Αλαλούμ με Ζηρίνειο και κλειστό της Νέα Περάμου

Φώτης Καρακούσης
Αλαλούμ με Ζηρίνειο και κλειστό της Νέα Περάμου

bet365

Δύο βδομάδες πριν αρχίσει το πρωτάθλημα και το μπάχαλο με τα γήπεδα δεν έχει προηγούμενο. Σε Αγ. Θεοδώρους ή Λουτράκι ο Κυζικός, ενώ θέμα υπάρχει με Ζηρίνειο. Αν δεν παίξει εκεί αποχωρεί η Κηφισιά.

Πριν καν προλάβει να αρχίσει το πρωτάθλημα, άρχισαν τα προβλήματα και μάλιστα μόνο μικρά δεν είναι. Προβλήματα που στην προκειμένη περίπτωση έχουν να κάνουν με τα γήπεδα και ειδικά αυτά των Κυζικού και Κηφισιάς και που μπορούν να κάνουν μπάχαλο την Volley League πριν καν αυτή αρχίσει.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Την δευτέρα υπήρξε η συνεδρίαση της ΕΣΑΠ, η τελευταία πριν το πρώτο σερβίς. Σε αυτήν αρχικά είχαμε το θετικό που δεν είναι άλλο από την υπογραφή της σύμβασης με τον ΟΠΑΠ για την κεντρική χορηγία.

Ως εδώ καλά. Τα άσχημα ξεκίνησαν όταν τέθηκε θέμα για το γήπεδο του Κυζικού της Νέας Περάμου, με τους νεοφώτιστους από την στιγμή που το γήπεδό τους να είναι 7 μέτρα και την προκήρυξη να λέει από 8 και πάνω, να δηλώνουν ως έδρα του Αγ. Θεοδώρους και το Λουτράκι. Και ως εδώ καλά θα πείτε, μιας και ο νόμος είναι νόμος.

Στην συνεδρίαση ωστόσο τέθηκε και θέμα για το Ζηρίνειο, το κλειστό που εδώ και 9 χρόνια χρησιμοποιεί ως έδρα η Κηφισιά, με ανθρώπους των άλλων ομάδων να τονίζουν πως το ύψος του είναι 7.43 ενώ υπάρχει και άλλη άποψη που θέλει να φτάνει τα 7.80. Ύψος που με βάση τους κανονισμούς της ΕΣΑΠ, δεν θα έπρεπε να γίνονται αγώνες για την Volley League. Μόλις τονίστηκε αυτό στους ανθρώπους της Κηφισιάς η απάντηση ήταν: «Το ξέρουμε αλλά θέλουμε μία παράταση για αυτή τη χρονιά…», για να απαντήσουν άμεσα οι άνθρωποι του Κυζικού: «αν δοθεί παράταση στην Κηφισιά, τότε θα δώσετε και σε εμάς».

Η συνέχεια ήταν ακόμα πιο ενδιαφέρουσα, καθώς η συζήτηση πήγε στο πιο από τα δύο γήπεδα είναι πιο όμορφο!!! Στο τέλος ωστόσο αποφασίστηκε να γίνει μέτρηση τόσο στα δύο αυτά γήπεδα, όσο και στα υπόλοιπα και αν είναι κάποιο κάτω από 8 μέτρα, θα γίνει αναζήτηση άλλης έδρας. Εκεί ήταν που αντέδρασε ακόμα πιο έντονα η Κηφισιά, τονίζοντας πως αν δεν παίξει στο Ζηρίνειο δεν θα κατέβει στο πρωτάθλημα.

Και πλέον μένει να δούμε τι θα κάνει η ΕΣΑΠ. Θα αφήσει την Κηφισιά που σύμφωνα πάντα με τους δικούς της κανονισμούς έπαιζε παράτυπα στο συγκεκριμένο κλειστό να παίξει εκεί ακόμα και αν μετρηθεί πιο κοντό από τα 8 μέτρα; Και αν δεν το κάνει και αποχωρήσει η ομάδα τι θα κάνει; Και μέσα σε όλα στην ανακοίνωση αναφέρουν πως θα υπάρξει επιτροπή για να επιθεωρήσει όλα τα γήπεδα και όλα αυτά λιγότερο από δύο βδομάδες πριν αρχίσει το πρωτάθλημα.

Η ανακοίνωση της ΕΣΑΠ

Η ΕΣΑΠ εξέδωσε και σχετική ανακοίνωση για την συνεδρίαση της Δευτέρας όπου φυσικά απουσιάζει το πρόβλημα που δημιουργήθηκε. Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής: «Στην 125η συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΕΣΑΠ που έγινε την Δευτέρα 10 Οκτωβρίου συζητήθηκαν τα ακόλουθα θέματα:

Υπεγράφη η σύμβαση της ΕΣΑΠ για την κεντρική χορηγία του πρωταθλήματος Volley League «Πάμε Στοίχημα» με την ΟΠΑΠ Α.Ε. για την περίοδο 2016-17.

Έγινε ανάλυση και συζήτηση νομικών θεμάτων.

Συζητήθηκαν θέματα μάρκετινγκ.

Εγινε παρουσίαση και ανάλυση για τις οργανωτικές λεπτομέριες του Λιγκ Καπ «Νίκος Σαμαράς» 2016-17 που ξεκινάει με την φάση των ομίλων το τριήμερο 14-16 Οκτωβρίου.

Συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην προκήρυξη του πρωταθλήματος Volley League «Πάμε Στοίχημα».

Έγινε ενημέρωση και προεργασία για oργανωτικά θέματα του πρωταθλήματος Volley League «Πάμε Στοίχημα».

Ο Ηρακλής Χαλκίδας δήλωσε για έδρα το γυμναστήριο της Κανήθου.

Η Κύζικος Νέας Περάμου δήλωσε το γυμναστήριο των Αγίων Θεοδώρων και το γυμναστήριο του Λουτρακίου.

Ορίστηκε επιτροπή ελέγχου των αθλητικών εγκαταστάσεων η οποία εντός της εβδομάδας θα επιθεωρήσει όλα τα γυμναστήρια που έχουν δηλωθεί ως έδρες από τις 12 ομάδες της Volley League για να διαπιστώσει εάν πληρούν τις προϋποθέσεις».

 

VOLLEY LEAGUE Τελευταία Νέα