρντα με μεγάλη καριέρα στα καλύτερα πρωταθλήματα του κόσμου, στην θέση του δεύτερου ο Πινάλι που στα 22 του είναι από τα νέα μεγάλα ονόματα του Ιταλικού βόλεϊ και στην θέση του τρίτου Αμερικανού της Μόντενα, ήταν ο Μπόσι που αν δει κάποιος το βιογραφικό του θα καταλάβει πως για να βρίσκεται πάντα σε μεγάλες ομάδες, κάτι κάνει καλά.

Για το γράφω τώρα αυτό; Γιατί ακόμα και με τις μεγάλες ομολογουμένως απουσίες, η Μόντενα έδειχνε να είναι και πάλι το μεγάλο φαβορί. Για την ακρίβεια μια ομάδα με τους Πινάλι, Μπέντνορζ, Κρίστενσον, Μπόσι, Ματζόνε, Καλιμπέρντα και λίμπερο τον Ροσίνι, στην δική μας Volley League δεν θα ήταν απλά το ακλόνητο φαβορί για τον τίτλο, αλλά λογικά δύσκολα θα μπορούσε να βρεθεί αντίπαλος για να την κερδίσει έστω και μία φορά.

Κόντρα σε αυτή την ομάδα ο Ολυμπιακός είχε και πάλι ελάχιστες πιθανότητες όχι για νίκη, αλλά για να πάρει έστω και ένα σετ. Όλα αυτά μέχρι να αρχίσει ο αγώνας και στο τάραφλεξ του Ρέντη να δούμε τους καλύτερους «ερυθρόλευκους» της τελευταίας πενταετίας για να μην πω δεκαετίας. Να δούμε ένα σύνολο που όχι απλά πάλεψε και με το παραπάνω, όχι απλά ανάγκασε τον Τζιάνι να βάλει μέσα τον Άντερσον (ο άνθρωπος σε δύο σετ είχε 10 πόντους με 64% στην επίθεση και πήρε πόντο σε όλες τις κρίσιμες προσπάθειες), αλλά έχασε πραγματικά στις λεπτομέρειες στέλνοντας ακόμα και το τάι μπρέικ στην παράταση.

Οι Πειραιώτες είχαν έναν απίστευτο Τερβαπόρτι που έκανε ό,τι ήθελε το μπλοκ των Ιταλών. Από τον Φινλανδό ξεκινούσαν τα πάντα, με τον Γκέργκι να ακολουθεί κάνοντας το καλύτερο παιχνίδι του στον Ολυμπιακό, τους Πετρέα και Βουλκίδη να είναι οι κεντρικοί που θα ήθελε κάθε προπονητής, βοηθώντας δηλαδή και σε επίθεση και σε μπλοκ, αλλά και σερβίς και τον Φίνγκερ ασταμάτητο. Ο Τσέχος έφτασε κοντά στο 50% στην επίθεση (για την ακρίβεια είχε 47%) και σε κάποιες επιθέσεις που τελείωσε θύμισε πολύ τον Καναδό Σμιτ.

Αν, παρότι με το αν δουλειά δεν γίνεται, αν λέω ήταν λίγο πιο συγκεντρωμένος επιθετικά ο Χουσάι, με τον Αλβανό να τελειώνει με 13 πόντους, αλλά το μέτριο 39% στην επίθεση, ίσως τα πράγματα να ήταν ακόμα καλύτερα για τον Ολυμπιακό. Από την άλλη βέβαια τον Χουσάι τον ήξεραν και οι Ιταλοί και ήταν λογικό να τον κλείσουν περισσότερο και πιο αποτελεσματικά και σίγουρα σε καμία περίπτωση δεν ήταν αρνητικός, απλά ίσως μπορούσε να τα πάει ακόμα καλύτερα.

Συνολικά ο Ολυμπιακός έπαιξε στα ίσια την Μόντενα και στο κλειστό του Ρέντη είδαμε πολύ ωραίο βόλεϊ και είναι κρίμα που δεν το χάρηκε ακόμα περισσότερος κόσμος. Ένα βόλεϊ που μας έχει λείψει. Ένα βόλεϊ που τα είχε όλα, όμορφες φάσεις, σασπένς, μεγάλους παίκτες, ένταση και διαμαρτυρίες και κυρίως μάχη μέχρι τον τελευταίο πόντο. Εν κατακλείδι οι Πειραιώτες έκαναν την υπέρβαση, αλλά φυσικά και θα είναι θαύμα αν περάσουν αυτή την Μόντενα.

Μπορεί στην Ιταλία να μην μπορέσουν καν να το παλέψουν και να χάσουν με άνετο 3-0, αλλά κανείς δεν θα πρέπει να στεναχωρηθεί, γιατί αν πραγματικά του αρέσει το άθλημα αυτό, θα πρέπει να μείνει στο απόγευμα της Πέμπτης και τα όσα είδε στο Ρέντη. Να χαρεί με το βόλεϊ που απόλαυσε και ας μην έγινε το θαύμα. Πραγματικά δεν μπορώ να πω αν με αυτή την εμφάνιση ο Ολυμπιακός είναι και πάλι φαβορί για τους εγχώριους τίτλους. Άλλωστε σε κάθε άθλημα μπορείς να φτάσεις στο τέλειο, όταν και ο αντίπαλος σε τραβήξει σε αυτό.

Ωστόσο αν η ομάδα του Μουνιόθ διαχειριστεί σωστά το ματς αυτό, μόνο σε καλό μπορεί να της βγει. Τώρα το αν θα καταφέρει να το διαχειριστεί σωστά θα φανεί στο προσεχές μέλλον και αρχικά από το ντέρμπι της Κυριακής με τον Παναθηναϊκό στον Άγιο Θωμά που δεν κρίνει τίποτα, αλλά είναι το πρώτο δυνατό τεστ μετά την ματσάρα με τους Ιταλούς. Μέχρι τότε πάντως, όσοι έχετε cosmote βάλτε να δείτε και πάλι την αναμέτρηση με την Μόντενα και σίγουρα δεν θα το μετανιώσετε...

ΥΓ: Έγιναν τόσες φάσεις, αλλά εγώ ακόμα δεν μπορώ να ξεχάσω μία. Βγάζει ο Κοκκινάκης απίστευτη άμυνα η μπάλα περνάει στο τερέν της Μόντενα και ο Κρίστενσον με μια καταπληκτική πάιπ στον Καλιμπέρντα δείχνει και πάλι γιατί θεωρείται από τους καλύτερους πασαδόρους στον κόσμο.

ΥΓ1: Είδα σχόλια που έγραφαν πως ίσως με γεμάτο γήπεδο στο τάι μπρέικ να είχε γίνει το θαύμα. Από την άλλη αν ήταν γεμάτο το γήπεδο μπορεί και οι Ιταλοί που έχουν μάθει να παίζουν μπροστά σε 3, 4 και 5.000 κόσμο, να ήταν πιο τσιτωμένοι και να μην φτάναμε καν ως εκεί. Είπαμε με τα ίσως δουλειά δεν γίνεται, οπότε ας μείνουμε όλοι σε αυτό που είδαμε και που έγινε, το οποίο βέβαια μακάρι να χαιρόταν περισσότερος κόσμος, ειδικά κόσμος του βόλεϊ.

ΥΓ2: Πέντε σετ, τα δύο 34-32 και 38-36 και το τάι μπρέικ 15-17. Αυτή την κούραση του Ολυμπιακού, τόσο σωματική, όσο και ψυχική, δεν γίνεται να μην την χάρηκε ο Δημήτρης Ανδρεόπουλος και σίγουρα θα έχει αρχίσει να ψάχνει τους τρόπους για το πως θα την εκμεταλλευτεί...

Υ3: Το επόμενο μπλογκ (μετά το ντέρμπι βέβαια) θα έχει να κάνει με τις κινήσεις που ήδη έγιναν, αλλά και αυτές που θα γίνουν από πολλές ομάδες. Κινήσεις που μπορεί να μας κάνουν να μιλάμε για ένα εντελώς διαφορετικό πρωτάθλημα σε σχέση με αυτό που ξεκίνησε. Ήδη ο Φοίνικας με Γκονζάλες διαγώνιο μπαίνει δυνατά όχι για τετράδα αλλά για περισσότερα πράγματα και ακολουθούν και άλλες ομάδες με δυνατές μεταγραφές.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Φώτης Καρακούσης
Φώτης Καρακούσης

Αν και δεν έχει την δημοτικότητα του ποδοσφαίρου ή και του μπάσκετ, το λατρεμένο μας βόλεϊ πάντα είχε, έχει και θα έχει τον δικό του χώρο. Και πως να μην το έχει, όταν μιλάμε για το πιο όμορφο και θεαματικό άθλημα που υπάρχει όταν παίζεται σε υψηλό επίπεδο, όπως πολλές φορές λέει ο Φώτης Καρακούσης και πρήζει τους συναδέλφους. Εδώ, λοιπόν, όπως κάνουμε τόσα χρόνια, θα τα λέμε για το αγαπημένο μας βολεϊάκι και όχι μόνο...