Χαιρέτησε με ήττα από τη Λευκορωσία η Ελλάδα

Gazzetta team
Χαιρέτησε με ήττα από τη Λευκορωσία η Ελλάδα

bet365

H Εθνική Ομάδα Γυναικών αποχαιρέτησε τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος με ήττα από την Λευκορωσία με 3-0.

Η δύσκολη αποστολή της Εθνικής μας στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ολοκληρώθηκε με ήττα από την Λευκoρωσία με 3-0, στο τουρνουά που πραγματοπoιήθηκε στη Σλοβενία.

Στο πρώτο σετ η Ελλάδα έφτασε κοντά στο να πάρει το σετ αλλά στο 20-13 οι αντίπαλες είχαν απάντηση, έκαναν ένα σερί 9-0 και τελικά έμειναν μπροστά στο σκορ μέχρι το 22-25.

Στο δεύτερο σετ οι δυο ομάδες ήταν μαζί στους πόντους στην αρχή και στη συνέχεια η Λευκορωσία που ήταν σταθερά μπροστά σχεδόν τέσσερις πόντους έκανε το 2-0.

Στο 3ο σετ δεν άλλαξε τίποτα με τις Λευκορωσίδες να κάνουν το 3-0 άνετα.

Τα σετ: 22-25, 21-25, 19-25

ΕΛΛΑΔΑ (Φλώρος): Παπαφωτίου, Κιόση 10 (9/31 επ., 1 μπλοκ), Λαμπρούση 7 (6/14 επ., 1 μπλοκ), Μερτέκη 14 (9/21 επ., 1 άσσος, 4 μπλοκ, 28% υπ. - 16% άριστες), Χαντάβα 9 (8/29 επ., 1 μπλοκ, 50% υπ. - 28% άριστες), Εμμανουηλίδου 4 (3/12 επ., 1 μπλοκ) / Αρτακιανού (λ, 65% υπ. - 35% άριστες), Ιακωβίδου, Καλανταρίδου, Καλαντάτζε 2 (2/4 επ.), Τοτσίδου, Παπαδοπούλου

ΛΕΥΚΟΡΩΣΙΑ (Κλίμοβιτς): Κάβαλτσουκ 3 (1/5 επ., 2 μπλοκ), Παλτσεούσκαγια, Μαλασάι 5 (4/15 επ., 1 άσσος, 46% υπ. - 27% άριστες), Καλινούσκαγια 4 (4/9 επ.), Ιόναβα 14 (11/21 επ., 3 μπλοκ), Μάρκεβιτς 15 (10/23 επ., 4 άσσοι, 1 μπλοκ, 47% υπ. - 32% άριστες) / Παουλιούσκαγια (λ, 46% υπ. - 23% άριστες), Κλίμοβιτς 3 (2/2 επ., 1 μπλοκ), Κούκχο, Σερίκ, Κίσκα 12 (12/30 επ.)

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Τάκης Φλώρος είπε μετά το ματς:

«Για ακόμη ένα παιχνίδι ήμασταν ανταγωνιστικοί, ήμασταν κοντά σε όλα τα σετ, ωστόσο πρέπει να παραδεχτούμε ότι παίζαμε με μια καλύτερη ομάδα» ενώ για τον αν υπάρχει μέλλον στην Εθνική ομάδα των Γυναικών, απάντησε: «Αυτό δεν το ξέρω, δεν το ξέρω γιατί δεν έχει να κάνει με την θεωρία, έχει να κάνει με την ομοσπονδία και τι προγραμματισμό θα κάνει για τα επόμενα δυο χρόνια».

Η αρχηγός Έλενη Κιόση, τόνισε: «Σήμερα ήταν το τελευταίο παιχνίδι μας, σε μια προσπάθεια που ξεκινήσαμε να κάνουμε έχοντας τα... λιγότερα δυνατά. Νομίζω ότι τα αποτελέσματα κάπου μας αδικούν στο τι θα μπορούσαμε να κάνουμε. Ευχαριστημένη δεν μπορώ να είμαι, σίγουρα προσπαθήσαμε αλλά δεν είχαμε πολύ καιρό στην διάθεση μας, ούτε ο προπονητής για να μας φτιάξει, ούτε εμείς για να είμαστε τελείως έτοιμες, αλλά ήρθαμε εδώ και προσπαθήσαμε. Έστω και έτσι, ήρθαμε, δώσαμε το καλύτερο που μπορούσαμε στην συγκεκριμένη χρονική στιγμή και σίγουρα υπάρχει στεναχώρια γιατί πραγματικά θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει διαφορετικά τα πράγματα».

Από την πλευρά της η Ευαγγελία Μερτέκη, είπε: «Ήμασταν πολύ κοντά στο σημερινό παιχνίδι, ωστόσο πληρώσαμε τα λάθη που κάναμε και χάσαμε την αναμέτρηση. Μας πίεσαν αρκετά στην υποδοχή, προσπαθήσαμε να πάρουμε κάτι από το σημερινό παιχνίδι, ωστόσο δεν μας βγήκαν αυτά που δουλέψαμε. Γενικά στο δεύτερο τουρνουά πήγαμε καλύτερα σε σχέση με το πρώτο, θα μπορούσαμε να πάρουμε κάτι καλύτερο, κρατάμε την προσπάθεια που κάναμε εδώ στην Σλοβενία και με οδηγό αυτήν, θα συνεχίσουμε».

Η Άννα Καλαντάτζε, ανέφερε: «Είμαι στεναχωρημένη που δεν καταφέραμε να πάρουμε νίκη σε αυτά τα τρία παιχνίδια, γιατί όλα τα κορίτσια κάναμε μεγάλη προσπάθεια και ήμασταν άτυχες σε κάποια σημεία των αγώνων».

Για την δική της πρώτη συμμετοχή με την Εθνική, είπε: «Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη για την πρώτη μου επίσημη συμμετοχή με την Εθνική, ήταν το πρώτο τουρνουά που συμμετείχα. Μου δόθηκε χρόνος συμμετοχής από τον τεχνικό μας, προσπάθησα και εγώ από την πλευρά μου για το καλύτερο και εύχομαι στο μέλλον να εμφανιστώ ακόμα πιο έτοιμη ώστε να βοηθήσω την χώρα μας».

Από την πλευρά του ο τεχνικός της Λευκορωσίας, Αλιαξάντρ Κλίμοβιτς, δήλωσε: «Αυτό το παιχνίδι δεν σήμαινε τίποτα και για τις δυο ομάδες, ωστόσο η Ελλάδα έδειξε στην αρχή της αναμέτρησης πως θέλει να πάρει το παιχνίδι. Είμαι χαρούμενος με την απόδοση της ομάδας μου και στην σημερινή νίκη, ωστόσο δεν είμαι ικανοποιημένος που δεν καταφέραμε να πάρουμε την πρώτη θέση στον όμιλο».

 

Τελευταία Νέα