Παραίτηση Χαριτωνίδη λόγω κωλύματος

Φώτης Καρακούσης
Παραίτηση Χαριτωνίδη λόγω κωλύματος

bet365

Την παραίτησή του από το ΔΣ της ΕΟΠΕ υπέβαλε ο Κώστας Χαριτωνίδης λόγω κωλύματος επειδή ο γιος του έχει πρακτορείο ΠΡΟ-ΠΟ.

Από την στιγμή που η τωρινή διοίκηση της ΕΟΠΕ είναι μεταβατική καθώς θα έχουμε πάλι εκλογές σε δύο περίπου μήνες, η προεκλογική περίοδος έχει μπει για τα καλά και αναμένεται ιδιαίτερα έντονη. Αυτό φάνηκε και σήμερα όταν ο Κώστας Χαριτωνίδης, πρώτος σε ψήφους της παράταξης του Γιώργου Καραμπέτσου παραιτήθηκε από το ΔΣ, μετά από καταγγελία του πρώην προέδρου της Ομοσπονδίας Αχιλλέα Μαυρομάτη.

Η καταγγελία ανέφερε πως από την στιγμή που ο γιος του έμπειρου προπονητή έχει πρακτορείο ΠΡΟ-ΠΟ, δεν μπορούσε να είναι στο ΔΣ. Από την πλευρά του ο Χαριτωνίδης ξεκαθάρισε πως παραιτήθηκε προκειμένου να μην υπάρξει πρόβλημα στο μεταβατικό ΔΣ αλλά είναι σίγουρος πως θα κατέβει και πάλι υποψήφιος στις ερχόμενες εκλογές.

Μένει να δούμε τελικά αν όντως μπορεί, καθώς αν υπάρξει κώλυμα, μιλάμε για μια εξαιρετικά μεγάλη απώλεια. Η σχετική ανακοίνωση της ΕΟΠΕ έχει ως εξής: «Κατά την πρώτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της προσωρινής διοίκησης της ΕΟΠΕ που έλαβε χώρα στα γραφεία της Ομοσπονδίας (13/9/2016) και έπειτα από κατάθεση αιτήματος του μέλους κ. Αχιλλέα Μαυρομάτη ότι ο κ. Κώστας Χαριτωνίδης κωλύεται να μετέχει σε αυτό, το Διοικητικό Συμβούλιο ζήτησε από τον κ. Χαριτωνίδη να δώσει διευκρινήσεις επί του θέματος.

Στις 20/9/16, ο κ. Κώστας Χαριτωνίδης υπέβαλλε την παραίτησή του από το Δ.Σ της προσωρινής διοίκησης, παρότι κατά τη γραπτή του δήλωση αναφέρει ότι «δεν συντρέχει στο πρόσωπό μου κανένα κώλυμα προκειμένου να συμμετέχω ως μέλος στο ΔΣ της ΕΟΠΕ, σας υποβάλλω την παραίτησή μου από το Δ.Σ της προωρινής διοίκησης, προκειμένου να διευκολύνω την απρόσκοπτη λειτουργία της Ομοσπονδίας».

Σήμερα 21/9/2016, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΟΠΕ κατά τη συνεδρίασή της έκανε αποδεκτή την παραίτηση του κ. Χαριτωνίδη, τη θέση του οποίου αναλαμβάνει ο κ. Βασίλης Ακριτίδης (Εδεσσαϊκή Γυμναστική Ένωση) ως πρώτος τακτικός αναπληρωματικός».

 

Τελευταία Νέα