Καλαντάντζε: «Τιμή μου που αγωνίζομαι στον Ηρακλή»

Gazzetta team
Καλαντάντζε: «Τιμή μου που αγωνίζομαι στον Ηρακλή»

bet365

Ο Λεβάν Καλαντάτζε, πολυτιμότερος παίκτης της 1ης αγωνιστικής, μιλάει για την βράβευση αλλά και τον Ηρακλή τονίζοντας μεταξύ άλλων πως είναι τιμή του που αγωνίζεται στην ομάδα αυτή.


Ο Λεβάν Καλαντάντζε είναι η αποκάλυψη της εφετινής ομάδας του Ηρακλή αλλά και του πρωταθλήματος και αναδείχτηκε με το «καλημέρα» πολυτιμότερος αθλητής της 1ης αγωνιστικής στην Volley League.

Ασχολήθηκε τυχαία με το βόλεϊ αλλά είχε την... τύχη να πέσει πάνω σε έναν από τους καλύτερους κυνηγούς ταλέντων του ρωσικού βόλεϊ που έχει αναδείξει κορυφαίους αθλητές μεταξύ αυτών και τον Σεργκέι Τετιούκιν. Ηρθε πρώτη φορά στην Ελλάδα και στον Ηρακλή σε ηλικία 15 ετών αλλά δεν ρίζωσε.

Ο Λέβαν Καλαντάντζε γεννήθηκε στην Ρωσία στις 28 Δεκεμβρίου το 1989. Όταν ήταν στην τρίτη δημοτικού όταν οι γονείς του, τον έσπρωξαν σε αυτό το άθλημα. Εκείνο το διάστημα στην γειτονιά του έμενε η προπονήτρια της γυναίκειας ομάδας και έτσι του πρότεινε να το δοκιμάσει.

«Από τον ενθουσιασμό μου φυσικά και δέχτηκα. Με πήγε στον καλύτερο προπονητή και πατέρα του πρωταθλητή Σεργκέι Τετίουκιν. Νομίζω πως η τύχη ήταν με το μέρος μου και είμαι ευγενών για τον προπονητή μου, αφού χάρη σε αυτόν άρχισα να δοκιμάζω το άθλημα και να συνεχίζω να το δοκιμάζω μέχρι και σήμερα. Του χρωστάω ένα μεγάλο ευχαριστώ που ήταν κοντά μου στα πρώτα μου βήματα».

Μετά από αρκετά χρόνια κατάφερε να μπει σε επαγγελματική ομάδα και να γνωρίσει εκεί εξίσου σημαντικούς ανθρώπους.

«Στάθηκα πολύ τυχερός στην ζωή μου. Από μια μικρή πόλη, κατάφερα να γνωρίσω μεγάλους ανθρώπους που μου άλλαξαν όλη τη ζωή. Η Μπελογκόριε για μένα ήταν κάτι το ξεχωριστό, είναι το σπίτι μου και θα ήθελα κάποια στιγμή να παίξω ξανά στην ομάδα που μου έδωσε φτερά. Πρέπει να δουλεύω και έχω ακόμα να μάθω πολλά. Δεν έφτασα σε στάδιο που μπορώ να πω ότι έχω εμπειρίες, Δουλεύουμε πολύ σκληρά και υπάρχουν μέρες που δεν έχουμε χρόνο ούτε για προσωπική ζωή. Δεν υπάρχει σε εμάς ο πονοκέφαλος η αδιαθεσία μόνο σκληρή δουλειά γιατί μόνο έτσι θα φτάσουμε στην επιτυχία. Είναι αυστηρά τα πράγματα αλλά αλλιώς δεν θα τα καταφέρουμε, θέλει πολύ δουλειά και πολύ προπόνηση».

Ο Καλαντάντζε δεν γνώρισε εφέτος τον Ηρακλή, αλλά πριν από 12 χρόνια...

«Αποφάσισα να κάνω καριέρα στην Ευρώπη για να μάθω κάτι καινούριο. Εδώ όλα είναι εντελώς διαφορετικά. Ότι καινούριο είναι για εμένα είναι πάντα πιο ενδιαφέρον. Στον Ηρακλή ήρθα πρώτη φορά το 2004, αλλά είναι μία μεγάλη ιστορία που θα την πούμε άλλη ώρα... Μου είχε κάνει εντύπωση ο κόσμος του Ηρακλή. Τότε υπήρχε μία μεγάλη ομάδα που πρωταγωνιστούσε στο πρωτάθλημα και στο Τσάμπιονς Λιγκ».

Για την εμπειρία που ζει εφέτος είπε:

«Δεν μπορώ να περιγράψω τα συναισθήματα μου. Στον πρώτο παιχνίδι ήμουν χαμένος, αγχωμένος αλλά παράλληλα ενθουσιασμένος που ξεκίνησα να παίζω εδώ. Ο Ηρακλής είναι μια μεγάλη οικογένεια για εμένα, και είμαι ιδιαιτέρα χαρούμενος που κατάφερα να μπω μέσα σε αυτή την ομάδα. Κάθε μέρα μαζί τους είναι σαν μία γιορτή και είμαι σίγουρος ότι με αυτήν την ομάδα μπορούμε να δείξουμε ότι αξίζουμε. Όλα τα παιδιά παίζουν πολύ καλά και έχουνε όρεξη και αγάπη για το άθλημα. Ευχαριστώ όλους όσους υποστηρίζουν την ομάδα και υπόσχομαι ότι θα βάλω τα δυνατά μου και εγώ αλλά και όλοι μας».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

VOLLEY LEAGUE Τελευταία Νέα