Επιστολή της ΕΣΑΠ προς ΕΟΠΕ και CEV για Τουρ και Βουνεμπάινα

Επιστολή της ΕΣΑΠ προς ΕΟΠΕ και CEV για Τουρ και Βουνεμπάινα

Gazzetta team
Επιστολή της ΕΣΑΠ προς ΕΟΠΕ και CEV για Τουρ και Βουνεμπάινα

bet365

Η Ε.Σ.Α.Π. με επιστολή που απέστειλε στην EOΠΕ και κοινοποιεί στη CEV καταγγέλει την προκλητική και παραβατική στάση του αθλητή της Τουρ Βουνεμπάινα αλλά και της διοίκησης του συλλόγου που με ψεύδη και συκοφαντίες κατά του Ολυμπιακού, του ελληνικού βόλεϊ και της Ελλάδας.

Η επιστολή θα μεταφραστεί και θα κοινοποιηθεί στην CEV:

«Προς ΕΟΠΕ

Κοινοποιηση : CEV

Αξιοτιμοι κυριοι

Τις τελευταίες ημέρες η διοίκηση της γαλλικής ομάδας Tours VB μέσω των επίσημων πολιτικών και αθλητικών φορέων της Γαλλίας έχει επιδοθεί σε μία άνεϋ προηγουμένου επίθεση κατά του Ολυμπιακού του Ελληνικού βόλεϊ, των Ελλήνων φιλάθλων και της Ελλάδας. Επικαλείται φαινόμενα ρατσισμού που όπως υποστηρίζει έγιναν στον αγώνα Ολυμπιακός – Tours VB την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου. Σεβόμαστε την προσπάθεια της ομάδος μέλους μας για να διακριθεί στο Challenge Cup και δε μπορούμε να επιτρέψουμε να συνεχίζεται αυτή η ενορχηστρωμένη επίθεση κατά του Ολυμπιακού, του ελληνικού βόλεϊ και της Ελλάδας. Το ελάχιστο που μπορούμε να πράξουμε είναι να τοποθετηθούμε στα γεγονότα:

1.Ο συγκεκριμένος αγώνας έληξε με αποτέλεσμα 3-0 υπέρ της ομάδος του ΤΑΑ Ολυμπιακός Σ.Φ.Π, χωρίς να υπάρξει η παραμικρή αμφισβήτηση και από την αντίπαλη ομάδα περί του αγωνιστικού αποτελέσματος.

2.Πρώτη φορά βλέπουμε αθλητή να αποχωρεί εκτός αγωνιστικού χώρου χωρίς την άδεια του διαιτητή, επικαλούμενος εκ των υστέρων δεδομένα τα οποία δεν αποδεικνύονται από κανέναν παράγοντα του αγώνος, ούτε και από το βίντεο της επίσημης μετάδοσης.

3.Από κανένα επίσημο έγγραφο διαιτητή ή κομισάριου ή δημοσιογράφου ή αθλητή της γαλλικής ομάδας δεν αποδεικνύεται ο ισχυρισμός του συγκεκριμένου αθλητή ο οποίος με την στάση του προκάλεσε ένταση και διακοπή στο 24-24 του 1ου σετ και ένταση μετά το τέλος του αγώνα.

4.Για πρώτη φορά γινόμαστε θεατές μιας τόσο ενορχηστρωμένης επίθεσης από μία ευρωπαϊκή αθλητική ομάδα για ενα ανυπαρκτό γεγονός επιστρατεύοντας την Ομοσπονδια Πετοσφαίρισης της Γαλλίας, το Υπουργειο Αθλητισμου της Γαλλίας με σκοπό να δυσφημίσουν το ελληνικό βόλεϊ, τους Έλληνες φιλάθλους και γενικότερα την χώρα μας με ανυπόστατους ισχυρισμούς περί ρατσισμού. Πρώτη φορά βλέπουμε τόσο μένος μέσω ανυπόστατων και ψευδών δημοσιευμάτων και κακόβουλών μηνυμάτων μέσω των social media.

5.Την απάντηση περί ρατσισμού την δίνουμε μέσω των πράξεων της χώρας μας που καθημερινά φιλοξενεί πρόσφυγες και οικονομικούς μετανάστες με αγάπη και σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα τους.

6.Είναι σαφές πως η πολιτική της Tours VB βασίζεται στο να δημιουργήσει πίεση και κατάλληλες συνθήκες προς την CEV για να μην τιμωρηθεί ο αθλητής της. Είναι επίσης σαφές πως η πολιτική της Tours VB έχει στόχο να δημιουργήσει κλίμα έντασης για τον αγώνα ρεβάνς.

7.Ο φορέας μας είναι αθλητικός και θεωρεί πως όλες οι διαφορές πρέπει να λύνονται εντός αγωνιστικών χώρων και όχι έξω από αυτούς.

8.Η χώρα μας γέννησε την φιλοξενεία και επί αιώνες τιμά τις αρχές της. Οι αθλητικοί σύλλογοι του ελληνικού βόλεϊ επί δεκαετίες πράττουν τα δέοντα σύμφωνα με τους κανονισμούς της CEV και της FIVB. Δεν δίνουμε λοιπόν το δικαίωμα σε κανέναν να αμφισβητήσει τα δεδομένα αυτά και να μας κατηγορεί μέσω ενός αθλητή που αποδεδειγμένα παραβίασε τους κανονισμούς του αθλήματος.

9.Ζητούμε από την Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης να πράξει τα δέοντα για να αποκασταθεί η αλήθεια. Άλλωστε τον συγκεκριμένο αγώνα παρακολούθησαν τόσο ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ, όσο και ο πρόεδρος της ΕΣΑΠ. Ηταν αυτόπτες μάρτυρες και είδαν πως ο συγκεκριμένος αθλητής εντελώς αδικαιολόγητα προέβη σε πρωτοφανείς ενέργειες. Παρακαλούμε να προβείτε σε κάθε ενέργεια που θα βασίζεται στους κανονισμους Πειθαρχικού Δικαίου της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας και παραλληλα να διενεργήσετε κάθε απαραίτητο έλεγχο με σκοπό να προστατέψετε το μέλος μας.

Μετά τιμής

O πρόεδρος του Δ.Σ. της ΕΣΑΠ Παντελής Ταρνατόρος»

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

CEV CUP Τελευταία Νέα