Αυτοαποκλεισμός Κούβας, αγωνία οι... αιώνιοι

Φώτης Καρακούσης
Αυτοαποκλεισμός Κούβας, αγωνία οι... αιώνιοι

bet365

Η Κούβα αποφάσισε να μην κατεβάσει ομάδες στο World League και το Grand Prix σε άνδρες και γυναίκες αντίστοιχα και ο κίνδυνος να κλείσει πάλι τα σύνορα και να έρθουν Ελλάδα οι Οσόρια και Μελγκαρέχο είναι ορατός.

Σε μια απόφαση που κάνεις τους δύο... αιώνιους να κάθονται σε «αναμμένα κάρβουνα» προχώρησαν οι αρχές της Κούβας. Συγκεκριμένα αποφάσισαν να μην κατεβάσουν σε World League και Grand Prix τις Εθνικές ομάδες Ανδρών και Γυναικών αντίστοιχα, κάνοντας λόγο για κακές εμφανίσεις. Ωστόσο αν σκεφτούμε πως οι άνδρες από τις 27 συνολικά διοργανώσεις του World League έχουν δώσει το παρών στις 26 (απείχαν μόνο από την πρώτη) και οι γυναίκες δεν έλειψαν από καμία, δείχνει πως το αγωνιστικό κομμάτι δεν είναι το βασικό.

Το βασικό θέμα που έκανε τους Κουβανούς να πάρουν μια τέτοια απόφαση είναι αυτό της καταδίκης των πέντε αθλητών της Εθνικής ομάδας για τον βιασμό της 19χρονης Φινλανδής. Άλλωστε είχαμε γράψει πως η περιπέτεια αυτή είχε ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων στην χώρα της σάλσα, με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας να κάνει λόγο για την χειρότερη στιγμή της χώρας από την επανάσταση.

Αυτό όμως είναι ήδη γνωστό. Το ζήτημα πλέον είναι ο αυτοπαοκλεισμός των Εθνικών ομάδων, ένας αποκλεισμός που κάνει τους Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό να κάθονται σε... αναμμένα κάρβουνα. Ο λόγος είναι ξεκάθαρος και έχει να κάνει με τους Οσόρια Ροντρίγκες και Οσνιέλ Μελγκαρέχο. Τον κεντρικό και τον ακραίο του Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού αντίστοιχα.

Και οι δύο παίκτες δεν είχαν την παραμικρή ανάμιξη με την υπόθεση βιασμού, ωστόσο πλέον η πιθανότητα να μην έρθουν στην Ελλάδα συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες. Αυτό το είχαμε γράψει και σε άλλο κείμενο, ωστόσο η κίνηση του να αποκλειστούν οι Εθνικές ομάδες από World League και Grand Prix το κάνει πιο πιθανό. Οι επόμενες ημέρες θα είναι κρίσιμες, αλλά η αλήθεια είναι πως η αγωνία στους... αιώνιους είναι μεγάλη, από την στιγμή μάλιστα που είναι εξαιρετικά δύσκολο να βρεις το ίδιο ποιοτικούς αντικαταστάτες μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.

Γιαυτό και εύχονται ο αποκλεισμός αυτός να μην σημαίνει και το αθλητικό κλείσιμο των συνόρων και είναι λογικό να περιμένουν με αγωνία τις εξελίξεις.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

VOLLEY LEAGUE Τελευταία Νέα